Нюкасъл се разделя с целия си титулярен състав

16:04
Нюкасъл се разделя с целия си титулярен състав
Нюкасъл Юнайтед ще трябва да се раздели с поне 12 души от първия си отбор, за да може клубът да успее да се справи с тежката финансова ситуация, в която попадна заради изпадането в Чемпиъншип.

Една дузина от футболистите на "свраките" взимат по над 50 хиляди лири седмично, което ще бъда непосилно за собственика Майк Ашли да изплаща при положение, че парите от телевизионни права за тима през следващия сезон ще бъдат едва 2,5 милиона. Само за сравнение, клуб от Висшата лига прибира около 40 милиона паунда.

Експертите очакват също така и огромен спад в приходите на клуба от сезонни абонаментни карти и маркетинг.

Това означава, че единственият начин Нюкасъл да не фалира е бързата продажба на всички футболисти, печелещи огромни седмични възнаграждения, пише "Телеграф".

Първите сигурни напускащи са Майкъл Оуен, чийто договор изтича в края на юни и Марк Видука, при който положението е подобно. От раздялата си с двамата нападатели клубът ще спести 180 хиляди паунда на седмица.

Обафеми Мартинс също ще смени клуба си през лятото, като нигериецът прибира заплата в региона на 60 хиляди паунда седмично.

Очаква се Алън Шиърър да гради състав около ветерани като Ники Бът, Стивън Харпър и Деймиън Дъф, които са единствените от настоящия първи състав, които ще останат на "Сейнт Джеймсис парк".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nekakav_pi4
30.05.2009 21:07

Жалко за Нюкасъл, много трудно става връщането, дано само не западнат съвсем и да изпаднат от Чемпионшип *sad* Не само Лийдс, Саутхемптън, Чарълтън, Норич, трета дивизия с напълни с големи имена.

zdravchep
29.05.2009 10:08

Твърдо тръгваме по стъпките на Лийдс...

DuFkaTa
26.05.2009 16:18

Мн лоша работа. *sad* Доста зор ще видят за да се завърнат в елита