Време е за Серия А

11:39
Време е за Серия А
По традиция последно от топпървенствата на Европа тръгва италианското. Този уикенд стартира интригуващата надпревара в Серия "А", а битката на всички нива обещава да е доста оспорвана.

Шампионът Ювентус ще се опита да разшири хегемонията си, но Наполи, Фиорентина и Милан разполагат със сериозни аргументи срещу претенциите на Старата госпожа. При известни стечения на обстоятелствата Интер, Рома и Лацио също могат да посегнат към скудетото.

Серия "А" обаче продължава да губи звездите си. Това лято не направи изключение - Единсон Кавани ( Наполи, €64.5 млн.) и Стеван Йоветич ( Фиорентина, €26 млн.) поеха към ПСЖ и Манчестър Сити. Французите продължават традицията си да пазаруват основно от Италия, като втори пореден актуален голмайстор след Златан Ибрахимович се премести край Айфеловата кула. Последва го и най-добрият сред младите централни защитници - бразилецът Маркиньос ( Рома, €34.4 млн.).



Изправена пред постоянното обезкървяване Серия "А" се ориентира към приютяване на излишни от еврограндовете. За сезон 2013/14 на мода се очертава пазаруването в стил "втора употреба". Така на Апенините се оказаха ненужните в клубовете си Гонсало Игуаин, Раул Албиол, Хосе Мария Кайехон от Реал Мадрид и Марио Гомес от Байерн Мюнхен. Те заедно с Карлос Тевес (Ман Сити) и Фернандо Йоренте (Атлетик Билбао) се очертава да са новите звезди, които горят от амбиции да възродят кариерите си на Ботуша.



Новият сезон ще бъде белязан и от българско участие след едногодишна пауза. По пътеката, прокарана от Ники Илиев ( Болоня), Христо Стоичков ( Парма) и Валери Божинов (Лече, Фиорентина, Парма) пое и националът Николай Михайлов. Ексголкипърът на Твенте не само ще оформи карето ни в Серия "А", но и ще бъде първият български страж, дръзнал да се пробва в елита. В новака Верона софиянецът трябва да се наложи в конкуренция с досегашния несменяем титуляр при жълто-сините - бразилеца Рафаел.



Ювентус е с големи шансове да защити титлата си, но пътят към скудетото няма да е толкова лесен, като миналогодишния. Бианконерите ще хвърлят сериозни сили в ШЛ, което ще ги поизцеди. Съставът в голямата си част е запазен, а с Тевес, Йоренте и Анжело Огбона трябва да е поне със стъпало по-силен.



Подгласникът Наполи се очертава да е още по-стръвен преследвач. Начело с Рафа Бенитес и сериозните попълнения като Игуаин, Албиол, Кайехон, Мартенс и дошлия под наем Хасе Рейна южняците определено респектират. Дон Рафа не пропуска да вдигне трофей, което кара тифозите на "Сан Паоло" да мечтаят за времената на Диего Марадона (1984-91), когато бяха спечелени две титли, Купата на Италия и на УЕФА.



Казаното за Наполи в пълна степен важи и за Фиорентина. Виолетовите загубиха Йоветич, но с Хоакин, Иличич и Амброзини добавиха още класа, а Марио Гомес може да се окаже катализаторът за успеха. Треньорът Монтела разполага и с възстановения нападател Джузепе Роси, което превръща тосканците в потенциален кандидат за скудетото.



Милан повече по инерция влиза в числото на фаворитите. Росонерите разполагат с добър тим, но трудно биха издържали на темпото на Юви, Наполи и Ла Виола. За финансова криза никой в клуба не говори, но липсата на класни попълнения, сагата с Кейсуке Хонда (ЦСКА Москва) и похарчените само 10 милиона евро за нови издават проблеми от парично естество на "Турати" 3.



Интер е в траен процес на реорганизация и смяна на собствеността, което автоматично превръща в преходен дебютния сезон начело с треньора Валтер Мадзари. Ако се получи някаква сплав между славните ветерани (Санети, Самуел, Камбиасо, Милито), младите лъвчета (Ковачич, Икарди, Белфорид, Тайдер) и опита на Ханданович, Паласио, Гуарин, то нерадзурите могат да се намесят в битката за Топ 5.



Столичните Рома и Лацио затварят списъка за евроквоти. Вълците са с по-големи шансове да финишират отново пред орлите, но въпросът е дали това ще им стигне да сложат край на 2-годишната си евроизолация. Втора поредна година Удинезе разбива мечтите на някой от фаворитите за континентален излаз, но сега пред Антонио Ди Натале и компания задачата изглежда непосилна. Около фриуаните се оформя група ( Катания, Парма, Каляри, Болоня, Торино), която съставя златната среда. Аталанта, Дженоа, Сампдория и Киево пък се очертават заедно с новаците да се борят за оцеляването си в елита. Абсолютният дебютант Сасуоло е кандидат №1 за изпадане, същото важи и за другия, дошъл от Серия "Б" - Ливорно. Третият - Верона, обаче има класата и историята да се задържи за сметка на някой от по-старите членове на елита.

Добрата новина за приятелите на италианския футбол, е, че Калчото се завръща в родния ефир. Мачовете ще бъдат излъчвани в програните на bTV Media Group.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
24.08.2013 17:57

А защо пък да не гледаме всички първенства.Естествено е всеки да си има предпочитания,но при толкова качествен футбол в ефира не виждам защо да пропускаме възможности.Много от вас не знаят (понеже са малки),но преди години по телевизията имаше максимум 4-5 чуждестранни мача на година и за тях се говореше с месеци.При количеството футбол което ни залива от телевизорите сега най-доброто е да се възползваме,а не да си мерим пи...те *smile**smile**smile*

Neooo_1995
24.08.2013 15:50

Интересно мнооо "слабо" тая Ла Лига пък всички от там купуват...Добре ,че се играчите от Ла Лига ,а и като цяло на чужденците ,че да вдигат нивото на ВЛ и също така и интереса към това първенство.Пък после се чудят британците що им толкова калпав националния.Тепърва да му мислят ,след като се откажат футб. като Франки,Тери и Стиви Джи...

valdes021
24.08.2013 15:55

За това имаше 2 отбора от Ла Лига Реал Мадрид и Барселона на Полуфиналите на ШЛ,а нито един английски.Оставяй ги да говорят.Всеки сам си решава кои първенства ще гледа*thumb_up*

biserms
24.08.2013 15:28

Вие сте ненормални бе... Какви са тия детински спорове ? Къде имало уговорени мачове, кое първенство имало по-силни отбори*joking* Гледайте си любимите отбори и се радвайте на играта, вместо да си прекарвате деня вкъщи пред компютъра и да си изливате хейта по форумите. Сега по темата. Наистина се очертава един уникално интересен сезон в Италия. Мисля, че ние заедно с Наполи и Фио ще сме основните фаворити за Скудетото. Разбира се не изключвам и Милан, въпреки че не правят никаква селекция това лято. Интер, Рома и Лацио също могат да се намесят в борбата и да объркат сметките на фаворитите. Удинезе този сезон няма да са същите, а ми е много интересно какво ще направят Самп, които разполагат с млад и амбициозен отбор. Катания и Каляри традиционно са силни домакини и никой не е добре дошъл на о. Сардиния и о. Сицилия. С нетърпение чакам първите мачове *beer*

MaLkO_LuD94
24.08.2013 14:59

До коментар [@comment 1446148] от [@user vinni]:

Мислиш си че като кажеш 3-ма играча и край прав си е да ама не важното е да знаеш как да спориш *wink* И знаеш ли кое е разликата ??? Че Мичу, Мата, Силва, Агуеро, Касорла и тн.. Идват в Англия и веднага стават водещи фигури и двигатели на отборите в който играят *thumb_up* А тези който са били двигатели в топ отборите на Англия като Сеск, Модрич, Сонг дори на резервната скамейка трудно намират място *thumb_up*

vinni
24.08.2013 14:55

аз ти казвам вече валенсия,атл мадрид,севилия не са силни....


виж състава на ливърпул ? и състава на Севилия ??

Арсенал- Валенсия ?

Тотнъм - Билбао ?? хахахаха

Neooo_1995
24.08.2013 15:46

И кво да гледам съставите бе.Видя Севиля кво направи на Олда с разпродаден отбор...кво ми говориш глупости тука...пък Атлетико така както ги гледаш без Фалкао може си оп*нат който поискат от ВЛ.

valdes021
24.08.2013 15:12

В момента играят Арсенал,а ти пишеш в тази за неща,които си писал в темата Барселона - Леванте. Успех Наполи*smile*

vinni
24.08.2013 15:09

Арсенал челси ман ю сити ливърпул тотнъм ----- барса реал - атл мадрид валенсия севилия да сравнаваме ли съставите на севилия,атл мадрид,валенсия -- тотнъм,арсенал,ливърпул ??

MaLkO_LuD94
24.08.2013 15:06

Не знам дали знаеш ама играят Фулъм - Арсенал в момента *thumb_up* И правят добър мач *thumb_up*

RMAD1902
24.08.2013 15:02

Атлетико не са силни защо защото фалкао го няма ли а къде забрави гарсия диего туран те не са по малки футболисти от лигльото фалкао ако бяха слаби Барселона щяха да ги смажат 5-6 на 0 а това не стане дори Атлетико поведе така че не ми говори слаби били

vinni
24.08.2013 14:46

Къде е Солдадо ? Къде са Навас,Негредо ? Фалкао ?


24.08.2013 14:53

Но всички тези са в Барса или в Реал, което показва еднообразието

MaLkO_LuD94
24.08.2013 14:50

Къде е Роналдо ? Къде са Бейл ? Модрич ? Сонг ? Сеск ?

RMAD1902
24.08.2013 14:29

До коментар [@comment 1446096] от [@user biancorosso]:

Че то по цял свят го има това бе тъп просто в испания знаят как да го крият и не виждам полиция да е влезла в някой отбор да ги сваля на земята а нещо с Ювентус стана а не помниш ли кой игра в сериа Б

RMAD1902
24.08.2013 14:40

Ми аз не знам първенство където да няма уговорен мач ако ти ми кажеш ще се радвам еми тва е че в Испания знаят какво правят нищо не си личи Италиянците направо си го показват да не ти напомням мача Ювентус Милан или обратното беше забравих онази тъпа грозна смешна дузпа която я дадаха на Милан а топката се удари в гърба *smile* както и помня мача Севиля - Осасуна когато биха 2-0 а засада имаше поне три метра така че няма смисъл да се оплакваме футбола е бизнес

biancorosso
24.08.2013 14:34

сам го каза - в Испания знаят как да го крият - това е разликата *wink* Испанците не искат да си опетняват футбола иначе има същите уговорки както и в Серия А. Разликата знаеш ли каква е ? Всички са наясно с проблема в Италия и се борят да го изкоренят, а в Испания ще си гледате още дълги години задкулистни театър представления на терена, защото никой не се бори с проблема, и ще си мислите, че гледате честен футбол *wink* И ще дам един последен пример че трябва да излизам, ще споделя нещо, което ми е направило силно впечатление миналия сезон. В 60-70 процента от мачове на Реал и Барса срещу по-слаби отбори, слабият им противник вкарва ПРЪВ гол и после Реал и Барса ги разковават. Като имаме предвид коефициентите за първи гол на слабаци срещу Барса и Реал сам си прави изводите и се сети за какво иде реч *joking* Айде лек ден *smile*

madridistaaaaaa
24.08.2013 14:28

До коментар [@comment 1446096] от [@user biancorosso]:

Твърди вестник ,,Марка" *lol* Ооо бегай от тукааа...вас ви върнаха в ,,Б" група и ви отнеха точки по-голямо доказателство на изкуственото ви първенство няма *smile*

biancorosso
24.08.2013 14:28

"Според президента на Депортиво Ла Коруня Аугусто Сесар Лендойро уговорените мачове в испанския елит, са обичайно и често явление. „Почти всички мачове в края на сезона са манипулирани по един или друг начин – обяви Лендойро."

пхахахахахаа

biancorosso
24.08.2013 14:24

По-добре черно тото и интересни срещи като : Милан - Юве, Интер - Милан, Интер - Юве, Рома - Лацио, Рома - Юве, Милан - Рома, Наполи - Интер, Наполи - Юве, Фиорентина - Милан, Интер - Лацио и т.н. отколкото черното тото в испания и само едно единствено дерби за сезона Реал - Барса и другото безинтересни мачове :/

efc27
24.08.2013 14:46

плюс Киево и Верона *beer*

vinni
24.08.2013 14:10

я вижте *wink* [@link https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558196_732006036839615_1051641993_n.jpg]

Neooo_1995
24.08.2013 15:55

Не че не са издържали "Прилепите".Отбора имаше финансови проблеми и още ги има...Иначе нямаше да се разделят с куп класни играчи ,които станоха фактори в Англия.

Neooo_1995
24.08.2013 15:44

Дербито на Билбао,Барселона,Севиля и Мадрид ,ако е мини дерби ,то аз съм пуяк...

Neooo_1995
24.08.2013 15:40

Нали се сещаш ,че Класикото е гледано повече от колкото всички дербита в Англия взети заедно. И второ ти освен ВЛ друго първенство следиш ли?Щото мога да ти изброя поне още 10 дербита в Ла Лига...


24.08.2013 14:37

Тези "дербита" са нещо като мини дерби защото на тях им е се тая нали са на +20 точки зад 2 коня. ЧЕТОХ преди време една статия че вече в Испания хората който се занимават с футбол са стигнали до извода че Реал и Барса вредят повече на Испанското първентстово защото се знае че някой от тези два отбора ще е шампион. Примерно Валенсия 2002-2005 бяха стабилни, но просто не издържаха и отново стана надбягване с 2 коня *smile*


24.08.2013 14:34

Къде сравняваш Билбао и Сосиелдат с ИНТЕР МИЛАН ЮВЕ РОМА даже и НАПОЛИ

madridistaaaaaa
24.08.2013 14:22

А пък ти си гледай Верона и Сасуоло велик футбол на топ ниво *lol**joking*

RMAD1902
24.08.2013 14:21

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид е дерби Билбао Сосиедад е дерби Севиля Бетис е дерби малоумник поне като не знаеш не говори за испания гледай си черното тото как Ювентус се мъчи с Сампдориа

biancorosso
24.08.2013 14:19

Реал - Севиля или Барса - Билбао са дербита ? Не знаех, че дербитата завършват винаги с резултати от сорта на 4:0 и то все за един и същ отбор в съответното "дерби"...

biancorosso
24.08.2013 14:17

Остави ги да си гледат интересното първенство бе, не ги закачай *joking* Сигурно с нетърпение чакат дербита като Гранада - Хетафе и Елче - Алмерия - футбол на топ ниво.

vinni
24.08.2013 14:17

муахахаха кой луд ще гледа севилия - атл мадрид, вместо АРСЕНАЛ - ЛИВЪРПУЛ да речем, или сити - челси ? виж всеки кръг има дерби. този кръг ман ю- челси, друграта седмица ман ю - пул

MaLkO_LuD94
24.08.2013 14:15

Нали се сещаш че и ние можем да сложим Атл.М, Валенсия, Севиля, Атл.Б към дербитата *thumb_up*

madridistaaaaaa
24.08.2013 14:12

Много ми е интересно Тотнъм къде ги слагаш при дербитата дето не са видели 157 години шампионска лига*lol* То така аз мога да ти изброя хиляди испански дербита,а и ти не си запознат с Ла лига и не знаеш кои са дербитата *smile*

Neill_88
24.08.2013 14:03

Най-после. Хейта м/у Юве, Милан и Интер официално може да започне. *joking* Дано да е интересен сезона и интрига на макс.

Juan_Mata10
24.08.2013 13:28

Айде Наполи,давайте устремено към титлата *beer**beer*

RMAD1902
24.08.2013 12:59

Жабарите почват пожелавам успех на грандовете както и на Сампдориа този млад симпатичен отбор с луд треньор като делио и разбира се още по симпатичния Наполи

madridistaaaaaa
24.08.2013 12:56

Предпочитам Испанско,Английско и Германско тия Италианци са меко казано ПОДКУПЕНИ,ужасни мачове в които си личи буквално,че има черно тото,а и футбола им е много тежък,примерно Милан изкараха доста късмет срещу ПСВ,цял мач дразниха противника с бавене на време и тем подобни,абе много грозна игра,ето затова на последно място слагам Италианското първенство всички отбори са еднакви и във всички има черно тото,не,че в другите първенства няма ама в Италия черното тото прелива и си личи с просто око.

cartoonnetwork
24.08.2013 18:02

Еваларка !!!! Правилно им го каза ! *beer*

biancorosso
24.08.2013 14:21

Кога за последно ви бихме в официален мач ? Ами последния официален мач Реал - Юве беше през 2008 на "Бернабеу" - резултат 0:2 за Ювентус.

madridistaaaaaa
24.08.2013 14:21

Истината боли,няма да се заяждам с тебе повече,аз даже не съм и искал,просто си казвам моето мнение,едно време като ти казвам и съм запознат малко или много има мачове които съм гледал,но и има мачове които съм гледам и на записи,едно време Милан бяха ВЕЛИК отбор,а сега са лекета,макар,че само името им е велико в момента,Ювентус са същата история,когато беше Павел Недвед,Дел Пиеро,ето тогава беше истинския Юве истинската ,,стара госпожа" в момента са просто лекета.Имат големи имена ама футбола им е далече от истината,бих се радвал след някоя друга година да се махне черното тото и да започнат всичко ,, от начало" и пак да гледаме тези ВЕЛИКИ отбори с ВЕЛИКА история с ВЕЛИКИ фенове,тия се гаврят с Италианските фенове и със собствената си история.

RMAD1902
24.08.2013 14:18

Не е нужно да е на 30 за да разбере и види че в Италия е най черното тото в футбола и то си личи колко ги заловиха Ювентус защо игра в Б група замисли се малко и Испания няма никва криза още по малко пак за Реал Мадрид те само с реклами и тениски си правят парите абонати на Ювентус ли сме ;д ти си срам за футбола спри да говориш за тая тема кога последно ни бихте в официален мач я малко разучи и тогава говори за думата ФУТБОЛ! такива лапета много ме напрягате и ме карате да ви хейтвам и можем да даваме и по 300млн и пак ще си избием парите

biancorosso
24.08.2013 14:13

И последно - личи ти, че си 17 годишен пикльо... Едно време не било така. Абе, ти гледаш футбол от 2004 тръгнал да се прави на разбирач. Черно тото в Серия А е имало винаги, скандала Тотонеро през 80-те е дори по-голям от Калчополи. Тотото било виновно, че нивото на футбола им спандало *joking* Кризата в Италия, липсата на пари за качествени играчи, за заплати и нови стадиони - това е причината за спада на отборите в Серия А. Но Испания навлиза дори в по-жестока криза и след 3-4 години когато изкуствения Реал не може да налива по 100млн. за 1 играч, ще видиме какво ще правят. Ще паднат на нивото на Севиля и Билбао. Само за Роналдо сте платили повече отколкото Юве за всичките си трансфери последните 20 години и пак ако се срещнем с вас съм сигурен, че ще ви напукаме каските както винаги - АБОНАТ Мадрид сте за Ювентус и винаги ще бъде така*beer* Още помня как Алекс разрева големия "Галактико" на собствения им стадион*money* Парите не са всичко *wink*

biancorosso
24.08.2013 14:07

Грозна игра ? На това му се вика прагматичен футбол. И именно той е превърнал Италия в най-великата европейска футболна нация през годините - както на национално, така и на клубно ниво. Кажи ми една по-велика нация от Италия на национално или клубно ниво ? Само една и млъквам ?

madridistaaaaaa
24.08.2013 14:00

Ако играят Испански лидер и Италиански лидер-Италия е аутсайдер,ако играят Английски лидер и Италиански лидер-Италия е аутсайдер,ако играят Германски лидер и Италиански лидер-Италия е аутсайдер,просто в последните години Италианският футбол спадна много,не е както беше преди,футбола им падна заради многото подкупи и изкуствената им игра,нищо реално няма,даже понякога си мисля,че гледам сапунен сериал едно и също става винаги в края.

MaLkO_LuD94
24.08.2013 13:46

Който и Италиански отбор да отиде в Испания по-напред от 3-то място няма да завърши *thumb_up* Същото се отнася и за Англия *thumb_up* Титлата в Испания се печели по-трудно *cigarette* Иначе черното тото го има навсякъде но се ми се струва че като това в долните дивизии на Италия никъде няма не може преди да е почнал мача коефициента за Х да е 1.28 *thumb_up*

madridistaaaaaa
24.08.2013 13:36

Нищо против Италианските отбори нямам,не се заяждай,пич тия се гаврят с тази велика игра просто страшно грозен футбол и страшно черно тото бедна ти е фантазията просто,миналата година гледах Милан срещу не знам кой беше е пич това ако беше футбол аз съм трамвай*lol* пълна излагация нямам думи!

bacardy_breezer
24.08.2013 13:36

Пич, всеки неутрален фен ще ти каже, че английското и италианското първенство са най-интересни и оспорвани *wink* Ясно е, че като фен на Реал харесваш испанското, но за неутралните зрители то е напълно лишено от интрига. Реал и Барса винаги се откъсват адски много на върха, а другите отбори са буквално боксови круши. Дори една Бундеслига е доста по-интересна от Ла лига. И не го казвам като контра на твоя коментар за Серия А, просто това е самата истина.

biancorosso
24.08.2013 13:24

В Испания тепърва почнаха да им вадят керливите ризи *joking* Колкото и да не ти се иска Ла Лига е рамо до рамо със Серия А що се отнася до черно тото. Но в Италия поне има интрига, а в Испания хем черно тото, хем напълно лишено от интрига. Барса и Реал и до там, победи с по 7:0, 8:0 и накрая 40 точки преднина пред третия *joking**joking**joking*

cartoonnetwork
24.08.2013 13:20

Личи си най-много черното тото ? Просто в Италия се мъчат да го отстранят това черно тото , другаде си затварят очите ..

Neooo_1995
24.08.2013 12:31

Калчото тая година ще е по-интересно от свякога лично за мен.

sa6etoo
24.08.2013 11:43

Рома си разпродадоха отбора и тази година ще е трудна за тях. Иначе очаквам битка между Ювентус и Наполи за титлата. Наполи направиха супер отбор и ще са голям фактор тази година. Милан и Интер също не са за пренебрегване но все пак си мисля че няма да са чак такава заплаха за титлата. Дано е интересен сезон.

AntonioJR
24.08.2013 13:37

Луд ли си Рома имат доста нови играчи , които ще се справят !

sa6etoo
24.08.2013 12:55

Щом така смяташ добре. Но на терена ще си проличи колко ненужни са били. А за Ламела до няколко дни ще стане официално. Ще видиш че сезона ще е труден за тях.

chelseamou
24.08.2013 12:10

Рома къде са си разпродали отбора?Продаде един ненужен Боян Къркич и един ненужен Освалдо ,а за Ламела все още нищо не е сигурно.Купиха много други играчи къде млади къде с голям опит *wink* (не са продавали играчи от който да имат полза)