Топизборът на уикенда

09:10
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (3 август):



Макар това да е дебютен кръг в Чемпиъншип след 100%-овата успеваемост на рубриката през изминалия уикенд и константно добрите й резултати, смятам за удачно в нея да бъде включено и предложение в полза на един от скритите фаворити за промоция Нотингам, макар и в първия му мач. През миналия сезон Форест не успя да се включи в заключителните плейофи само поради липсата на едва една точка в неговия актив. За настоящия сезон в отбора бяха привлечени състезатели, които следва да осигурят класиране в плейофите с лекота. Джеймс Маки дошъл от КПР, Гонсало Яра от УБА, Дарън де Врийз от Уулвс и Ерих Личай от Астън Вила са все футболисти добре познати по английските терени. През изминалата кампания Хъдърсфийлд се спаси със сериозна доза късмет след като не падна нито веднъж в последните си три мача за сезона, а спечели два от тях. Нотингам победи четири пъти поред като домакин на този опонент и днес има всички шансове да направи това отново.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10



Няма съмнение, че най-важният мач в цялата историята на тима от Разград до момента ще бъде срещата реванш от квалификациите на Шампионската лига срещу Партизан в Белград след броени дни. Поради тази причина се пусна слух, че мачът на разградчани срещу Славия сега може да бъде отложен, но собственикът Домусчиев заяви, че от суеверие няма да настоява за това пред президента на белите Венцислав Стефанов. По-любопитно в изказването на собственика на Лудогорец беше това, че той заяви, че за двубоя със Славия в София той заедно с треньорите ще прецени, кои точно от основните играчи да вземат участие и загатна, че голяма част от най-обичайните ключови изпълнители ще бъдат съхранени за срещата с гробарите във вторник. Славия стартира слабо и тази кампания и ще бъде задължена да измъкне положителен резултат сега, а при тези обстоятелства задачата изглежда не чак толкова трудна. Лудогорец никога не е печелил гостуване на Славия в София, а когато двойният шанс в полза на белите се котира малко под възможността да удвоите заложеното, то категорично може да се заключи, че в него има стойност.
Прогноза: 1Х, сигурност: 6/10



ГАИС е един от големите и традиционни отбори в Гьотеборг и неговото място без съмнение е в елита на страната. Формата на тима в последните няколко месеца показва, че и треньорите, и играчите са точно на това мнение. Тимът падна само веднъж в последните си двадесет шампионатни изяви, а в тях заслужи шест победи. В последните два кръга ГАИС инкасира две зрелищни ремита (3:3 и 4:4), а в най-скорошните си две срещи на своя стадион спечели общо две точки. Това значи, че днес пълният комплект точки за домакините е повече от задължителен, защото макар и проявили минимални колебания във формата си, те се оказаха на първата позиция, но под зоната, даваща право на промоция, като изостават от нея на три пункта. Варберг занижи формата си, след като падна пет пъти в последните си осем мача, а при изявите си навън е повече от слаб с шест загуби в осем изяви. Мотивацията и класата са на страната на отбора от Гьотеборг и той следва да спечели този мач без сериозни затруднения.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Австрия - Регионална лига - Център, 20:00 ч.

Лафниц - Пашинг

И преди в тази рубрика съм отбелязвал, че доста изненадващо през миналия сезон Пашинг спечели Купата на Австрия като победи като гост последователно грандовете Рапид Виена, Залцбург и Аустрия Виена. Спечелването на този трофей, обаче се оказа фатално за неговите амбиции да заслужи промоция и тимът финишира втори, а само първата позиция дава право на изкачване в горен ешелон. През настоящата кампания поне от гледна точка на селекция, Пашинг изглежда готов повече от всякога да се окаже най-добрият тим в лига Център. Гостите привлякоха голмайстора на елитния Рийд от миналия сезон - испанеца Начо Казанова, играл преди това в Аликанте, Майорка Б и Лас Палмас. Други класни изпълнители са взетите под наем от Ред Бул Залцбург нападател Катник и вратар Ханс-Петер Бергер. Домакините са новаци и са полупрофесионалисти, като началото на новия сезон за тях едва ли ще бъде положително предвид съперника, който ще срещнат в дебютната си среща в горната дивизия.
Прогноза: 2, сигурност 9/10



През миналата седмица Базел имаше много тежък двубой в квалификациите на Шампионската лига, като му се наложи да положи доста усилия, за да победи само с 1:0 Макаби Тел Авив и то в Швейцария. Реваншът е в идния четвъртък, а няма съмнение, че това ще бъде най-важният мач за Базел през сезона в намерението му да попадне в груповата фаза на най-комерсиалния европейски турнир. Базел спечели шампионската титла през изминалата кампания, но той не показа категоричност в изявите си извън своя стадион и често се задоволяваше с ремита навън и почти винаги пропускаше да спечели в уикендите между по-значимите мачове на международна сцена. Днешният стадион е един от най-негостоприемните за него, след като той не спечели на него нито веднъж в последните си четири изяви. Санкт Гален беше един от трите най-добри тима в елита на страната през миналия сезон, а и един от двата отбора с най-малко домакински поражения (3) след Базел. Санкт Гален загуби дебютното си домакинство за сезона от Грасхопърс, но сега при тези обстоятелства едва ли ще падне пак
Прогноза: 1X, сигурност 6/10



Тези два съперника почти винаги приключват срещите по между си с попадения и в двете врати. Пет от най-скорошните шест сблъсъка между НЕК Ниймеген и Грьонинген завършиха с успешно изпълнение на опцията за гол/гол. НЕК завърши миналия сезон по ужасяващ начин, след като падна девет пъти в последните си десет мача при едно реми, но огромна част от тези срещи приключиха с опцията за попадения и в двете мрежи. През изминалата кампания НЕК завърши само веднъж като домакин 0:0, а във всички останали срещи само два пъти не успя да се разпише. Той инкасираше голове с огромна лекота на своя стадион и то средно между два или три на мач. Грьонинген се класира в зоната на плейофите, като навън вкарваше лесно поне по гол на мач в по-голямата част от визитите си, но и допускаше сериозно количество положения, а и попадения. Въпреки че това е среща от първия кръг, тези опоненти едва ли ще изневерят на себе си и традицията и би следвало да си разменят поне по едно попадение.
Прогноза: гол/гол, сигурност 6/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messi9818
03.08.2013 13:43

според мен Шампионската група ще е : Ботев,Лудогорец,Левски,Литекс,Цска,Берое и Локо Пд*smile*

123321
03.08.2013 13:50

Чакай бе то още 3 кръга не са изминали той вече знае кой ще е в ШГ :Д:Д

LoNsDaLe_
03.08.2013 11:37

Успех Сотирка, но аз лично смятам, че Лудогорец ще си вземе мача. В последните няколко мача наистина ми прави впечатление колко са организирани. Друг е въпроса, че Лудогорец има да връща успуга на Славия, заради х-а с Левски. Иначе Славия за мен са изключително слаби и ако няма промяна ще се борят за оставане тази година, имат играчи но стоят много грешно на терена, не се движат, а и правят грешки. Може би ще им трябва още време докато влязът в ритъм.