Футболът в Англия произвежда страшни глезльовци

15:51
Футболът в Англия произвежда страшни глезльовци
След като френският защитник Патрис Евра разкри, че неговият Манчестър Юнайтед оказва безвъзмездна помощ на играчите във всяко отношение - от ремонт на колите до смяна на крушките - репортери разследваха до каква степен клубовете угаждат на футболистите от английската Висша лига. Материалът е публикуван в "7 дни спорт".


► 1. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Браян Маклеър - в момента директор на клубната академия за младежи - повдигна похлупака за допълнителните глезотийки на шампионите. "Не ходя често в съблекалнята на първия отбор - сподели той. - Но когато веднъж надзърнах вътре, веднага забелязах новата придобивка - огромен плазмен телевизор. Включих го и видях на плъзгащия се екран подробна информация, предназначена за играчите. Имаше разписания за тренировки, за масажи, педикюр, коафьор, списък на играчите, които ще говорят по клубната телевизия, телефони, на които се обаждаш как да ти приготвят ваната, упражнения с тежести, йога, съвети за хранене и др.

\"\"

► 2. Украинският нападател на Ливърпул Андрей Воронин разкри щедростта на "червените", когато го посрещнаха през лятото на 2007 г. Веднага му предложили езикови курсове, преводач при тренировките и съвети от коя страна на пътя да кара колата. "Гледаха ме като писано яйце", споделя Воронин, който този сезон игра под наем в Херта. "В клуба бе специално поканен банков чиновник, за да ми открие сметка, после пак на място ми оправиха всички полицейски, имиграционни и всякакви регистрационни бумаги." Воронин продължава: "Тренировката започва в 10 ч. сутринта, затова се събираме в 8,45. В 9 ч. закусваме заедно и после имаме свободно време. Някои отиват на масаж, други влизат в интернет, трети гледат телевизия или разцъкват билярд - както се казва, каквото ти душа иска. Следва тренировката. В 12 ч. е обядът, после се прибираме по домовете. Два часа на ден - това е работата.". Впрочем освен тлъстата надница, която получава в най-престижната лига, Ливърпул му плати и наема на апартамента за 6 месеца.

\"\"

► 3. Кристиано Роналдо бе в центъра на миналогодишната трансферна сага, когато Реал Мадрид се опита да го отмъкне от Манчестър Юнайтед. Сеп Блатер определи решимостта на "червените дяволи" да задържат звездата си като съвременно робство, което потвърди и самият Роналдо. С оглед на перипетиите му миналото лято като че ли е време да се сезира "Амнести Интърнешънъл" (международна организация за защита на човешките права).

\"\"

► 4. Очевидно $ 130 000 на седмица не са достатъчни за плеймейкъра на Арсенал Андрей Аршавин. Той ще получи и голяма парична компенсация заради по-високия данък върху дохода, който трябва да плаща във Великобритания. В Русия този данък е само 13%.

\"\"

► 5. Друг метод за избягване на високите данъци, възприет от Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед, е плащането на заплатите под формата на безлихвени заеми. Съгласно доклад за нова данъчна ставка клубовете ще плащат на своите играчи мултимилионери заплати като безлихвени заеми, като в началото ще им се начислява 2,5% данък върху част от техните приходи.

\"\"

► 6. Ашли Коул стана нарицателно име за съвременен глезльо, като си извоюва прозвището "Кешли", след като разкри в автобиографията си подробности от договора с Арсенал. Английският ляв бек насмалко не катастрофирал в мига, в който разбрал, че Арсенал му предлага $90 000 на седмица. "Искат да ме издоят", нададе вой Коул, макар че "мижавата" сума е два пъти по-тлъста от средната годишна заплата на повечето британци.

\"\"

► 7. Съотборникът на Коул в Челси и Англия и капитан на националния отбор Джон Тери пък подмина с презрение едно от основните правила за движение. През март миналата година защитникът, който получава над $ 160 000 на седмица, паркира своето "Бентли" на място за инвалиди. Автомобилът му престоя там над два часа, докато Тери и семейството му вечеряха в "Пица Експрес" в Ешър. Глобата от $ 100 му подейства сякаш муха го ухапа, но хората наоколо се възмутиха, защото само на няколко метра от мястото има обществен паркинг с тарифа от $ 1 на час!.

\"\"

► 8. За спортистите в други спортове допинг контролът е нещо обичайно. Вой до небесата обаче вдигна елитна група от 30 футболисти, когато Световната антидопингова агенция ги помоли да отделят един час на ден за гореспоменатата проверка. Шефът на Професионалната футболна асоциация Гордън Тейлър веднага заяви: "Подобна инвазия в частното жилище на футболист би била прекалена мярка."

\"\"

► 9. Фабио Капело въведе по-твърд режим в английския лагер - футболистите трябва да се явяват навреме и да изключват мобилните си телефони на вечеря. При националите обаче нещата не са толкова сурови. Например преди миналогодишния мач срещу Франция самолетът "Боинг 737" прелетя 40 км повече, за да прибере играчите от Лутън, а не от Станстед, спестявайки им допълнителни 30 минути с автобуса.

\"\"

► 10. Накрая нека споменем и една бивша звезда, свикнала с този разглезен стил на живот - това е бившият нападател на Челси Джанлука Виали. Италианецът е син на милионер, израснал в италиански замък с 60 стаи - "Castello di Belgioioso", в Кремона.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mrkamenica
10.06.2009 02:12

Вече колко време ще пести енергия в националния отбор? Да използва вазможностите си по бързо, че пак ще чакаме до другото и така вече цели 10 години, че и повече станаха.

dexter
09.06.2009 03:54

каква е тая снимка на бербата, дето няма нищо общо със статията бе пендели *joking*

MeToDueB
09.06.2009 03:10

Бербатов може да бяга и много бързо. За сведение си пусни голът срещу Чарлтън от Тотнъм (разви невероятна скорост и друг път го е правил). Просто стила му е такъв .. да бяга леко, да пести енергия и да очаква своя момент, моментът в който ще догони някоя невъзможна топка или ще се пребори за нея. Това е .. стила да изненадва противниковите играчи и на моменти с такива изненади да ги прави смешни, дали с надбягване, дали с финт. Простено ви е да не разбирате от играта на Бербатов .. малко сте го гледали, но аз, като човек, който не е пропускал негов мач от Тотнъм до Юнайтед (може би съм пропускал по 2 на сезон макс) .. знам какво говоря и казвам точно това, което е !

red_manutd_7
08.06.2009 16:39

Ами няма нищолошо да са резглезени ... вие ако взимате по 150 000 евро на седмица, дали ще живеете в двустаен апартамент и ще карате опел? Ще си вземете къща и ще карате ферари .. много ясно, че си имат всички екстри.

omonigotemile
08.06.2009 16:07

Много интересна статия.Според мен обаче тези привилегии наистина само разглезват футболистите и те не показват всичко, на което са способни в някои от мачовете. Спомням си интервю с 50 сent, в което той споделя че във фитнеса му е доста мизерно,но все пак това е място за помпане на мускули, а не за глезене. Същото според мен трябва да важи и за футболистите *wink*!!!

jakos
08.06.2009 16:05

LFC_T9_G8 Явно ти си много напред със занаята и много са та зашивали щом и от снимките познаваш кои какво го правят *sick*

LFC_T9_G8
08.06.2009 15:56

На първата снимка Роналдо много го еб*т *lol*