Фирма печели пари от пожар, убил 56 човека на футболен мач

20:23
Фирма печели пари от пожар, убил 56 човека на футболен мач
Фирма от Западен Йоркшир бе обявена за извратена от феновете на Брадфорд Сити, пише британският "Сън". Причината за гнева на привържениците бил фактът, че определена компания предлагала по интернет пъзел със снимка от трагедията на "Вали Парейд" през 1985 година.

Тогава избухва пожар в една от трибуните на стадиона. В инцидентът умират 56 души, а над 300 получават сериозни травми. Снимка от събитието, показваща хиляди пищящи хора, бягащи от пламъците на стадиона, е предлагана като пъзел с 252 парчета и доп скоро можеше да бъде закупена онлайн в сайта "Амазон".

Фирмата, решила да печели от трагедията преди 24 години, предлагала на своите клиенти да направи и фланелки със пейзажа от трагедията, както и чаша, на която да бъдат изобразени ужасените привърженици на Брадфорд.

"Доста е извратено, че има, които си мислят, че този продукт може да се продаде. Все пак става въпрос за снимка, на която е изобразено как 56 души губят живота си", коментира 61-годишният фен на "бантамите" Рег Филдинг.

Някои от привържениците на Брадфорд Сити твърдят, че цялата история е провокация на фенове на местния съперник Хъдърсфийлд. Както е известно, двата йоркшърски клуба таят огромна ненавист помежду си и мачовете им един срещу друг се превръщат в кървави дербита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация