Откриха 18 бомби на стадиона в Щутгарт

11:09
Откриха 18 бомби на стадиона в Щутгарт
При капитален ремонт на стадион "Мерцедес-Бенц Арена", където играе домакинските си мачове Щутгарт, работници откриха 18 бомби от времето на Втората световна война. Това съобщава вчера вестникът с най-голям тираж в Европа "Билд".

Бомбите са извадени от сапьори и обезвредени. Според специалистите опасност от евентуално избухване не е имало, защото те са били тип запалителни.

Не е изключено обаче под територията на стадиона да има още бомби. По времето на Втората световна война на съоръжението, построено през 1933 г., е бил разположен заводски корпус, който през 1944 г. е бил бомбардиран от съюзниците.

Планът за реконструкция на "Мерцедес-Бенц Арена" предвижда нивото на игрището да слезе надолу с 1.3 м. Заради това машините трябва да изкопаят 2 м ров и тогава били открити бомбите. Количеството на зрителските места ще се увеличи от 57 до 60 хиляди. Стадионът бе ремонтиран и преди световното през 2006 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Foxymj
01.06.2009 12:48

И толкова години играят мачове на този стадион *smile* Добре, че са били запалими тия бомби иначе, кой знае какво можеше да стане, такъв голям стадион, с толкова хора...