Чакането свърши, време е за най-Висшата лига

20:31
Чакането свърши, време е за най-Висшата лига
Голямото чакане е на път да свърши. Утре Ливърпул и Стоук Сити ще дадат старт на най-интересното клубно първенство в света - Премиършип. Борбата за титлата се очаква да е в пъти по-ожесточена от предхоните два-три сезона, а мнозина са тези, които тръпнат в очакване как ще се представи Манчестър Юнайтед в първия си сезон в Премиършип без великия сър Алекс Фъргюсън. Жозе Моуриньо - друго голямо име в треньорската професия, пък се завърна начело на Челси. Оставайки в столицата не може да не обърнем внимание и на Тотнъм и Арсенал. Вечните врагове обаче не са сред любимците на букмейкъри и специалисти за титлата. Интересно също така ще е да се види как ще се справи Манчестър Сити с новия си мениджър и дали гражданите ще смогнат на темпото на Юнайтед и Челси.

Манчестър Юнайтед спечели рекордна 20-а титла, Фъргюсън се оттегли от футбола



Манчестър Юнайтед триумфира в последното издание на английската Висша лига и спечели 20-ата си шампионска титла, като я узакони 4 кръга преди официалния край на първенството. Юнайтед вече има две титли повече от големия си съперник Ливърпул, който за последно спечели Премиършип през сезон 1989/90. По онова време Арсенал бе вторият отбор с най-много отличия (9), а Манчестър бе само със 7 титли, но за последните 21 години червените дяволи триумфираха в първенството 13 пъти и така надминаха Ливърпул. Но само 2 седмици след историческата победа на тима от "Олд Трафорд", човекът отговорен за възхода на клуба - легендарният сър Алекс Фъргюсън, се оттегли от футбола като най-преуспелият мениджър в историята на английския футбол с 38 спечелени трофея, включително и два на Шампионската лига. След 26 сезона на върха, Фъргюсън бе назначен за директор на борда на "Олд Трафорд" и същевременно вече ще действа като посланик.

Челси завърши трети в крайното класиране през миналия сезон, само на 3 точки от вицешампиона Манчестър Сити, и зае своето място в груповата фаза на Шампионската лига. Едновременно с това сините от Лондон триумфираха в Лига Европа след победа с 2:1 срещу Бенфика на финала в Амстердам. Така Челси подпечата името си в историята като първият отбор, спечелил последователно двата най-престижните клубни турнири на Стария континент. Арсенал пък се нареди на 4-о място и придоби право на участие в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Другият лондонски тим Тотнъм остана извън Топ 4 и се задоволи с квота за Лига Европа.

Сезонът в Премиършип бе белязан и от подвига на Уигън, който изненадващо надви Манчестър Сити на финала на ФА Къп и спечели турнира за първи път в своята 81-годишна история, но редом с това се превърна и в единственият отбор, изпаднал от елита непосредствено след такъв триумф. В същото време Кристъл Палас се завърна в елита след осемгодишно отсъствие. В решителния мач за влизане в Премиършип орлите постигнаха победа над Уотфорд и за успеха си получиха около 120 млн. паунда под формата на премия.



*Шампион: Манчестър Юнайтед (Придоби право на директно участие в груповата фаза на Шампионската лига)
*Вицешампион: Манчестър Сити (Придоби право на директно участие в груповата фаза на Шампионската лига)
*Трето място: Челси (Придоби право на директно участие в груповата фаза на Шампионската лига)
*Четвърто място: Арсенал (Придоби право на участие в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига)
*Пето място: Тотнъм (Придоби право на участие в плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа)
*Победител в турнира за ФА Къп: Уигън (Придоби право на директно участие в груповата фаза на Лига Европа)
*Победител в турнира за Карлинг Къп: Суонзи (Придоби право на участие в Лига Европа от 3-ия предварителен кръг)
*Изпаднали: Уигън, Рединг, КПР
*Спечелили промоция за Премиършип: Кардиф, Хъл Сити, Кристъл Палас

Дейвид Мойс замени Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед



Дейвид Мойс сключи 6-годишен договор с Манчестър Юнайтед след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън. Преди това 50-годишният шотландец изпълняваше мениджърски функции начело на Евертън. Неговата работа на "Гудисън Парк" продължи 10 години, в рамките на които изведе карамелите само до 1 финал във ФА Къп и нито веднъж не успя да ги класира в Шампионската лига.

Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед Райън Гигс ще има допълнителна задача през този сезон, след като Мойс го включи в треньорския си щаб. Той ще наставлява съотборниците си, надявайки се да облекчи напрежението върху раменете на новия мениджър на клуба. Гигс, който след броени месеци ще навърши впечатляващата за професионален футболист възраст от 40 години, дебютира за Манчестър Юнайтед през 1991 г. и до ден днешен остана верен на червените цветове. По-рано през тази година уелсецът удължи контракта си за още един сезон и впоследствие премина границата от 1000 официални мача с екипа на червените дяволи. Важно е да се отбележи, че бившият защитник на Манчестър Юнайтед Фил Невил се завърна на "Олд Трафорд" в ролята на помощник на Мойс, след като прекрати активната си състезателна кариерата като футболист на Евертън.

Роберто Мартинес пък замени Дейвид Мойс начело на Евертън след 4-годишна служба в Уигън. Испанецът подписа 4-годишен договор, за да се превърне в 14-ият мениджър на карамелите в 135-годишната им история. Мартинес, успя да спечели ФА Къп с Уигън през май след сензационна победа срещу Манчестър Сити на финала, но не успя да задържи тима си в елита на английския футбол.

Моуриньо се завърна на "Стамфорд Бридж"



Ход, който се очакваше от Челси от месеци - Жозе Моуриньо се завърна на "Стамфорд Бридж" след повече от 5 години след първия си престой в Лондон. 50-годишният португалец бе освободен преждевременно от Реал Мадрид, след като през миналия сезон не донесе нито един трофей във витрината на Кралския клуб. По непотвърдена информация Специалния ще получава по 10 милиона паунда на година в Челси, което го прави най-скъпо платеният мениджър в Премиър Лийг.

По време на първия си престой начело на Челси, Моуриньо успя да изведе сините до шампионската титла за първи път от 50 години насам. Впоследствие лондончани затвърдиха успеха си под негово ръководство и триумфираха във ФА Къп и Карлинг Къп (2), но не успяха да грабнат трофея на Шампионската лига и това доведе до уволнението на португалеца. Все пак през сезон 2011/2012 футболистите на Челси сбъднаха мечтата на собственика на клуба Роман Абрамович, след като му поднесоха купата на Шампионската лига с помощта на наставленията на Роберто ди Матео. Малко по-късно обаче и италианецът бе отстранен от поста си, за да направи място на Рафаел Бенитес, който бе назначен за временен мениджър на Челси.

Манчестър Сити назначи Мануел Пелегрини



Манчестър Сити уволни Роберто Манчини и го замени с Мануел Пелегрини. 59-годишният чилийски специалист подписа тригодишен договор с гражданите като възнаграждение за изключителните си постижения с отборите на Виляреал и Малага. Той изкара и един сезон начело на Реал Мадрид по време на 9-годишния си престой в Испания, но бе уволнен заради слаби резултати.

Димитър Бербатов и Александър Тонев ще представят България в Премиършип



Изгряващата звезда на българския футбол Александър Тонев премина в редиците на Астън Вила от полския Лех Познан и през новия сезон ще има възможността да демонстрира уменията си срещу някои от най-добрите футболисти в света. Компания на 23-годишния талант в първенството на Англия ще прави Димитър Бербатов, който с нетърпение очаква да изиграе втория си сезон с екипа на лондонския Фулъм. През миналата кампания Бербатов бе лидерът на котиджърс и неоспорим факт е, че допринесе изключително много за доброто представяне на своя отбор.

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити или Челси - Кой ще спечели титлата?

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси ще започнат кампанията с нови мениджъри. Челси, начело с Моуриньо, играе ролята на един от най-сериозните претенденти за шампионската лига този сезон. Манчестър Сити от своя страна отново инвестира солидни средства за нови покупки. През това лято гражданите се подсилиха с Хесус Навас, Алваро Негредо и Фернандиньо.

Повечето анализатори отново се обединяват около мнението, че Манчестър Юнайтед има малко по-големи шансове от Манчестър Сити и Челси да спечели шампионската титла. Но едно е сигурно - Дейвид Мойс ще изпита изключително много затруднения в първия си сезон начело на червените дяволи. Арсенал и Тотнъм също са смятани за претенденти за първото място, както и Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Strong_DeviL
17.08.2013 11:27

Трябва да мачкаме този сезон, след 199 минути започва първото зрелище за сезона от Висшата лига. МЪРСИСАЙДЦИ, ГАЗЕТЕ! *thumb_up*

DuX4o0
17.08.2013 10:42

Тази година свраките са по-силни от всякога.Треперете "грандчета" !!! *beer*

Barsabg
17.08.2013 10:18

Тази година аз поне мисля че ако Ливърпул ще е голям фактор .. с този бърз футбол от пресезонната подготовка с този Коутинйо,който е феноменален талант!Успех на Всички ... Астън Вила няма да се бори за оставане ... УСПЕХ НА ВСИчКИ!

caramell
17.08.2013 09:53

Най - сетне! Най - силното първенство в света с най - качествените играчи! Това испанското просто ми е комерсялно , защото Барса и Реал са над всички..*wink*

Уинър нищо лично , но можехте да сложите и Бейл при футболистите ( това ви го казва фен на Арсенал )

RMAD1902
17.08.2013 09:32

Успех и на Евертън Суонзи и Фулъм ще видим Суонзи с четиримата испанци дано да играят

fena_1998
17.08.2013 01:38

Време е момчета и момичета след дълго чакане той е тук и отново ни завладява. Висшата лига пак е тук и ще е интересна до последно както винаги . Основните фаворити MAN UNITED,MaN CITY и Челси са считани за фаворити но нищо не се знае .... Пожелавам успех на всички отбори и нека най-добрия и най-заслужилия спечели и да грабне титлата ! GGMU

Scouser95
17.08.2013 00:32

Ливърпул ще спечели титлата! Никой от изброените! Y.N.W.A. *beer*

RMAD1902
17.08.2013 00:14

Най здравите първенства почват особено и най интересното дано да видим в него хубави моменти и интрига

Cvet666
17.08.2013 00:01

YEEAAAHHH!!! *lol* най-после беше ми пусто без ВЛ *smile* хайде дано е оспорван сезон както се очаква и дано българите да се представят на ниво в клубовете си *smile*

panew
16.08.2013 22:52

Започва най-интересното и оспорвано първенство в света, нямам търпение.

agger5
16.08.2013 22:49

Напред Ливърпул и успех на всички останали отбори във Висшата лига нека за пореден път се насладим на най-доброто първенство в света !

georgi_vr
16.08.2013 22:09

Уинер кво пишете само за Манго Юнайтеда? Толкова ли сте пристрастени ?

Отговор
:
17
manutd_forlife
16.08.2013 22:30

Юнайтед винаги са на върха. Те просто са такива, най-добрите. Няма смисъл да ги мразите, защото не може да промените това. Иначе, защо ли пишат за юнайтед? Хората искат да четат за нас, нормално. Ще е странно да не пишат за юнайтед, след това което правим всяка година.

genchooo
16.08.2013 22:10

Пристрасни* Дреме ти какво пишат бе брат гледай си отбора, Юнайтед ще го духа тоя сезон *wink*

Premierleague9
16.08.2013 22:10

За кой да пишат, ако не са шампиона и отбора с нов треньор след 27 години? В статията също така пише и за челси и сити.

mancity99
16.08.2013 21:49

според мен тотнъм и кaрдиф ще сa изненaдите нa сезонa

Samo_CSKA_Sofia
16.08.2013 21:45

Никой не чака с нетърпение това умряло първенство! То се знае, че шампиона е Ман Юнайтед!! Стана малко безинтересно, щото в последните 7 сезона, 5 пъти Юнайтед е ставал шампион!!! Просто другите отбори нямат шампионския дух и манталитет, какъвто имат Червените дяволи!! Испанското и италианското са много по-интересни!

Slayer
17.08.2013 00:04

В Англия 7 години, 5 пъти били Юнайтед, затова не било интересно?! Испанското било интересно - там пък каква е интригата, ти добре ли си? Италианското без коментар - БОЗА, полупразни трибуни на повечето мачове, грозен футбол...дроб!

Gopcho
16.08.2013 21:27

Някой играе ли sportingbet и да ли всичко е наред със спортните сайтове за залози ?

RedArmyUnited
16.08.2013 21:16

НАПРЕД ЧЕРВЕНИ ДЯВОЛИ !!! МАЧКАЙТЕ ШАМПИОНИ !!!

chelseamou
16.08.2013 22:10

Пак оср*хте темата. *angry* админи няма ли в този сайт?

Premierleague9
16.08.2013 22:02

1 акаунт? Хаха на тоя лумпения тва му е 432ри акаунт има 433 бана бе*lol*

Big_Di
16.08.2013 21:46

[@link https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/998070_719622584744627_1637125294_n.jpg]

branimir2
16.08.2013 21:43

[@link http://images.nymag.com/images/2/daily/2010/08/20100818_crybaby_190x190.jpg]

nikolai9806
16.08.2013 21:41

а ве сприса ве имаш акаунт в 1 сайт и вече са радваш баси лапето ти неси никакав фен за кво си си направил профил само да хейтваш ли баси боклука дето си 12 год. лапе

Big_Di
16.08.2013 21:37

[@link http://www.winner.bg/analysisdb/23]%2827%29.jpg

branimir2
16.08.2013 21:18

Напред дяволи [@link https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417026_260581064023439_1883652376_n.jpg] *lol*

AntonioJR
16.08.2013 21:01

Нямам търпение вече ! Успех на всички отбори и нека да стане много интересно *smile*

branimir2
16.08.2013 20:56

[@link http://www.sportskeeda.com/wp-content/uploads/2011/05/Gary-Neville-left-kisses-001.jpg] любовта продължава Али Раза *beer*

Отговор
:
13
branimir2
16.08.2013 21:03

Али Раза втори сезон [@link https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/577371_574200189286868_1541454905_n.jpg]

Отговор
:
10
solskjaer20
16.08.2013 20:59

Феновете на Сити имат лоши спомени от този ден *wink*

Vinsent
16.08.2013 20:52

Висшата лига е най-доброто първенство !!

Сити,Юнайтъд,Челси,Тотнъм,Арсенал,Ливърпул ! УСПЕХ !!

vanko_liverpool
16.08.2013 20:51

Наистина много интересен сезон ни очаква. Обори, за които се предполага, че ще се борят за топ 4 могат да се окажат в борбата за титлата, а отбори, за които се смята че са фаворити за короната, може да се борят за зона ШЛ. Да не забравя и за борбата за уцеляване-аз предполагам, че оборите които ще отпаднат са Кристъл Палас, Стоук и Кардиф/Нюкасъл/Саутхямптън/Уест Бромич. Надявам се да не се окажа прав за Нюкасъл и Уест Бромич, а може би и за Стоук. Все пак успех на всички отбори и не забравяйте-ТОВА Е САМО ЕДНА ИГРА НАПРАВЕНА ЗА НАС-ФЕНОВЕТЕ *wink*

John_Jameson
16.08.2013 20:51

Само едно ме ядоса! Вместо да дават от 17 часа, Арсенал - Астън Вила, по Нова Спорт, те ще излъчват Борнемут - Уигън!!! *angry* *angry* *lol* *lol* Някой да ме поправи, ако греша, но като гледах програмата на Диема и Нова Спорт, не видях да е обявен за излъчване, срещатата Арсенал - Астън Вила!!!

nikolai9806
16.08.2013 21:44

ама наистина голямо чакане падна и аз само за това се нервя

aa2
16.08.2013 21:36

Какво друго очакваш от балъците в тази телевизия?Ще ми дават смешен мач от Чемпиъншип вместо да дават 4-я във ВЛ, който ще играе срещу отбор с българин в състава си....най-големите тъпанари, то затова и сигурно 10 човека ще гледат тая телевизия в 17:00 утре вместо хилядите, които щяха да гледат мача от ВЛ.

ApricotGarden
16.08.2013 20:50

''Испанецът подписа 4-годишен договор, за да се превърне в 14-ият мениджър на карамелите в 135-годишната им история.'' - Доста впечатляващо *smile**smile*

MessiMania
16.08.2013 20:53

хахахахаха а челси за 10 год. имат 20 мениджъри

Отговор
:
12
sa6etoo
16.08.2013 20:47

Айде по-бързо да започваааааааааа!!!

Agger5LFC
16.08.2013 20:42

Най-накрая сега ще трябва да броя часовете за първия мач *lol*

bahtimaikata_97
16.08.2013 20:41

Айде един вълнуващ и дълъг сезон ни предстои *beer**cup*

paunQ
16.08.2013 20:41

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити или Челси - Кой ще спечели титлата? --> Ха, защо слагате МЮ, обиждате феновете на челси. *lol* *lol* Според тях титлата ще се оспорва от челси и Сити. *lol*

Отговор
:
23
chelseamou
16.08.2013 20:45

Ха-ха-ха много забавен...намери се кой да развали настроението веднага.

vidic15manun
16.08.2013 20:40

Много интересен сезон ще бъде !!! Хубава статия!