Как Юнайтед оцени играта на звездите си през изминалия сезон

18:39
Как Юнайтед оцени играта на звездите си през изминалия сезон
Официалният сайт на Манчестър Юнайтед представя обзор на сезона за звездите на тима. Напук на всички критики от пресата на Острова, оценката за представянето на българина Димитър Бербатов е доста ласкава. Предлагаме ви мнението на специалистите от Юнайтед за представянето на българския национал, голямата звезда на тима Кристиано Роналдо и невероятно стабилния Рио Фърдинанд.

► Димитър Бербатов


Българинът поляризира мненията за себе си в първия си сезон с червената фланелка. Фактите обаче говорят, че Берба вкара няколко решаващи гола за тима, даваше красиви асистенции и радваше окото с чудесната си техника.

От начало до край:


Бербатов бе закупен в последния ден на трансферния прозорец и скоро вкара първия си гол с екипа на Юнайтед. Българинът вкара във вратата на Олборг в Шампионската лига. Играта му напомня на Ерик Кантона и по неговия афинитет към вкарването на късни решаващи голове. Берба вкара на Болтън и Мидълзбро в средата на сезона, и донесе на клуба шест много важни точки. В новогодишния период той бе в страхотна форма и отбеляза четири попадения в шест мача за тима, включително и третия гол срещу Челси на "Олд Трафорд". Българинът изигра и важна роля при победата над Тотнъм с 5:2 през април.

Позиция:

Той най-често партнираше на Рууни, но направи добри мачове и в партньорство с Тевес, Уелбек и Роналдо.

Най-добър момент през сезона:

Безспорно невероятната техника, която показа срещу Джеймс Колинс от Уест Хям на "Олд Трафорд" и перфектния пас към Роналдо, който на празна врата не сбърка.

Най-голям принос за отбора:

През април Берба развинти бившия си отбор Тотнъм и бе с основна роля за победата с 5:2.

Падения:

Заради вирус изпусна мачовете от Световното клубно първенство.

\"\"

► Рио Фърдинанд

От начало до край:

Защитникът беше част от петте номинирани футболисти на клуба за играч на сезона от ПФА. Не е пресилено да се каже, че Рио не направи нито една грешка във Висшата лига през този сезон. Той показа, че е най-постоянният футболист на клуба, но за жалост контузиите му попречиха да разкрие още от огромния си потенциал.

Позиция:

Най-често си партнираше с Видич в сърцето на отбраната, като Джонатан Евънс го заместваше, тогава когато хроничната травма в гърба се обаждаше.

Най-добър момент през сезона:

Безспорно мачът с Челси на "Стамфорд бридж" през септември. Тогава Юнайтед завърши 1:1 със своя съперник, но тава стана най-вече благодарение на Фърдинанд, който през второто полувреме не остави никакъв шанс на нападателите на доминиращия лондонски тим.

Най-голям принос за отбора:

Рио помогна по прекрасен начин на младия Джони Евънс да го замести по най-добрия начин. Националът на Северна Ирландия на няколко път благодари на Фърдинанд за ценните съвети и менторските му умения.

Падения:

Травмата в гърба на Фърдинанд обърка до голяма степен плановете на сър Алекс в края на сезона. Още не е сигурно дали ако Рио беше в оптимална форма, Барселона щеше да спечели финала в Шампионската лига.

\"\"

► Кристиано Роналдо

От начало до край:

Сезонът на Рони започна с контузия в глезена, но той бързо влезе в ритъм и започна отново да тероризира противниковите защити. Факт е, че в началото на май той беше един от двамата най-добри голмайстори във Висшата лига. В Шампионската лига донесе победата над Порто и почти сам победи Арсенал. Срещу Барса също направи страхотен мач.

Позиция:


Португалецът играеше през по-голямата част от сезона като външен халф, но срещу Арсенал и Барса показа чудесна класа и като централен нападател. В крайна сметка, Рони доказа, че играе там, където мениджъра му каже.

Най-добър момент през сезона:


Повечето хора сравняваха всички мачове на Кристиано с представянето от миналата кампания. Въпреки това, невероятните изяви при победата над Уест Хям с 2:0 и головото му шоу срещу Сток Сити за 5:0, не могат да останат без аплаузи.

Най-голям принос за тима:

Рони вкара купища важни попадения и показа креативност в моментите, в които отборът се затрудняваше.

Падения:

Кристиано е постоянно измъчван от медиите заради личния му живот. Това със сигурност го изнервя, защото явно само феновете на Юнайтед го обичат.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

morfei
09.06.2009 23:07

mony_koleg , абсолютно съм съгласен с теб , по време на определен мач бие по 20 пряк свободни удари и да не кажа по 2 дузпи , най-малко , еми как няма да е голмайстор за Юнайтед.

*lol*

seriousssam
09.06.2009 21:45

мончооооооо Роналдо е най-обсъждания плеър както се полага само на една супер звезда

Crissstiano
09.06.2009 19:59

"Рони вкара купища важни попадения и показа креативност в моментите, в които отборът се затрудняваше."-ТИШИНА

geshana
09.06.2009 19:56

Роналдо е най-омразния ми футболист ! Тва че си е добър обаче е неуспоримо наистина не е по-добър от Меси , Кака , Рибери , но все пак си е добър тва което му пречи е неговия характер то и няма и как да го харесват при положение че се държи толкова надменно и високомерно *sick*

mony_koleg
09.06.2009 19:21

и какво като е голмайстор на Юнайтед ???, това че никой не го пренепрегва като е на позиция , дори обратното, той е най-търсения, има най-мн появи за отбора и бие АБСОЛЮТНО всички фалове, като опропастява 90% от тях, ти кво искаш , да не е голмайстор, те тогава ше го изгонат на 2рия ден *smile*

beckham_07
09.06.2009 18:48

Къде Роналдо е слаб?Той е голмайстор на сезона за ЮНАЙТЕД и с основна заслуга за финала в Шампионската Лига!!!!!!!

ivonatorite
09.06.2009 18:44

Пак оправдават Роналдо с личен живот...Пълни глупости- слаб си е и това Е !
*evil*