Това е Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро

12:53
Това е Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро
Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро е национал на Португалия, който от днес е ново попълнение в испанския гранд Реал Мадрид. Роналдо е настоящ носител на "Златната топка" и наградата на ФИФА за най-добър футболист в света, а за миналия сезон той спечели и "Златната обувка" за голмайстор на Европа.

Роден е на 5 февруари 1985 г. на португалския остров Мадейра в град Фуншал. Той има един брат и две сестри. Неговите родители имат симпатии към американския президент Роналд Рейгън, на което футболистът дължи второто си име.

Мнозина смятат, че няма да успее да пробие на голямата футболна сцена, но още на дванадесет годишна възраст е забелязан от големите португалски клубове и преминава в Спортинг Лисабон. Дебютният му мач е срещу италианския Интер. В приятелски мач срещу Манчестър Юнайтед, сър Алекс Фъргюсън има възможността да оцени таланта на Роналдо и да го привлече. Денят е 13.08.2003 година, а сумата – 17.5 млн. евро, което е световен рекорд за тийнейджър.

Днес ръководството на Манчестър Юнайтед оповести официално трансфера на Роналдо в Реал Мадрид за абсолютния рекорд от около 94 милиона евро. Изумителното в случая е, че само преди два дни друга суперзвезда на световния футбол - бразилският плеймейкър Рикардо Кака също подписа с "Белия балет". Така новият президент на Реал Флорентино Перес започна изграждането на новия Галактикос.

Кристиано Роналдо прекара шест сезона в тима от "Олд Трафорд" като има изиграни 196 мача, в който е отбелязал 84 гола. За националния отбор на Португалия той е взел участие в 64 срещи и се е разписал 22 пъти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sneijder_95
20.07.2009 23:26

педераз прос грозен миндил ревльо некъдърник *evil*

Naiki_14
11.06.2009 17:51

Кристиано Аналдо!!!Дано не ме хване проклятие че написах тва име... *lol**lol**lol* ДОВИЖДАНЕ!!!

gbfil2
11.06.2009 17:25

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.
Произнася се - Кристиано Роналдо дош Сантош Авеиро
Произнасянето и писането на български трябва да е коректно, защото после се преименуват хората, както да речем: Simão Pedro Fonseca Sabrosa (Симао Педро Фонсека Саброза), който беше преименуван незнайно защо от коментаторите на Шимао. Дано не провокирам някой. Иначе смятам, че това е крачка назад за Роналдо, но да сме живи и здрави та да гледаме как ще се развият събитията.

ex7azi
11.06.2009 16:43

абе момчето хубаво играе ама е голям лигльо на терена , ина4е има поглед на играта и доста помага на отбора си. Не ми харесва отношението му към тренера си сър алекс.Едвали в реал треньора му ще е по добър и ще се отнася по добре с него. не е кой знае ква грешка че напуска щото неможе цялата му кариера да мине в манчестър. да ходи кадето иска да дават колкото искат пари за него.Реал мадрид винаги се стремят да земат наи - добрите играчи и после кво става - на мачовете се дънят щото секи иска да покаже ко може и не играят като отбор и падат, и след това пък тея играчи си провалят кариерата. *wink*

PMR
11.06.2009 16:08

Не харесвам характера му на терена ако ще да прави по 500 финта. Иначе си е класа - на черното да кажеш бяло е малоумщина. Но сеа мерака ми е да шиба Манчестър следващата ШЛ. Е тогава ще го дооценя още повече *joking*

Bat_Vane
11.06.2009 15:51

Това е кристиано роналдо - един пълен педерас . Само така нащо момче , иди в Реал Мадрид , то който е отишъл там футболист не е станал !

paunQ
11.06.2009 15:47

К. Роналдо беше най-добър само през сезон 2007/08.. Меси > К. Роналдо!

Crissstiano
11.06.2009 14:01

Просто най-големият,който не го харесва гората и това е,защото още дълго ще е на върха на световният футбол

nCuXonaT
11.06.2009 13:09

До днес го уважавах много и винаги съм го защитавал пред приятелите си.До днес.Ти си мъртъв за мен!!!Веднъж червен,след това бял - в нашите сърца ти си умрял!!!