Бербатов: Аз съм ново попълнение в отбора на...

14:11
Бербатов: Аз съм ново попълнение в отбора на...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков, капитанът на националния отбор Димитър Бербатов и един от най-големите таланти на страната ни Божидар Краев обявиха старта на 5-тото издание на Gillette Football Academy - Селекция 2009.

На пресконференция организирана в хотел "Радисън" се даде старта на кампанията, която ще има за цел да избере младите футболни таланти на страната ни, които ще тренират една година в Барселона.

"Изключително съм радостен да бъда с тези деца в Барселона вече четвърта година подред", бяха първите думи на Христо Стоичков.

"Малчуганите се представят достойно и са обект на внимание от всички хора, които се занимават с футбол. Пътят е труден, но когато имаш характер и усет за тези неща, е лесно", допълни Стоичков.

Димитър Бербатов, който закъсня за откриването с 15-ина минута заради трафика в столицата, видимо в добро настроение се включи в Пресконференцията.

"Аз съм ново попълнение в отбора на Gillette! Когато те покани име като Христо Стоичков, няма как да откажеш", заяви играчът на Манчестър Юнайтед.

Бербатов се превръща във втория посланик на Gillette Football Academy, като се присъединява към Христо Стоичков, който е ангажиран с инициативата още от първото й издание в България. Тази година Митко, като футболист, основал фондация за подпомагане на млади талантливи българи в различни области, изрази своята подкрепа и ангажираност към проекта.

Третият гост на пресконференцията бе родният ни талант Божидар Краев. Момчето е финалист във футболните селекции на Gillette през 2008 година и голмайстор на финалния мач със Сърбия във Футболната Балканиада 2008 г в Букурещ. Божидар благодари на организаторите от Gillette и Христо Стоичков, че са му дали шанс да прекара една година в Барселона. Младата надежда определено е впечатлило испанските специалисти след като успява да отбележи 70 гола през престоя си при каталунците.

Селекцията през тази година ще се проведе в 4 български града: Бургас - 4 юли, Шумен - 11 юли, Плевен - 18 юли и София - 25 юли. В крайната фаза ще бъдат селектирани 26 деца, а финалния мач между най-добре представилите ще се проведе веднага след края на селекцията в София. Тогава ще бъдат избрани и тези, които с помощта на Gillette ще се обучават и тренират една година във школата на Христо Стоичков в Барселона. В селекцията имат възможност да се състезават деца на възраст между 11 и 13 години от всички краища на страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация