Най-желаните за трансфер след ЕВРО 2008

21:03
Най-желаните за трансфер след ЕВРО 2008
Европейското първенство отмина и дойде време за равносметка. В Австрия и Швейцария някои евро звезди засветиха доста по-ярко и логично станаха повод за интерес от страна на големите клубове.

В следващите редове Ви представям своеобразна класация на най-желаните за трансфер играчи, присъстващи на първенството:

1. Карим Бензема (Франция)

\"\"Клуб: Лион
Години: 20
Пост: нападател
Цена: 30 млн. €
Желаещи клубове: Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Милан
Коментар: При такава цена да се осъществи евентуален трансфер на играча изглежда доста трудно и въпреки безспорните си качества може да остане в Лион. Манчестър Юнайтед са най-големият претендент за играча, който е един от многото изгряващи звезди на френския футбол в момента. Играе най-добре на върха на атаката, но доста често пробива и по крилата благодарение на своята скорост и добър дрибъл.

2. Клас Ян Хунтелаар (Холандия)

\"\"Клуб: Аякс
Години: 24
Пост: нападател
Цена: 25 млн. €
Желаещи клубове: Интер, Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид, Рома
Коментар: Не пожела да играе в Интер, въпреки добрата оферта от страна на италианците. Прояви желание да се реализира на Острова, а името му се свързва най- често с Ман. Юнайтед, но все още няма официална оферта от страна на "червените дяволи".

3. Давид Вийя (Испания)

\"\"Клуб: Валенсия
Години: 26
Пост: нападател
Цена: 20 млн. €
Желаещи клубове: Барселона, Реал Мадрид, Челси, Тотнъм, Ливърпул
Коментар: Засега се очертава, да премине в Барселона или Реал Мадрид. Много са малки шансовете да остане във Валенсия. Давид Вийя стана голмайстор с четири попадения в Евро 2008 и показа завидна лекота в играта си.  Притежава почти всички качества, които са нужни да се превърне в истинска звезда.

4. Андрей Аршавин (Русия)

\"\"Клуб: Зенит
Години: 27
Пост: нападател
Цена: 20 млн. €- (цената му расте с всеки изминал ден)
Желаещи клубове: Барселона, Арсенал, Манчестър Сити, Евъртън, Нюкясъл Юнайтед, Челси
Коментар: До голяма степен изяви желание да премине в Барселона. След направените силни мачове логично се разпали и интереса на големите клубове. Отличава се с великолепни футболни черти: скорост, градене на играта, владение на топката и добър завършващ удар.

5. Мигел Велосо (Португалия)

\"\"Клуб: Спортинг Лисабон
Години: 22
Пост: полузащитник
Цена: 20 млн. €
Желаещи клубове: Милан, Арсенал, Ювентус, Манчестър Юнайтед
Коментар: Интереса от италианска страна е наистина сериозен но за сега пречка се явява сравнително високата цена на играча. "Старата госпожа" има най-голяма нужда от подобен тип футболист (организатор на играта) и по всяка вероятност ще се бори до край за него с другите желаещи клубове

6. Юрий Жирков (Русия)

\"\"Клуб: ЦСКА Москва
Години: 24
Пост: полузащитник
Цена: 12 млн. €
Желаещи клубове: Рома, Челси, Астън Вила, Нюкясъл Юнайтед, Байерн Мюнхен, Селтик
Коментар: Бързоногият ляв полузащитник вече изяви желание да се премести на "Стамфорд Бридж", но от "синьото" ръководство все още се бавят с отговора. Нека да не подценяваме тази възможност по простата причина, че собственик на Челси е сънародника на Юрий, Роман Абрамович.

7. Арда Туран (Турция)

\"\"Клуб: Галатасарай
Години: 21
Пост: полузащитник
Цена: 10 млн. €
Желаещи клубове: Нюкясъл Юнайтед, Ювентус, Милан, Арсенал
Коментар: Нюкясъл са една крачка по-напред от другите клубове, които преследват младия талант. Арда Туран е една от изгряващите звезди на Турция. Той се смята за наследник на Георги Хаджи в Галатасарай.

8. Иван Ракитич (Хърватия)

\"\"Клуб: Шалке 04
Години: 20
Пост: полузащитник
Цена: 10 млн. €
Желаещи клубове: Ювентус, Интер, Челси.
Коментар: Ювентус се явява като най-сериозния кандидат за подписа на младия хърватин. Торинският гранд преследва крилото още от месец март, но сегашният му клуб прави всичко възможно да го задържи на "Арена ауф Шалке".

9. Роман Павлюченко (Русия)

\"\"Клуб: Спартак Москва
Години: 26
Пост: нападател
Цена: 8 млн. €
Желаещи клубове: Селтик, Манчестър Сити, Барселона, Севиля, Арсенал
Коментар: Получи неочакван шанс от съдбата с контузията на Павел Погребняк и го използва по най-добрия начин. Страхотните мачове по терените на Австрия и Швейцария доведоха до огромен интерес от страна на клубовете, а Ман. Сити и Селтик са доста близо до играча.

10. Валон Бехрами (Швейцария)

\"\"Клуб: Лацио
Години: 22
Пост: полузащитник
Цена: 5 млн. €
Желаещи клубове: Тотнъм, Манчестър Сити, Севиля, Съндърланд, Ливърпул
Коментар: На фона на "сивата" Швейцария, Валон направи доста добри срещи. Понрави се с играта си като краен бранител, а впечатление правеха многобройните му включвания в атака и добрата скорост, която притежава. По всяка вероятност ще е доста трудно на Лацио да задържат играча.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

seriosblack
07.07.2008 03:08

Мн е тъпа тази дискриминация.Според мен Сена беше по-добър на първенството от Шави.А Шави спечели призът за футболист на шампионата.

xtazzy
06.07.2008 16:31

Сена не му е тука мястото,свърши най-черната работа,щото е черен

webstar__
06.07.2008 10:18

И от мен една забележка неможе Сенна да го няма. Той беше най-добрия на това европейско и в действията му в защита и в нападение свърши най черната работа

seriosblack
06.07.2008 03:52

Няколко забележки от мен.Цените са твърде ниски.Ако променим валутата на паундове по-става.А специално В.Бехрами струва поне 17млн евро.Освен това между краят на испанското първенство и началото на европейското от Валенсия обявиха,че ще продадат Д.Вийя ИЛИ Д.Силва.Обаче само един от двамата.Така че трябваше позицията в класацията да си я поделят.За да не останете с впечатлението,че се правя на мн умен ще кажа че за пръв път чувам за М.Велосо.