Бразилия и Япония откриват репетицията за Мондиала (превю)

14:00
Бразилия и Япония откриват репетицията за Мондиала (превю)
Националните отбори на Бразилия и Япония се изправят един срещу друг в мача на откриването на Купа на Конфедерациите 2013. Тези два тима се намират в Група 1, където още са тимовете на Италия и Мексико. Срещата ще се играе на стадион "Мане Гаринча" в столицата Бразилия от 22:00 часа българско време, а главен съдия е Педро Проенса от Португалия.

Двуседмичният турнир, който приключва на 30 юни, стартира след национални протести в Бразилия, заради високите цени на транспорта и похарчените милиони за спортни събития, а не за подобряването на социалното положение на хората в страната.

Трикратните победители в надпреварата Бразилия ще гонят четвъртата си купа в конкуренцията на тимовете на Испания, Италия, Уругвай, Мексико, Нигерия, Япония и Таити. Осемте тима са разделени на две групи от по четири отбора, като първите два отбора от всяка група продължават на полуфиналите.

Ако селесао спечели Група "А", то тимът ще пътува за Бело Хоризонте, където най-вероятно ще играе за място на финала с Уругвай или Нигерия, но разбира се, ако все пак световният шампион Испания спечели Група "B". Младият бразилски тим, който е воден от Луиш Фелипе Сколари, обаче падна в ранглистата на ФИФА и вече е на 22-то място.

Бразилците ще трябва да започнат силно надпреварата и да победят в първата си среща днес шампиона на Азия Япония. Двата отбора са се срещали 9 пъти от 1989 година насам, като бразилците имат 7 победи, а два мача са завършвали наравно.

Около 355 000 бразилци и туристи се очаква да гледат мачовете в шестте градове домакини - Бразилия, Бело Хоризонте, Форталеза, Ресифе, Рио и Салвадор.



Любопитни факти:
♦ Това ще бъде шеста поредна изява на Бразилия в Купата на Конфедерациите.
♦ Селесао триумфира в последните две издания на турнира през 2005 и 2009 година, както и през 1997-ма.
Япония вече се класира за Световното първенство през 2014 година.
♦ Самураите участват в Купата на Конфедерациите като победител в Купата на Азия през 2011 година.



Съставите:
Селекцията на Бразилия изтърпя значителни критики в последните години, заради незадоволителното представяне и недостатъчно качествената и атрактивна игра, която е характерна за кариоките. След назначаването на Луиш Фелипе Сколари за селекционер, селесао стабилизира представянето си и постигна някои добри резултати в приятелски срещи със силни съперници. За днешния мач кадрови проблеми в състава на домакините липсват, като единствено звездата Неймар имаше оплакване от болки в коляното, но по всяка вероятност той ще излезе сред титулярите срещу Япония.

Вероятен стартов състав на Бразилия: Сезар, Алвеш, Луис, Силва, Марсело, Паулиньо, Густаво, Хълк, Оскар, Неймар, Фред

Самураите също се радват на липса на контузени играчи, а в състава се завръщат и звездите Кейсуке Хонда и Юто Нагатомо, които ще стартират срещу бразилците днес.

Вероятен стартов състав на Япония: Кавашима, Учида, Йошида, Коно, Нагатомо, Ендо, Хасебе, Оказаки, Хонда, Кагава, Маеда

Вижте представянето на Бразилия ТУК!

Вижте представянето на Япония ТУК!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
15.06.2013 20:06

Хубав мач за тези които залагат да го пробват на хендикап *thumb_up* Според мен Бразилия ще бие поне с 2 гола разлика *thumb_up*

Capitan_Puyol
15.06.2013 17:28

Не ме интересува Неймар кво ще играе тука, важното е от есента да разцепва мадридските дупета!*beer*

Lokomotivec1926
15.06.2013 18:08

Капитане пийни си едно 7up-че и се успокой моля те. *joking*

kapoB
15.06.2013 16:37

2:0 с голове на Неймар и Фред *smile*

cengis.galib
15.06.2013 16:29

Всички казват ,че Бразилия ще разбие Япония,а те нямали шанс срещу тях,но това че сме победили тях не означава,че са слаби просто онзи мач беше прийателсйки и някой звезди ги нямаше и не бяха надъхани срещу нас.Този път обаче аз мисля,че Японците ще създадат много проблеми на тях ,а нищо чудно и да ги бият !!!

Deco_Sneijder
15.06.2013 15:38

Някой може ли да ми каже,как се определят отборите които участват в тази купа,например от къв зор играят Таити и Нигерия,а ги няма Колумбия,Чили?

gang_related
15.06.2013 18:13

Мерси! И аз не знаех кои очастват. По-скоро предполагах, но единствено Италия ми се губеше по сметките. Ето каква била работата *smile* А някой знае ли по колко мача на ден ще има и къде може да видим пълната програма до края на турнира? Направо съм зажаднял за футбол! Нямам търпение да зяпам довечера :Д

levskirealfen
15.06.2013 15:43

Световния шампион - Испания. Домакина - Бразилия. Шампиона на Северна Америка - Мексико. Шампиона на Азия - Япония. Шампиона на Африка - Нигерия. Шампиона на Австралия и океания - Хаити. Шампиона на Южна Америка - Уругвай. Шампиона на Европа - Испания, но понеже те получават квота като световен шампион, това място се заема от финалиста на последното европейско - Италия.

Kings_5
15.06.2013 15:27

Дано Данте и Густаво да са титуляри*smile*

paunQ
15.06.2013 14:57

Японците отнасят тройка според мен. *smile*

Livepool_fan
15.06.2013 16:16

И аз съм на мнение, че бразилците ще ги бият, но мач с мач не си прилича и дори и Бразилия да не бие, това не значи, че са слаби. Даже последния мач между двата тима завърши с победа на "Селесао" с 4:0 с два гола на Неймар, един на Паулиньо и един на Кака, но сега предполагам че ще е различно. Няма го Кака, а в атака с него, Неймар и Оскар Бразилия изглеждаше най-интересно и изигра най-успешните си мачове.. Чудно защо не го викат в състава сега. Хълк е изумителен, но просто не се разбира толкова добре с тези младоци както Кака и оттам куца атаката на отбора. Не разбирам защо и Сколари мъчи Оскар на фланга, а Неймар близо до Фред или зад него, като най-добрият вариант е Оскар зад Фред, отляво да е Неймар и отдясно Хълк. Дано се получи хубаво шоу, това е важното, но в последно време и двата отбора не са много убедителни.

Neooo_1995
15.06.2013 15:12

И аз съм на тва мнение 3+.

Blueisthecolour
15.06.2013 15:10

Ако не и повече щом ние ги бихме с 2-0 то не знам какво ще ги правят довечера бразилците *thinking*