Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - трета част

14:06
Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - трета част
Сезонът във Висшата лига приключи. Идва времето на подготовката за новата кампания. Приготовленията стартират с покупката на нови попълнения, които да увеличат класата и конкуренцията в отборите. Също така всеки клуб ще опита да се освободи от ненужните състезатели в състава си. Започва вълнуващият летен трансферен прозорец. Вижте кои са целите на елитните английски клубове, както и финансовите им възможности.

Манчестър Юнайтед

Трансферен бюджет: Сър Алекс Фъргюсън често е обяснявал следното: "Когато искаме да привлечем някой класен футболист, от фамилия Глейзър винаги ни осигуряваха нужната сума. И през тази година ще е така". Очаква се новият мениджър Дейвид Мойс да разполага с поне 50 милиона паунда за харчене. Като се има предвид с какъв ограничен бюджет оперираше шотландеца в Евертън, сега той е поставен в коренно различна ситуация.

Кой харчи парите? Мойс ще има думата при всеки трансфер на червените дяволи. Специалистът ще трябва да комуникира с изпълнителния директор Ед Уудуард, който също ще има думата при акциите за подсилване на състава.

Кои играчи са искани от Юнайтед? Шампионите имат нужда от нов вътрешен халф. Твърди се, че Дейвид Мойс желае да привлече Маруан Фелайни от бившия си клуб Евертън. Говори се и за евентуални покупки на футболисти като Лука Модрич и Франсеск Фабрегас.

Кои напускат? Андрес Линдегоор е на път към изхода. Андерсон не се представя на ниво в последните години и е потенциален напускащ. Договорът на Неманя Видич изтича през следващото лято. При подходяща оферта, сърбинът ще бъде продаден. Най-големият казус пред Мойс е възможността Уейн Рууни да си тръгне от Юнайтед. Нападателят е в лоши отношения с новия мениджър и вече е подал молба за напускане. Дали мистър Мойс ще успее да се сдобри с Рууни?

Нюкасъл

Трансферен бюджет: Неизвестен. Клубът е в стабилно финансово състояние, като ръководството се надява през този сезон свраките да не са замесени в битката за оцеляване. Въпреки това обаче, босът Майкъл Ашли едва ли ще даде огромна сума за харчене на мениджъра Алън Пардю.

Кой харчи парите? Алън Пардю действа в екип с главния скаут Греъм Кар, а директорът Дерек Ламбиас подписва договорите.

Кои играчи са искани от Нюкасъл? Черно-белите залагат на френски нови попълнения. В последно време скаутите на клуба се съсредоточават и върху холандски и белгийски футболисти, така че феновете могат да очакват звезди от Ередивизи и Про лигата. Свраките се нуждаят от двама нови нападатели и централен защитник. Халфът на Дарби Каунти Уил Хюз е сред трансферните цели на северняците. Пиер.Емерик Аубамеянг от Сент Етиен също е в списъка с желания на черно-белите. Ще бъде направен опит да се вземе и защитника на Твенте Дъглас.

Кои напускат? Дани Симпсън и Стив Харпър със сигурност са аут. Шола Амеоби може да приключи дългия си престой на "Сейнт Джеймсис парк". Много отбори искат Шейк Тиоте, Папис Сисе и Йоан Кабай, а ръководството на Нюкасъл ще направи всичко възможно, за да запази тези играчи.

Норич Сити

Трансферен бюджет: Клубът вече похарчи 8,5 милиона паунда, за да купи нападателя Рики Ван Волфсфинкел от Спортинг Лисабон. Предстоят още трансфери, които обаче ще влизат в графата "скромни".

Кой харчи парите? Мениджърът Крис Хоутън е основният човек при трансферните операции. През миналото лято специалистът взе в лагера на канарчетата няколко футболисти от Лийдс. Повечето се оказаха сполучливи покупки.

Кои играчи на са искани от Норич? Отборът бе много слаб във фаза атака през миналия сезон. Поради това бе привлечен и Ван Волфсфинкел. Сити ще търси и нов атакуващ халф. Възможно е той да бъде взет от Чемпиъншип или от Лига 1.

Кои напускат? Таранът Грант Холт е поставен в трансферната листа. Бившият футболист на Нотингам Форест бе желан от Мелбърн Харт, но австралийците предложиха по-малко от 2 милиона паунда за играча. Именно това е цената, която трябва да бъде платена от желаещите да подпишат с Холт.


Саутхямптън

Трансферен бюджет:
Стабилен. След края на миналия сезон президентът Никола Кортес е провел разговор със собствениците от Либхер Тръст и те са го уверили, че ще инвестират значителна сума за нови попълнения през лятото. Мениджърът Почетино ще разполага с над 30 милиона паунда, за да подсили състава на светците.

Кой харчи парите? Президентът Кортес и Маурисио Почетино са тандемът, който ще движи операциите по купуването на футболисти. Твърди се, че двамата са в чудесни отношения помежду си, което само може да е позитив за светците.

Кои играчи са желани от Саутхямптън? Южняците се нуждаят от нов нападател, който да сформира партньорство със звездата Рики Ламбърт. Светците търсят и централен защитник. Мечтата е да се подпише с Давиде Астори.

Кои напускат? Били Шарп и Емануел Маука са поставени в трансферната листа. Междувременно Гастон Рамирес е преследван от няколко големи клуба, но от Саутхямптън нямат никакво желание да се разделят с него.

Стоук Сити

Трансферен бюджет: Собствениците фамилия Коутс ще осигурят значителна сума за харчене на новия мениджър Марк Хюз. Разбира се, специалистът няма да разполага с луди пари.

Кой харчи парите? Марк Хюз ще се съветва с Марк Боуен и Еди Ниедуиецки при взимането на решения, свързани с покупката на футболисти.

Кои играчи са искани от Стоук? Новият мениджър ще иска да променя стила на игра на отбора. Първото му желание е да вземе Джуниор Хойлет от бившия си клуб КПР. Междувременно грънчарите вече си осигуриха подписа на Джак Бътланд, който се очаква да е титуляр на вратата през новия сезон.

Кои напускат? Питър Крауч и Кенуайн Джоунс са поставени в трансферната листа на Сити. Двамата преживяха разочароващ минал сезон и клубът се надява скоро да ги продаде. Асмир Бегович пък отдавна изрази желание да бъде продаден, така и босненецът е сред потенциалните напускащи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesekarchetooo
10.06.2013 20:59

Щроотман+крило и евентуално защитник, но не задължително. Не вярвам да вземем някой играч за над 40млн. евро... политиката на клуба не е такава.
Естествено ще е супер да се върне РОНАЛДО *joking* ама надали.

RVP_Reus
10.06.2013 18:29

Много искам да видя още някой българин в Англия, като Манолев, Попов или Гошо Миланов.

Cvet666
11.06.2013 00:14

Поне знаем ,че Тонев е във Вила ,а и Манолев щял да отиде във Фулъм при Бербо. Да не забравим и Вилиян във Ливърпуул. Както изглежда българското присъствие в Англия не намалява ,а напротив доста е високо. А и Попето като премине от Кубан след 1-2 сезона във Фулъм или Вила...ето още българи.

shifter_fd
10.06.2013 17:52

Норич са купили Рики Ван Волфсфинкел? Ееххх жалко, повече симпатизирах да иде в Астън Вила, но трансферният им бюджет в последните години е по-малък от цената на Рики даже *silent*

Salient
10.06.2013 15:18

От споменатите футболисти само Фелайни реално може да бъде привлечен. Цената на Модрич е твърде висока, Реал няма да го продадат на загуба. Фабрегас заяви, че остава в Барселона, а и дори да реши да се махне, съмнявам се, че ще избере точно Юнайтед предвид миналото му в Арсенал..

man_unitedboy6
10.06.2013 16:47

Явно искаме евтина покупка най-добре ще е кевин щроотман да купим евтин млад добър махаме андерсон,линдегаард и нани и купуваме фелаини и щроотнан имаме страхотни юноши които трябва да се налагат тъниклиф,пауъл майкъл кийн и уилл кийн,аднан янузаш,ларнър коул и джезе лингард също и марник велмиж не всички ще пробият но поне 3ма имат потенциала *wink*

rooney_fen_256
10.06.2013 15:36

Аз лично се надявам да привлечем Йоан Кабай. *thumb_up*

United9
10.06.2013 15:27

Да на същото мнение съм *thumb_up*

dzhalev_71
10.06.2013 14:23

Чета първите редова за Юнайтед и хоп - грешка. Уинърци някой случайно да ви е казвал, че не се пише "в предвид", а само "предвид"???