Испания и Уругвай се впускат в мисия за липсващия трофей (превю)

13:18
Испания и Уругвай се впускат в мисия за липсващия трофей (превю)
Не подлежи на съмнение, че представителните отбори на Испания и Уругвай са измежду най-успешните в света. Властващите шампиони съответно в Европа и Южна Америка излизат един срещу друг в първия мач от група "Б" на турнира за Купата на Конфедерациите, чийто трофей все още липсва във витрините им. Докато Ла Селесте e двукратен световен шампион, то Ла Роха е основна сила в последните години. Възпитаниците на Висенте дел Боске играят ролята на действащ световен и европейски шампион.

Макар и шампиони в съответните континенти, разликата в класите на двата отбора е доста голяма. Испания се намира на върха на група "I" на световните квалификации в зона Европа, като тимът е в серия 22 мача без загуба. Последното поражение на червената Фурия датира от ноември 2011-а година, когато иберийците отстъпиха на Англия с минималното 0:1. През това време Уругвай не успя да затвърди силното си представяне, след като триумфира в Копа Америка преди 2 години. Факт обаче е, че жизненоважната победа на урусите срещу Венецуела във вторник, която ги върна на 5-ото място в моментното класиране в зона Южна Америка, е добър източник на мотивация.

Любопитни факти

Испания има превъзходство в преките сблъсъци с Уругвай. Иберийците са записали 4 победи и 5 равенства в последните 9 издания на този сблъсък.

♦За първи път настоящите съперници са се срещнали на Световното първенство в Бразилия през 1950 година.

♦Само 3 футболиста от състава на Уругвай играят в испанската Примера дивисион понастоящем - Диего Лугано ( Малага); Диего Годин и Кристиан Родригес ( Атлетико Мадрид).

♦ Селекционерът на Ла Фурия Висенте дел Боске не повика нито един футболист за Купата на Конфедерациите от Малага и Атлетико Мадрид.



Висенте дел Боске, селекционер на Испания: "Мачовете от турнира ще са на доста високо ниво. Най-добрите футболисти и селекционери ще участват в него. Бразилия е държава, която наистина живее с футбола. Ще се получи страхотен турнир, но не и лесен за спечелване. Надявам се, че Испания може да постигне възможно най-доброто".

Вероятен стартов състав на Испания (4-3-3): Касияс, Арбелоа, Рамос, Пике, Алба, Шави, Мартинес, Иниеста, Педро, Вия, Силва



Оскар Табарес, селекционер на Уругвай: "Ние знаем, че ще се състезаваме в един доста престижен турнир и първото нещо, за което сме тук, е да се забавляваме. Няма да бъде лесно. В момента Испания е диктуваща сила във футбола. Те спечелиха най-големите турнири. Всички им завиждат, а плюс това те са много влиятелни в модерния футбол".

Вероятен стартов състав на Уругвай (4-4-2): Муслера, Перейра, Лугано, Годин, Касерес, Рамирес, Перес, Гаргано, Родригес, Кавани, Суарес

Вижте представянето на Испания ТУК!

Вижте представянето на Уругвай ТУК!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapoB
16.06.2013 23:54

2:2 с голове на Суарез,Силва,Кавани и Иниеста. *smile*

madridistaaaaaa
16.06.2013 23:51

Давай Ла фурияяя!Касияс задължително на вратата!Тук Испанците мачкат *wink*

valdes021
16.06.2013 21:09

Дано да се получи интересен мач с много голове.Мойто мнение,че Уругвай ще победи*smile*

El_Fenomeno_9
16.06.2013 16:24

Много искам да видя един от любимите си футболисти - ДИЕГО ФОРЛАН отново на терена !! Един уникален играч , колкото и контузии да има , с колкото и курви да се забърква , той си остава магьосник , а определено мотивацията му срещу такъв класен съперник ще е огромна , с нетърпение чакам мача , най - вече за да го видя в действие *smile*

Hala7Madrid
16.06.2013 16:05

Специална прогноза: Суарес да ухапе някого

Kings_5
16.06.2013 15:43

Мартинес титуляр, дано да е истина. *beer*