Топизборът на уикенда

23:58
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (13 юли):

Латвия - Висша лига



Сезонът в Латвия не е достигнал и средата си, а положението на Метта изглежда безнадеждно. Тимът загуби десет от общо дванадесет официални срещи до момента и с актив от едва два пункта се закотви здрави на дъното в таблицата. Във визитите си той допуска средно по над два гола на мач, а в последните си четири излизания спечели само една точка, но така и не вкара гол в тези срещи. ФК Юрмала е по-голям като клуб спрямо своя съперник, като взе необходимите мерки, за да си осигури комфортна дистанция от опасната зона след слабия старт на кампанията. В тима бяха привлечени няколко чуждестранни играчи, които повишиха класата и резултатите не закъсняха. В последните два кръга Юрмала завоюва шест пункта и днес има всички шансове да вземе нов пълен комплект точки, защото посреща съперник, срещу който играе изключително успешно. Домакините са се срещали общо седем пъти с визитиращия тим от Рига и са записали шест победи, а в пет от тях не са инкасирали нито един гол. При тези обстоятелства става ясно, защо Юрмала е огромен фаворит в мача.
Прогноза: 1, Сигурност 9/10

Швеция - Висша лига



Гьотеборг е лидер, но само по-добрата му голова разлика му отрежда първата позиция и оставя на втората Малмьо. Преследвачите на ИФК са твърде близо и той не може да си позволи какъвто и да било компромис срещу съперник от нивото на днешния. Бромапойкарна се намира в трагична форма, след като загуби седем от последните си десет срещи, спечели само една победа в тях, а в най-скорошните си три шампионатни изяви остана с непроменен точков актив. Гьотеборг не е крайно убедителен в изявите си навън до момента (3-3-2), но срещу този съперник по традиция не изпитва затруднения. ИФК е гостувал на този стадион три пъти до момента, като е спечелил девет точки в тези мачове и във всеки един от тях е вкарал поне по две попадения. По-рано пред сезона ИФК победи днешния си съперник на своя стадион отново отбелязвайки му два гола с резултат 2:0.
Прогноза: 2, Сигурност 7/10

Австрия - Купа

19:30 часа: Санкт Йохан - Пашинг

Сензационно или не, но актуалният носител на Купата на Австрия е точно тимът на Пашинг. Той се подвизава в регионалната лига, но през миналия сезон отстрани последователно като гост грандовете Рапид Виена, Ред Бул Залцбург и Аустрия Виена. Въпреки това Пашинг остана на второ място в регионалната лига, като беше изпреварен само от отбора на ЛАСК Линц (с едва две точки) и през настоящия сезон ще се подвизава отново в третото ниво на футболната йерархия на Австрия. Санкт Йохан завърши на 10-то място в съседната западна дивизия и не би следвало да препъне Пашинг още в първата му крачка по пътя към защитата на трофея.
Прогноза: 2, Сигурност 7/10

Швейцария - Супер лига



Йънг Бойс е типично домакински отбор, като след първите три в крайното класиране през миналия сезон се оказа най-добре играещият тим пред собствена публика. Причината за това е, че провежда домакинските си срещи на изкуствена настилка, а това затруднява до крайност почти всички негови съперници. За сметка на това обаче, навън печели много рядко. През този сезон той ще бъде с нов треньор в лицето на Ули Форте, който през миналия ръководеше вицешампиона Грасхопърс и показа повече от добри качества. Преди около седмица Бойс победиха руския гранд Динамо Москва с 4:1 и загатнаха, че са в пълна бойна готовност за новата кампания. Ако наречем Сион отбор, то това ще трябва да се приема като комплимент, защото в клуба всичко зависи от прищявките и настроенията на президента Константин. Малко преди края на миналия сезон той изгони целия треньорски щаб плюс всички ключови играчи (дори и Дженаро Гатузо) и завърши кампанията с юношите на клуба. През новата кампания те отново ще бъдат в игра, а това значи много проблеми за Сион. В последните си 10 срещи с този съперник Йънг Бойс записа 6 победи и се абонира за пълен комплект точки, когато му е домакин.
Прогноза: 1, Сигурност 8/10

Хърватска - Първа лига

 
Реформите в лагера на Хайдук Сплит може да се каже, че дават резултат, макар това заключение да е базирано само на представянето на тима в контролните срещи и в мача за Суперкупата през миналата седмица, загубен от Динамо Загреб след изпълнение на дузпи (1:1 в редното време и отлична игра на Хайдук). Отборът от Сплит е един от грандовете в Хърватия и ще играе сериозна роля в шампионата и сега без значение, какво ще се случва в клуба. Новият треньор Тудор налага изключително прагматичен модел на игра, който ще дава шансове на Хайдук, предвид безспорната си класа на фона на повечето тимове в страната, да печели мачовете си сравнително по-лесно от миналия сезон. Задар е първият тим, който финишира над опасната зона, като спечели едва една точка повече в сравнение с последния изпаднал тим. Хайдук спечели купата на страната и се стяга и за международни изяви и не би следвало да стартира с грешна стъпка срещу един от най-зле селектираните тимове в елита. В последните си шест гостувания тук Хайдук взе четири победи и тези вечер трябва на направи същото.
Прогноза: 2, Сигурност 7/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

billy_944
13.07.2013 01:29

Прилични прогнози,но в Хърватска и Швейцария това са първите кръгове и нищо не се знае,но прогнозите са солидни.Особено от Шведската съм приятно изненадан,успех на всички *smile*