Топизборът на уикенда

10:52
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (29 юни):

Събота, 29 юни:


Япония - Джей лига 2



Нелепият начин, по който Гамба Осака изпадна от елита на Япония в края на миналия сезон, задължава тима да се завърне там по най-бързия и безапелационен начин сега. Играчите от Осака правят точно това, като преди в миналия кръг да завършат реми в домакинската си среща с Фаджано Окаяма, те бяха спечелили шест пъти поред. Токушима Вортис загуби повече от половината си визити до момента през кампанията, а в най-скорошните си три взе едва една точка. Гостите като класа няма как да бъдат сравнявани с лидера Гамба, а шансовете им да откраднат нещо се състоят в това домакините да допуснат евентуално подценяване, което е малко вероятно, защото преднината им на върха след грешната стъпка в миналия кръг е доста крехка. Токушима има доста пропусклива отбрана, когато й се налага да играе на стадиони различни от домашния.
Прогноза: 1, Сигурност 9/10

Казахстан - Висша лига



Този мач може да се определи като "българското дерби" на Казахстан в настоящия момент. През следващия четвъртък родните Ботев Пловдив и Левски ще се изправят съответно срещу Астана и Иртиш Павлодар. Тези два тима имат най-много представители в националния тим на Казахстан и поне на теория срещата следва да бъде дерби. Детайлите (а и очакванията на букмейкърите), обаче подсказват друго. Иртиш трудно ще се пребори за класиране в топ 3, предвид моментните си възможности и по-вероятно той ще съхрани сили за мача си срещу Левски в София след няколко дни. Астана загуби от прекия конкурент Актобе в миналия кръг и вече изостава на 5 точки от първото място, но шансовете й са все още живи, предвид че програмата на Актобе е по-тежка, а още в този кръг той гостува на ФК Атирау, който има само едно домакинско поражение в 7 срещи. Изкуствената настилка също ще даде сериозно предимство на Астана.
Прогноза: 1, Сигурност 7/10

Норвегия – Типелига



Молде спечели последните си две домакински срещи (едната за първенство и една в надпреварата за Купата на Норвегия) с обща голова разлика от 10:0, което ще означава доста тежки минути и за днешния му съперник. Сарпсборг 08 загуби последните си три визити на Розенборг, Тромсьо и Бран все с по два или повече гола разлика и ясно показа, че трудно може да бъде конкурентен на водещите тимове на техните стадиони. Пребиваването на Молде в зоната на изпадащите изглежда леко абсурдно и доста скоро вероятно тимът ще се изкачи по-нагоре в таблицата, като тази среща се оказва чудесен източник на така нужните му на този етап три точки.
Прогноза: 1, Сигурност 8/10

Швеция – Суперетан



Като история, а и като моментни възможности, превъзходството на ГАИС тук във всяко едно отношение е повече от значимо. Гостуващият тим е чест участник в елита и настоящите му амбиции са за ново класиране сред най-добрите отбори в страната. Освен това гостите от Гьотеборг се намират в чудесна форма, като са спечелили пет от последните си седем шампионати изяви и в един от тези мачове не са успели да променят точковия си актив. Йоншьопинг е колеблив в изявите си и на домашна сцена, като показателите му 2-2-2 потвърждават това. Домакинският тим загуби шест от последните си десет мача, а в най-скорошните си пет срещи на своя стадион спечели само веднъж в последния кръг срещу тоталния аутсайдер Браге.
Прогноза: Х2, Сигурност 7/10

Швеция - Първа дивизия, Юг



Карлстад Юнайтед е твърде неопитен и лишен от класа отбор, за да може да се надиграва със съперник като Трелеборг. Гостуващият тим изпадна от Супертран след края на миналия сезон и сега неговата задача да се завърне там изглежда доста сложна. Той претърпява период на адаптация към новите реалности, а и точно в тази дивизия има доста сериозна конкуренция, подкрепена и от сериозни възможности, които принуждават доста от тимове да се целят в челно класиране. Все пак Карлстад е залък, който е подходящ за гърлото на Трелеборг. Домакините са в зоната на изпадащите, като са загубили четири от петте си домакинства до момента, а и текущата им форма изглежда трагична – една победа в осем мача и 50% загуби в тях. Само трите точки тук връщат Трелеборг в битката за промоция, а коефициентът за негова победа никак не е лишен от стойност.
Прогноза: 2, Сигурност 6/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

joro_sotirov
29.06.2013 18:53

Дано някой от вас е ползвал нещо от тук в някоя колонка. 4 от 5 е ОК *smile* да си пожелаем другия път 5 от 5 *smile*

ReDeViL666
29.06.2013 11:36

Само като прочетох имената на отборите от първата среща си казах - "Този мач дори да имах възможност - нямаше никога да го играя"*smile**cool*

mistral
29.06.2013 12:44

Мда, както е тръгнало скоро всички няма да имаме възможност да играем, независимо кои отбори. Днес в БНТ от Комисията по хазарта се покриха като мишки, явно аргументите им са само в портфейлите, а не в главите. Колкото до мачовете, доста добри насоки за размисъл има, в крайна сметка програмата не е чак толкова богата. @Девил666, щом не си чувал за Гамба Осака, май наистина е по-добре да не се занимаваш с този спорт *smile* Многократен шампион на Япония, най-популярният клуб там, изпаднаха за тяхно нещастие миналия сезон, но този, както е тръгнало, ще се върнат където им е мястото.