Топизборът на уикенда

12:48
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (01 юни):

Събота, 15 юни:

Норвегия - Първа дивизия



В абсолютно всичките си пет домакинства от началото на сезон Фредрикста изпълни с лекота опцията за наличие на поне три гола във всяка една среща. В три от тези срещи головете бяха по три във всяка, а в останалите по четири или пет. Фредрикста реализира лесно, но и допуска доста лековато топката да навестява неговата мрежа. Днешният му съперник не завърши с опцията за над 2.5 гола нито едно от гостуванията си от началото на кампанията, но сега има отлична възможност да вземе участие в една доста по-голова битка. Мьондален играе открит и директен футбол навън и само късметът направи така, че той не успя да покрие по-рано предложената опция тук. Двата тима са се срещали общо три пъти, като попаденията във всяка една от тези срещи са били между 5 и 7. Всичко това подсказва, че и днес головите емоции няма да липсват.
Прогноза: Над 2.5 гола, сигурност: 7/10

Международни - Св. квал. Африка



Тази група е невероятно завързана и абсолютно всички тимове участници в нея имат шанс за първото място, като само то дава право на участие в заключителната фаза. Това вероятно е и причината всички срещи и на двата днешни опонента до момента да са завършили с опцията за под 2.5 гола. Ангола няма поражение, но не записа и победа след като завърши реми и в четирите си срещи до този момент. Уганда има точка преднина пред съперника си и днес в крайна сметка може да се задоволи и с реми, предвид че в последния кръг ще домакинства на Либерия, която може да се окаже без мотивация тогава. Треньорът на Ангола Густаво Ферин показа, че каквото и да се случва на терена няма да изневери на своето кредо, базирано на това преди всичко отборът му да играе изключително организирано и стабилно в отбрана. Тази среща придобива стратегически характер и за двата тима и трудно ще се реши посредством надиграване.
Прогноза: Под 2.5 гола, сигурност: 7/10

Швеция - Първа дивизия, Юг


 
Южният трети ешелон в Швеция този сезон определено ще бъде доста по-завързан, спрямо случващото се в останалите два. На юг се подвизават изпадналият от Супертран Трелеборг, гонещ задължителна моментална промоция, обиграващият се в един и същ състав от няколко сезона Оддеволд, който също се цели високо, Халма, който стартира сезона отлично и се намира в серия от 6 поредни победи, и най-заможният и стойностно селектриан тим този на Хускварна. Домакините тук са лидери в класирането, след като спечелиха 7 от 9-те си шампионатни изяви и след като в последното си домакинство завършиха 0:0 с Трелеборг, сега се превръщат в чудесен избор за подкрепа. Хускварна е фаворитът на фаворитите и мастите му спонсори изгарят от желание да рекламират логата си по-високо във футболната пирамида на Швеция, която задължава подкрепяния от тях тим да направи всичко по силите си, но да попадне в Супертран през следващия сезон. Кристиандстад ФФ загуби 3 от 4 ти излизания до момента, като записа само една победа в последните си 8 шампионатни срещи и загуби половината от тях. Разликата във възможностите и амбициите на двете селекции превръща настоящите домакини в огромен фаворит за трите точки.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Литва - Висша лига



Атлантас направи изключително качествена селекция преди старта на сезона и това, че той в момента е единственият конкурент на Жалгирис за първото място не е никак случайно. Аталантас е най-добрият гост, след като оформи 100-процентов актив, натрупан само от изявите му по чуждите стадиони. Седем победи от седем излизания и голова разлика 10:3 респектира всеки съперник. Днес той се изправя срещу Круоя, който няма победа в последните си 9 срещи, а в тях инкасира и 5 поражения. До момента Атлантас никога не е печелил на този стадион, но при настоящите реалности това изглежда най-нормалното събитие.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10
 
Беларус - Висша лига



Гомел е един от традиционните тимове в Беларус, като той често се подвизава дори на международна сцена. Настоящата кампания стартира повече от добре за него, след като се оказа един от двата тима без домакинско поражение и в момента заема позиция в топ 3 на едва една точка за БАТЕ Борисов, който е втори. Гомел спечели 4 от последните си 5 мача, а в най-скорошните си 10 загуби само веднъж и спечели половината от тях. Днешният му съперник Днепър Могилев е новак в елита като концепция му за оценяване се базира само и почти изцяло на точките натрупани по време на домакинските му изяви. Днепър показа подобен подход и в дивизията под елита, след като през миналия сезон състави огромна част от общия си точков актив посредством набирането на точки при изявите си пред своите фенове. От началото на участието си в елита той няма победа навън, като се разписа само веднъж в последните си 4 визити. Гостите от Могилев загубиха 4 от последните си 7 шампионатни мача и днес вероятно ги очакват нови неприятни емоции.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация