Най-великите бразилски изпълнители на фаулове за всички времена (видео)

18:12
Най-великите бразилски изпълнители на фаулове за всички времена (видео)
Бившият национал на Бразилия  Жуниньо Пернамбукано обяви в понеделник, че на 39 годишна възраст ще закачи футболните си обувки на стената. Бившият полузащитник на Лион и Вашку да Гама ще бъде запомнен основно с невероятното си умение да изпълнява преки свободни удари.

След като специалистът на фаулове обяви края на кариерата си, сега разглеждаме 10-те най-велики бразилци изпълнители на преки свободни удари:

Ривалдо - един от най-добрите футболисти в света в края на 90-те години - както и повечето в списъка - притежава невероятен ляв крак. Често този крак изпълняваше страхотни фаулове, както за клубните му отбори, така и за бразилския национален отбор.

Пеле - като Крал на футбола, често умението му да изпълнява преки свободни се оставя на заден план - особено тези далеч от наказателното поле, изпълнявани с невероятна сила и фалц. Не много футболисти са отбелязвали фаулове по време на Световно първенство, което печелят, но Краля успя.

Едер - звезден член на отбора на Бразилия през 1982, в който още членуват Сократес, Фалкао, Сересо и Жуниор. Едер беше по-известен като "ракетата" паради силата на удара си с ляв крак. По време на Испания 82 той отбеляза два фамозни гола, но ще бъде запомнен основно с великия си пряк свободен срещу Аржентина, който удари гредата и позволи на Зико да отбележи. Може би най-невероятният фаул за всички времена, който не посети мрежата.

Дирсеу - атакуващият полузащитник прекара най-добрата част от кариерата си в Италия, където стана известен със смъртоносните си удари от фаул, особено по време на един сезон с Авелино през 1986-87 година, когато клубът достигна до рекордното за него 8 място в класирането, основно заради фауловете на бразилеца. Дирсеу има участие в три световни първенства с Бразилия и отбеляза фамозен пряк свободен удар срещу Перу през 1978.

Бранко - Левичарят е един от най-добрите изпълнители в края на 80-те и началото на 90-те. Бившият ляв бек на Порто, Дженоа и Мидълзбро използва вентила на топката, за да придаде невероятна сила и движение на удара.

Ривелиньо - Той всяваше страх у вратарите заради страховития си удар с ляв крак, удар който му спечели прякора "атомния удар". Един от изобретателите на банановия удар, поради способността му да работи по уникален начин с пропорциите на коженото кълбо. Той отбеляза уникален пряк свободен по време на втория кръг на Световното първенство през 1974 година срещу Източна Германия.

Диди - Избран за най-добър играч на Световното през 1958 година. Диди беше един от най-великите изпълнители на фаулове за Бразилия. Бившата звезда на Флуминензе, Ботафого и Реал Мадрид беше и изобретателят на "падащ лист", наречено така заради непредвидимата траектория, която топката описва. От 20-те гола, които той отбелязва за Селесао, 12 идват след фаулове.

Зико - най- добрият футболист в света в началото на 80-те, никой не можеше да прехвърля кълбото над стената с такава точност като Зико. "Белият Пеле", който игра за Фламенго, Удинезе, Самитомо Металс и Кашима, отбеляза един от най-добрите свободни удари на Световни първенства за Бразилия срещу Шотландия през 1982.

Роберто Карлуш - Роберто Карлуш беше нападан често заради пропуските си от фаул, но той просто трябва да бъде в този списък, заради може би най-велият пряк свободен в историята на футбола, а именно, голът на левият бек срещу Франция през 1997 година. Всеки станал свидетел на този гол има една и съща реакция - просто не е за вярване.



Жуниньо Пернамбукано - току що отказалият се от футбола полузащитник е смятан от мнозина за най-добрият изпълнител на преки свободни удари за всички времена. Късо, средно или дълго разстояние, топовни, завъртени - Жуниньо беше велик във всеки един вид. Преди напускането на Лион през 2009, бразилецът отбеляза повече от 40 гола от директни преки свободни.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pj
05.02.2014 10:53

Вица на колегата по долу, кърти *smile* Бая са посмях *smile*
Играят New York Red Bulls и Los Angeles Galaxy. Red Bulls получават свободен от 40 м,застава зад топката Жуниньо,защитата застава по местата,но един от защитниците се обръща.
Вратарят му крещи:Обърни се!Защо не пазиш!
А той му отвърнал: Еми незнам за теб,ама аз искам да видя голът.

fen_diego
05.02.2014 04:23

Един от най - добрите изпълнители на пряк свободни удари [@link https://www.youtube.com/watch?v=yxLg8uKD-ZU]

xadesbg
05.02.2014 03:47

Авторе, как са те допуснали да пишеш статии?!?!?! Виждал съм грешки и преди, но това е абсурдно!!!!

Сгрешени думички: "фаУлове"(фалове), "но краля успя"(липсва пълен член), "на отборът"(трябва кратък член), "по известен"(пише се с тире, защото е сравнителна степен), "силата на удара МУ"(трябва да е "СИ"), с великият(трябва кратък член), "С смъртоносните"(трябва да е "СЪС"), "ЛевичарЪТ"(пише се "ЯТ"), "първенстАва"

ПП: Възможно е да не съм открил всички грешки!!! *lol**lol**lol*

Lazialcho
05.02.2014 01:02

Марчо Дафчев е много голям изпълнител на фаулове!

DuX4o0
04.02.2014 22:53

...заради може би най-велият пряк свободен в историята на футбола, а именно, голът на левият бек срещу Франция през 1997 година. Всеки станал свидетел на този гол има една и съща реакция - просто не е за вярване.
Повече няма да говоря аз !

NoDiggity
04.02.2014 20:39

Велики просто! *smile* Бразилците са си бразилци! Карлош и Жуниньо са номер 1 за мен също! Още си спомням като бях малак дето застреля Бартез срещу Французите.. ВЕЛИК ГОЛ! *smile*

kiss
04.02.2014 20:09

а от българите Пламен Гетов !!
който не го е гледал на живо може да съжалява голямо шоу е !!!

Horned
04.02.2014 19:43

Жуниньо и Роберто Карлош си оставят най-големите единият на дълги другият на по-къси.Сетих се даже за виц. Играят New York Red Bulls и Los Angeles Galaxy. Red Bulls получават свободен от 40 м,застава зад топката Жуниньо,защитата застава по местата,но един от защитниците се обръща.
Вратарят му крещи:Обърни се!Защо не пазиш!
А той му отвърнал:Еми незнам за теб,ама аз искам да видя голът.

Horned
04.02.2014 20:15

Карлош винаги ми е харесвал да бие повече късите през престоя му във Реал Мадрид,а до Жуниньо казах далечните,защотото му обожавам изпълненията от 25-40 м почти винаги бяха гол.

wba
04.02.2014 20:11

От написаното разбирам, че казваш, че Карлош е специалист на къси разстояния така ли? Жуниньо е известен с това, че бие почти от всяка позиция. Вкарвал е голове почти от центъра. Нещо си в грешка

isk22
04.02.2014 19:35

Прекрасна класация, но според мен трябваше да се намери място и за Роналдиньо. Голът му срещу Англия на световното 2002 година според мен е един от най-изумителните пряк свободни удари. - [@link https://www.youtube.com/watch?v=0oq974EmpBo]

overdrive
04.02.2014 19:30

В това отношение по-голям от Жуниньо няма *wink*

wba
04.02.2014 19:27

Вчера Жуниньо се отказа официално от футбола. Беше му последния мач с Вашку да Гама. Дано продължи като наставник, защото футболът ще изгуби много.

kaloqn_099
04.02.2014 19:06

[@link http://www.youtube.com/watch?v=WxOijmkdefA] Просто е класа Жуниньо

GrandeBarca
04.02.2014 18:58

Жуниньо Пернамбукано....Краля на фаула*ball**goal*

sakata_97
04.02.2014 18:56

Леле бати фалца при изтрела на Карлош срещу французите,това със сигурност заслужава да е най-великия пряк свободен удар в историята на футбола.Чудовищен ГОЛ

DuX4o0
04.02.2014 22:54

Напълно съм съгласен *beer*