Манчестър Юнайтед намери нов спонсор за 20 милиона на година

19:03
Манчестър Юнайтед намери нов спонсор за 20 милиона на година
Манчестър Юнайтед вече си осигури заместник на фалиралия си спонсор "Ей Ай Джи". "Червените дяволи" са се договорили с финансовия гигант от Чикаго "Еон", като размерът на сделката е 20 милиона паунда годишно.

През следващия сезон играчите на сър Алекс ще продължат да носят логото на "Ей Ай Джи", тъй като договорът между двете страни е до средата на 2010 година. Въпреки това застрахователната компания няма да внесе средства в касата на клуба през този сезон, тъй като вече е зависима от американското правителство, което вкара свежи капитали, за да помогне на компанията да се спаси от бездната на финансовата криза.

До скоро ръководството на Юнайтед преговаряше с много най-различни световни магнати в търсене на новия си спонсор и дори в един момент се заговори, че клубът е подписал споразумение с компанията "Сахара".

После стана ясно, че фамилията Глейзър, която е собственик на Манчестър Юнайтед, предпочита да работи с бизнес партньори от САЩ и поради това е избрала да приеме офертата на "Еон".

По този начин от по-следващия сезон на фланелките на "червените дяволи" ще има нов спонсор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GaminG
04.06.2009 14:43

даа вярно и на мен не ми се иска но..... *sad*

Tovalan
03.06.2009 21:18

Да де за екипите имах предвид не собственик, но пак "Сахара" даваха около 100 млн. паунда, а тези само някакви мизерни 20 млн. на година...

Tovalan
03.06.2009 19:29

Жалко, аз доколкото разбрах, когато се заговори, че "Сахара Груп" ще е новият собственик, "Сахара" са предлагали по 100 млн. паунда на година. Той новият спонсор на Юнайтед ще дава дори по-малко от колкото Карлсберг дават на Л'пуул, смотани американци!