Голови фиести в Мадрид и "Камп Ноу", "Х" на дербито в Севиля

13:46
Голови фиести в Мадрид и "Камп Ноу", "Х" на дербито в Севиля
Прогнози неделните мачове от първия кръг на испанската Примера дивисион:

20:00 часа: БарселонаЛеванте
Двубоят ще бъде официален дебют за новия наставник  Херардо Мартино, но също така и за перлата в лятната селекция – Неймар. През седмицата имаше съмнение относно това дали Лео Меси ще играе във въпросния мач, но в крайна сметка последните информации сочат, че аржентинецът ще бъде на линия. Меси пропусна контролата  на своята страна с Италия в сряда. Под въпрос е участието на Сеск Фабрегас.
На пейката на гостите ще дебютира Хоакин Капарос, който е един от десетте нови треньори в Примера на старта на сезона. Настроението в лагера на валенсианци е напрегнато, след като тимът бе замесен в скандал с уредени мачове. В състава на гостите не настъпиха особени промени през лятото.
В 29 от последните 33 мача на Барса в Примера се получиха "оувъри". Каталунците спечелиха последните си 15 двубоя в първенството и също така вкараха поне по два гола в 16 от последните си 17 шампионатни срещи. 
През миналия сезон Барса спечели само с 1:0 срещу този съперник. По всяка вероятност  каталунците ще започнат с гръмка победа  и ще оправдаят очакванията.
Знак: "Оувър"
Точен резултат: 4:0

22:00 часа: Реал Мадрид – Бетис
Феновете на "Бернабеу" очакват с нетърпение дебюта на Карло Анчелоти начело на Реал Мадрид. По време на контролите италианецът даде сериозни индикации, че ще промени начина на игра, като се залага на трайно притежание на топката и по-голяма комбинативност. За първи път от януари насам в официален мач в Мадрид на вратата ще пази Икер Касияс, който е реабилитиран от новия треньор. Рафаел Варан е контузен, така че Пепе ще играе до Рамос в центъра на защитата. Чаби Алонсо пропусна по-голямата част от подготовката, и затова Кедира ще започне като титуляр.  Дошлият от Реал Сосиедад Ияраменди, все още не е напълно готов и ще остане на пейката. Дебют ще направи и Иско, който ще помага на Роналдо и Бензема в  атакуващия блок.  Реал спечели шест от седемте си контроли, като част от съперниците бяха грандове като Челси, Интер и ПСЖ.
Участникът в Лига Европа Бетис се раздели с основния си плеймейкър Бенят, но на негово място бе привлечен Жоан Верду от Еспаньол. Отсъствието на голмайстора на отбора от последните три сезона Рубен Кастро, който е контузен, е основният проблем пред треньора Пепе Мел.
Реал Мадрид вкарва поне по два гола от 18 поредни домакинства в Примера. Мадрид е в серия от 11 поредни победи на свой терен. Бетис не може да спечели в 9 от последните 10 гостувания.
Реал ще спечели този двубой категорично, но нищо чудно, да допусне гол във вратата си. 
Знак: Гол-гол/ "Оувър"

22:00 часа: ОсасунаГранада
През миналия сезон съперниците се бореха до последно за своето оцеляване в елита. Домакините имат доста кадрови проблеми преди първия мач от шампионата. Централният бранител Мигел Фланьо е с травма. Сатрустеги, Нино и Франсиско Силва също са в лазарета. Промени има в атаката, тъй като Кике Сола премина в Атлетик Билбао, а Ариел Нунес от Алкоркон и Ориел Риера от Либертад са новите нападатели.
Гранада подсили състава си с бившия капитан на Райо Валекано Пити. Нови попълнения са и  халфът от Малага Мануел Итура и голмайсторът на Депортиво Рики (13 гола от 18 мача през миналия сезон). Въпросният Рики, обаче е наказан за първия мач. Защитникът Диего Майнц е с травма и пропуска този мач.
С оглед на проблемите на домакините нищо чудно Гранада да си тръгне поне с точка от тази визита в Памплона.
Знак: X2

00:00 часа: СевиляАтлетико Мадрид
Без съмнение, това е централният мач от първия кръг на надпреварата.  Севиля се раздели с Алваро Негредо и Хесус Навас, които заминаха да играят в Англия. Новите попълнения Карлос Бака от Брюж и Кевин Гамейро от ПСЖ се очаква да водят атаката. Защитниците Кала и Фернандо Наваро са наказани и пропускат двубоя. Твърде вероятно е и Марко Марин да започне от първата минута.  Защитникът Нико Пареха, който игра в Спартак Москва под ръководството на сегашния треньор на андалусци Унай Емери може да дебютира.
Атлетико Мадрид  бе напуснат от голямата си звезда Фалкао, а на негово място бе привлечен Давид Вия. Друг нападател – Лео Баптищао от Райо Валекано също може да направи дебют. Наказан за първия кръг е полузащитникът Тиаго. Веднага след този двубой Атлетико ще трябва да се готви и за участието си на финала за Суперкупата на Испания.
Севиля спечели 9 от последните 11 домакинства в Примера и също така вкарва поне по 2 гола в 8 от последните 10 шампионатни мача на своя „Писхуан”. Атлетико е без загуба от 7 поредни срещи със Севиля. Очаква се много здрав и напрегнат мач, защото силите са изравнени. Атлетико е фаворит, но равенството изглежда най-вероятният знак.
Знак: Х

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Автор: Йордан Грозданов, ТВ+

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари