Трансферните провали на лятото - втора част

15:08
Трансферните провали на лятото - втора част
Изминалият трансферен прозорец донесе много вълнения на феновете. Някои клубове взеха играчите, които бяха на върха на техните списъци с желания.

Други пък удариха греди.

Представяме ви някои от мегатрансферите, които не се състояха, но за сметка на това за тях се говореше цяло лято.

Гонсало Игуаин в Арсенал

Арсенал направи страхотен удар, привличайки Месут Йозил в последния ден на прозореца. Въпреки че топчиите успяха да вземат плеймейкър, те се провалиха в опитите си да подпишат с голаджия. В началото на юли Арсен Венгер пробва да се разбере с Реал Мадрид за трансфер на Гонсало Игуаин, който публично бе обявил, че иска да напусне белия балет. Офертата на топчиите бе на стойност 23,1 милиона паунда, но от Реал отказаха, тъй като още няколко клуба се интересуваха от аржентинеца.

В крайна сметка Игуаин бе взет от Наполи, като италианският клуб даде 31,8 милиона паунда за играча. Игуаин се договори за заплата от 140 хиляди паунда на седмица с новия си тим.


Иско в Манчестър Сити

Новият мениджър на Сити Мануел Пелегрини се надяваше да вземе със себе си в Манчестър Иско, който направи фурор с екипа на Малага в последните две години. Плеймейкърът беше уверил чилийския специалист, че скоро ще подпише с небесносините.

Ръководствата на Манчестър Сити и Малага стартираха преговори и изглеждаше, че трансферът ще стане факт.

Тогава се намеси Реал Мадрид. Зинедин Зидан поговори с бащата на Иско и го убеди, че Мадрид е правилното място за сина му. Изведнъж всичко се промени. 25,4 милиона паунда влязоха в касата на Малага, а Иско позира с бялата фланелка.

Фамилията на играча пък получи 4 милиона паунда като комисионна по сделката.


Роберт Левандовски в Байерн Мюнхен

Те взеха Марио Гьотце и бяха сигурни, че и Левандовски им е вързан в кърпа. Босовете на Байерн вече се бяха разбрали с представителите на поляка за личните му условия.

Като се има предвид факта, че договорът на футболиста изтича през лятото на 2014 година, се смяташе, че от Дортмунд са принудени да продават, за да не загубят Левандовски на свободен трансфер.

Жълто-черните обаче направиха ход, който за някои изглеждаше нелогичен. Ръководството на Дортмунд обяви, че Левандовски не се продава и ще остане на "Сигнал Идуна парк" поне до следващата година. Въпреки че нападателят искаше да премине в Байерн, това не стана.
Бъдещето ще покаже дали инатът на Дортмунд в конкретната ситуация е бил проява на глупост или гениалност.

Тиаго Силва в Барселона

Не беше тайна за никой, че през изминалото лято Барселона опита да купи защитник от световна класа. Техен приоритет беше Тиаго Силва. Почти два месеца каталунската преса пишеше как Силва е готов да дойде на "Камп Ноу".

Реалността се оказа друга. Ръководството на Барса се свърза с колегите си от Пари Сен Жермен със запитване за цената на бразилеца. Отговорът беше категоричен: Не продаваме.

Последва опит на блаугранас да подпишат с Давид Луис, но и там удариха на камък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deco_Sneijder
08.09.2013 15:32

И Тиаго Алкантара в Юнайтед! *lol* Има още много провали,но винаги е така,където има и успехи има и провали! *smile*

Vaskovas
09.09.2013 09:09

тои си каза че не е водил преговори с тях бе .... аман вече