Купа на Конфедерациите 2013: Япония

13:55
Купа на Конфедерациите 2013: Япония
Турнирът за Купата на Конфедерациите стартира утре. Мачът на откриването противопоставя домакина Бразилия и Япония, които ще премерят сили от 22:00 часа българско време на "Ещадио Насионал Де Бразилия - Мане Гаринча". Преди това обаче е време да ви запознаем и с представителния отбор на Япония.

Пътят на Япония до Купата на Конфедерациите

Тимът на Япония изглежда доста различен в последните години. Самураите впечатлиха целия свят с представянето си на първенството на Азия през 2011-а година. По пътя към континенталния трофей възпитаниците на Алберто Дзакерони демонстрираха впечатляваща упоритост и образцов метод на работа. На полуфиналите представителният отбор на Страната на изгряващото слънце отстрани Южна Корея след ожесточена битка, а на финала, който се проведе в столицата на Катар - Доха, надделя над Австралия с попадение на Таданари Лий в добавеното време. Този гол донесе на Япония рекордна 4-та купа на Азия. Така тимът си възвърна короната, спечелена за последен път през 2004-а година.





Отборът

Под ръководството на бившия селекционер Такеши Окада, отборът на Япония, съставен от ново поколение футболисти, се представи силно на последното Световно първенство в РЮА. Новата генерация продължи развитието си под наставленията на италианеца Алберто Дзакерони, който пое самураите след участието им на Световното първенство в Южна Африка през 2010-а година. Серия от невероятни победи в приятелски мачове, включително и победа над Аржентина (1-0), бе последвана от "извънземно" представяне по време на Азиатската купа, където японците надхитриха отбора на Австралия на финала, за да спечелят рекордната 4-та континентална титла. В игрови план синьо-белите се открояват с креативност и многоходови комбинации, докато Дзакерони се опитва да утвърди любимата си схема: 3-4-3. Именно на нея заложи италианският специалист в мачовете от скоро приключилия турнир Кирин Къп.



Ключови футболисти:

Кейсуке Хонда ( ЦСКА Москва), който се представи блестящо на Мондиала в Африка и Азиатската купа, бързо се превърна в новия лидер на отбора, запълвайки местата на легендите Хидетоши Наката и Шунсуке Накамура.

На върха на атаката действат Шинджи Кагава и Шиниджи Оказаки. Хонда си партнира със специалиста Ясухито Ендо в средата на терена. Бранителят на Шалке 04 Ацуто Учида също е един от най-важните имена в отбора.



Най-добро представяне в турнирите на ФИФА: Бронзов медал на Олимпиадата в Мексико Сити (1968); Четвъртфинал на Световното първенство за юноши до 17 години, проведено в Мексико през 2011; Финал на Световното първенство за младежи до 20 години, проведено в Нигерия през 1999.

Бивши звезди: Казуйоши Миури; Шунсуке Накамура; Хидетоши Наката



СЪСТАВ

Вратари:
1. Ейджи Кавашима (Стандарт Лиеж, Белгия)
12. Шусаку Нишикава (Санфрече Хирошима, Япония)
23. Шуичи Гонда (ФК Токио, Япония)

Защитници:
2. Масахико Иноха (Джубило Ивата, Япония)
3. Готоку Сакай (Щутгарт, Германия)
5. Юто Нагатомо (Интер, Италия)
6. Ацуто Учида ( Шалке 04, Германия)
15. Ясуюки Коно (Гамба Осака, Япония)
16. Юзо Курихара (Йокохама Маринос, Япония)
21. Хироки Сакай (Хановер 96, Германия)
22. Мая Йошида (Саутхямптън, Англия)

Полузащитници:
4. Кейсуке Хонда ( ЦСКА Москва, Русия)
7. Ясухито Ендо (Гамба Осака, Япония)
8. Хироши Киотаке (Нюрнберг, Германия)
10. Шинджи Кагава (Манчестър Юнайтед, Англия)
13. Хажиме Хосогай (Байер Леверкузен, Германия)
14. Кенго Накамура (Кавазаки, Япония)
17. Макото Хасебе (Волфсбург, Германия)
19. Такаши Инуи (Айнтрахт Франкфурт, Германия)
20. Хидето Такаши (ФК Токио, Япония)

Нападатели:
9. Шиниджи Оказаки (Щутгарт, Германия)
11. Майк Хавенаар (Витес, Холандия)
18. Риоичи Маеда (Джубило Ивата, Япония)

Селекционер: Алберто Дзакерони

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CSKA_BULGARIA_1
14.06.2013 23:16

Фен съм на Италия и Япония дано минат групата.Много исках да видя в отбора на Япония Генки Харагучи,Томоаки Макино,Какитани и Масато Кудо.

LiamBrady
14.06.2013 21:39

момчето имаше проблеми с контузия през сезона и може би не е във форма или не се е възстановил , но наистина е страшно талантлив само физиката му липсва *wink*

iulkata77
14.06.2013 14:08

добра статия

degea97_
14.06.2013 14:59

И аз между другото това най - много се учудих *surprized**confused*

rooney_fen_256
14.06.2013 14:34

Ти пък стига си го повтарял тва, на всяка статия... По темата: Стабилен състав вадят японците, но само ме учудва защо селекционера не е извикал Рио Мияичи. Страхотен талант е. *thumb_up*