Ще изпрати ли Челси Гуус Хидинк с купа?

11:48
Ще изпрати ли Челси Гуус Хидинк с купа?
Когато през февруари Челси назначи Гуус Хидинк, задачата пред него бе една - да стабилизира отбора и да го класира в Шампионската лига. Той се справи повече от добре и само норвежкият съдия Том Хенинг Йовребо и липсата на късмет попречиха на "сините" да играят на финал в Шампионската лига. Нямаше обаче кой да спре Челси в турнира за ФА Къп и днес те се изправят срещу Евертън в сблъсък за трофея.

Мачът е последен за Гуус Хидинк, който въпреки молбите на играчите, феновете и ръководството се завръща начело на националния тим на Русия. Холандецът иска да напусне подобаващо - като спечели купата. Всички в Челси също искат да го изпратят с победа.

За да постигне това, Хидинк трябва да победи Евертън. "Карамелите", водени от Дейвид Мойс, стигнаха до първия си финал от 14 години насам. И това в сезон, в който повечето от играчите така и не показаха какво могат, защото прекараха повечето от времето си контузени в лазарета. Въпреки огромните проблеми и липсата на финансови ресурси Мойс направи нещо, което се доближава до постижението на Хидинк в Челси. Лондончани имаха лесен път до "Уембли", след като не срещнаха нито един съперник от Висшата лига до полуфинала с Арсенал. След третия кръг (Макълсфийлд) Евертън трябваше да се бори само със съперници от елита. Ливърпул, Мидълзбро, Астън Вила и Манчестър Юнайтед отпаднаха от четата на Мойс.

След 380 вълнуващи мача във Висшата лига сезонът в Англия трябва да завърши с най-голямото зрелище - финал на най-стария футболен турнир в света. Остава да разберем кой ще го спечели - "сините" от Лондон или "сините" от Ливърпул. Едните бленуват за купата за сбогом на Хидинк, другите искат да я вземат, за да поставят началото на серия от успехи.

Петър Виденов, "Диема", за "7 дни спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Forza_Beroe
30.05.2009 13:07

Дано спечелим купата. Заслужаваме я след малшанса в Шампионската лига. За Хидинк ще кажа само едно : THANK YOU, GUUS !!!

krisoBG
30.05.2009 12:43

титлата е наша , Гуус я заслужава .. очаквам Челси да покажат най-доброто , на което са способни и да напраим хубаво изпращане на Хидинк..
Chelsea Forever !

angel_hi
30.05.2009 12:34

Аз лично искам карамелите да вземат купата.Този сезон играха прекрасно.И Хидинг заслужава титла.Нека по-добрият победи.

omonigotemile
30.05.2009 12:03

ЧЕЛСИ! Гуус Хидинк доказа, че на отбора му трябва трениор,който да стегне тези звезди и да направи от тях колектив! Той го направи и заслужава купата!

Futbulfen
30.05.2009 11:54

Трофея трябва на Челси за да не бъде този сезон провал..а и Гуус го заслуважа.