Има ли място за изненади в днешния ден на Мондиала?

12:50
Има ли място за изненади в днешния ден на Мондиала?
Горещите футболни страсти по терените на Бразилия и пред екраните на милиони фенове по цял свят продължават в пълна доза. Днешната програма на Мондиала предлага още 3 много интересни срещи.

Вторите двубои от група "F" Аржентина - Иран и Нигерия - Босна и Херцеговина са насрочени съответно за 19:00 часа наше време и 1:00 часа в нощта срещу неделя. От 22:00 часа пък един срещу друг в мач от група "G" ще се изправят представителните отбори на Германия и Гана.



Аржентина започна участието си на турнира с трудна победа над Босна и Херцеговина (2:1), а Иран регистрира нулево срещу Нигерия. Несъмнено гаучосите са големият фаворит в битката за първото място в тази група. Напълно логично, специалисти и букмейкъри, дори и голяма част от феновете, отреждат на азиатския тим роля на пълен аутсайдер в мача на "Ещадио Говернадор Магалхаес Пинто", който е поверен на сръбска съдийска бригада начело с Милорад Мазич. Досега историята е съхранила само един пряк сблъсък между настоящите съперници. Той е проведен през далечната 1977 г. по случай 75-годишнината от създаването на Реал Мадрид и завършва при резултат 1:1.

Вероятни състави:

Аржентина - Ромеро, Гарай, Масчерано, Рохо, Сабалета, Ди Мария, Фернандес, Гаго, Игуаин, Меси, Агуеро

Иран - Хагиги, Садегни, Хайсафи, Хосейни, Хейдари, Монтазери, Теймуриан, Дежега, Некунам, Поолади, Гочанейхад



Далеч по-уравновесени изглеждат силите в двойката Нигерия - Босна и Херцеговина. Африканският тим се намира на по-добра позиция в съревнованието за 2-ото място в групата, но селекцията на Сафет Сушич е способна да обърне развоя на събитията. Драконите оставиха добри впечатления в дебютния си мач на световни първенства срещу Аржентина, въпреки че допуснаха да бъдат надиграни с 1:2. С оглед на представянето на Един Джеко и компания срещу гаучосите, може да се каже, че те не са никак далеч от първата си победа на този форум.

Срещата между Нигерия и Босна и Херцеговина ще се проведе на "Арена Пантанал" в Куиаба. За главен арбитър на срещата е назначен новозеландецът Питър О'Лиъри. За него това е дебют на Световно първенство.

Вероятни състави:

Нигерия - Ениама, Амброус, Ошанива, Йобо, Омеруо, Оби Микел, Онази, Азез, Муса, Еменике, Моузес

Босна и Херцеговина - Бегович, Спахич, Бичакчич, Муйджа, Бешич, Колашинац, Хайрович, Пянич, Мисимович, Джеко, Ибишевич



Германия започна турнира повече от впечатляващо. В първия си мач от група "G" Бундестимът разгроми Португалия с 4:0 и се доближи на победа от осминафиналите. Тимът на Гана пък загуби от САЩ (1:2) и на практика сведе до минимум шансовете си за класиране в следващата фаза на Мондиала. Балансът на Маншафта срещу този съперник е напълно положителен - 2 победи от 2 мача. По традиция немците са доминираща сила и сега отново са сред фаворитите за спечелването на Световната купа. Днешният мач между двата тима ще се изиграе на "Ещадио Говернадор Пласидо Адералдо Кащело" във Форталеза, а свирката в него ще надуе бразилецът Сандро Ричи.

Вероятни състави:

Германия - Нойер, Хьоведес, Боатенг, Хумелс, Мертезакер, Лам, Гьотце, Йозил, Кедира, Мюлер, Кроос

Гана - Кваресей, Афул, Бой, Менса, Инком, А. Аю, Асамоа, Есиен, Мунтари, Гиан, Боатенг

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
21.06.2014 17:27

Гочанеяд се казва нападателя на Иран бе, уинър.Айде, някъде може да го чуете Гочанежад, но не е Гочанейхад...

Иначе колкото до залозите - аз днес реших да си поразцъкам на ебавка 2 гола на Реза.Знам, че най-вероятно и 1 няма да вкара, но за майтапа го пуснах така, пък ще видим.

golemiq_geshan
21.06.2014 17:23

Според мен Германия ще допусне гол от Гана този път , виждам го 2-1 или 3-1 , но по - добре Над 2.5 от ХК , Аржентина ще бие според мен на 0 и такъв залог може да се пусне , а за Нигерия и Босна е възможно да завършат наравно , много лошо Стивън Кеши развали нападателния дует Еменике-Браун и от това страда атаката на тима , не знам с Идейе Браун дали има проблеми , но мястото му определено е сред титулярните 11 .. За този мач моя залог е Нигерия без допуснат гол - НЕ , т.е. Босна да отбележи ... Значи Аржентина на 0 е 1.57 , Германия Над 2.5 е 1.50 , Босна да отбележи гол 1.20 , общо е 2.82 ще му пусна 30 лева и ще се чака вече , само Аржентина е малко съмнителен , но все пак Гарай , Сабалета , Кампаняро би трябвало да могат да спрат един Дежага , не че Иран ще се накъса да атакува през мача , успех на всички

greenhool
21.06.2014 14:39

Германия и Аржентина 1хк Нигерия-Босна 2ка

greenhool
21.06.2014 17:51

Да има там нещо да се чака*joking*

fuhrer
21.06.2014 17:17

викаш важно е да сме в играта *lol*

greenhool
21.06.2014 16:42

И аз знам,че ще изгоря ама няма как ще ги сложа,че излязат ли много ще ме е яд...

TaTa_Martino
21.06.2014 16:10

Ей сега отивам да ги пускам точно така мачовете и ще видиш че пак ще се набутам

fuhrer
21.06.2014 14:22

Само знам, че Германия и Аржентина, ще громят.

Nelly_Lazio
21.06.2014 13:43

Аржентин - Иран - 1
Нигерия - Босна - 2
Германия - Гана - 1