Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - втора част

16:36
Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - втора част
Сезонът във Висшата лига приключи. Идва времето на подготовката за новата кампания. Приготовленията стартират с покупката на нови попълнения, които да увеличат класата и конкуренцията в отборите. Също така всеки клуб ще опита да се освободи от ненужните състезатели в състава си. Започва вълнуващият летен трансферен прозорец. Вижте кои са целите на елитните английски клубове, както и финансовите им възможности.

Евертън

Трансферен бюджет:
Бившият мениджър Дейвид Мойс бе получил десет милиона паунда за харчене през лятото от боса Бил Кенрайт. Очаква се със същата сума да разполага и новият наставник на клуба Роберто Мартинес. Разбира се, в гореспомената сума влизат и годишните заплати на даден закупен играч. Бюджетът на карамелите може значително да се увеличи, ако някой активира освобождаващата клауза в договора на Маруан Фелайни. Тя е на стойност 24 милиона паунда.

Кой ще харчи парите? Роберто Мартинес ще получи пълна свобода да движи операциите по подсилване на състава. Както вече споменахме, специалистът ще разполага с изключително нисък бюджет.

Кой играчи са искани от Евертън? Мърсисайдци имат нужда от резервен вратар, който да се представя на ниво, ако Тим Хауърд се контузи. Двама нови централни защитници няма да навредят на тима. Очаквайте от Мартинес попълнения, дошли от малките отбори в Примера дивисион. Очаква се също така да продължат контактите между карамелите и Лерой Фей от Твенте. Футболистът бе близо до "Гудисън парк" още през януари, но тогава трансферът пропадна.

Напускащи футболисти? Карамелите не могат да си позволят да загубят нито един от основните си играчи, тъй като не е сигурно, че после ще успеят да му намерят адекватен заместник. Прогнозите са, че Фелайни е близо до изхода, а също така пред напускане е и Джони Хейтинга, чийто договор изтича след 12 месеца.

Фулъм

Трансферен бюджет: Крайно ограничен. Мениджърът Мартин Йол ще разчита на привличането на футболисти, които са останали без отбори.

Кой харчи парите? Принципно това би трябвало да е мениджърът Мартин Йол. Когато специалистът има някое по ексцентрично трансферно желание, то той се съветва с президента Мохамед Ал Файед.

Кои играчи са искани от Фулъм?
Дерек Боатенг и Фернандо Аморебиета пристигат на свободни трансфери. Котиджърс се нуждаят от още един централен защитник, като клубът се е насочил към Йонас Олсон от Уест Бромич. Халфовата линия на тима бе ахилесовата пета през миналия сезон. Най-вероятно от клуба ще търсят и вътрешен полузащитник.

Напускани футболисти: Някои от по-възрастните играчи ще бъдат включени в трансферната листа. Крис Беърд, Саймън Дейвис, Йон Арне Рийзе и Аарън Хюз са на път да си тръгнат от "Крейвън котидж" през лятото. Също така още не е ясно дали вратарят Марк Шварцър ще подпише нов договор с тима.

Хъл Сити

Трансферен бюджет: Ник Томпсън, който е един от директорите на клуба, наскоро разкри, че египетските собственици Ассем и Ехаб Аллам (баща и син) планират да купят поне шестима нови играчи през летния прозорец. Това разкритие бе направено с добавката, че новаците във Висшата лига няма да плащат луди пари за подсилване на селекцията си.

Кой харчи парите? Фамилията Аллам ръководи операциите по закупуване на футболисти. Ник Томпсън им помага, а триото понякога се вслушва в съветите на мениджъра Стив Брус.

Кои играчи са желани от Хъл? Ахмед Елмохамади е на път да подпише с тигрите. Сумата, която Сити ще плати на Съндърланд, е в региона на 2 милиона паунда. Джордж Бойд също се присъедини към Хъл Сити. Нападателят идва от Питърбро. Приоритет си остава взимането на нов вратар и на голаджия. Брус се надява босовете да го зарадват с привличането на Гари Хуупър от Селтик. Специалистът също така желае някой измежду Шей Гивън, Каспър Шмайхел или Алън МакГрегър. Фил Бардсли е близо до договор с Хъл Сити.

Кои напускат?
Единственият футболист, който със сигурност си тръгва от Сити, е германското острие Ник Прошуиц. Той не успя да се адаптира при тигрите и е поставен в трансферната листа.

Ливърпул

Трансферен бюджет: Никой от ръководството не е съобщил конкретна сума. Индикациите са, че и през това лято феновете на червените няма да видят лудости от любимия си клуб на пазара. Това може да се промени, ако Луис Суарес, Мартин Шкъртел и Анди Керъл бъдат продадени. В такъв случай, мениджърът Брендън Роджърс ще разполага с приблизително 70 милиона паунда за харчене.

Кой харчи парите? Роджърс твърди, че той е отговорен за привличането на нови играчи. Това не попречи на директора Йън Еър да каже, че преди да бъде купен някой футболист, се състои събрание на комитет, в който влиза мениджъра, Еър плюс Бари Хънтър (скаут), Майкъл Едуардс (анализи) и Дейв Фалоус.

Кои играчи са искани от Ливърпул? Очаква се в близките дни мърсисайдци официално да обявят трансфера на Коло Туре от Манчестър Сити. Звездата на Селта Яго Аспас е близо да "Анфийлд". Също така се знае, че червените вече са отправили оферта за Луис Алберто от Севиля.

Напускащи футболисти?
Керъл и Себастиан Коатес със сигурност са аут. Възможно е те да бъдат последвани от Пепе Рейна, Шкъртел и Стюърт Даунинг. Ливърпул не иска да продава Луис Суарес, но за сметка на това той желае да напусне.

Манчестър Сити

Трансферен бюджет? Финансовият феърплей на УЕФА? Да, да! В Сити не се интересуват от подобни правила. И през този прозорец собствениците ще осигурят над 100 милиона паунда за купуване на нови звезди.

Кой харчи парите? Футболният директор Чики Бегиристайн ще си сътрудничи с новия мениджър Мануел Пелегрини.

Кои играчи са искани от Сити? А кои не са? Като за начало гражданите имат нужда от нов резервен вратар. Необходими са и двама нови централни защитници. Мартин Шкъртел ще е идеален за небесносините. Колкото до халфовата линия и нападението - Йоветич, Иско, Кавани, Луис Суарес и Хесус Навас са все потенциални нови попълнения за Сити.

Напускащи футболисти? Възможно е над 11 души от тима да бъдат поставени в трансферната листа. Както написахме и по-горе, Коло Туре отива в Ливърпул. Костел Пантилимон, Лескът, Бари, Тевес, Санта Крус, Синклеър, Гуйдети, Майкон, Джеко и Уейн Бридж, всички те, са на път да си тръгнат от тима на Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cengis.galib
09.06.2013 00:53

Жал ми е за Ливърпул,защото е с клуб с история ,но вече 3-4 години не вървят добре нещата за тях трябва да вземат много талантливи млади играчи и някои опитни играчи .Хубаво е да се залага футболисти от школата ,но да се използват масово е грешно нямат опит просто.Надявам се предстоящия сезон да влчзат топ 4 !

CaptainMorrgan
09.06.2013 08:20

те вече си намериха играта, и са във горе-долу добра форма ... последния сезон завършихме 7ми поради простата причина, че в първите 10 мача бяхме пълна трагедия ... а и няколко пъти късмета ни изневери *smile* лично аз съм оптимист за новия сезон

Bashov
08.06.2013 21:59

През 5 минути пишете за трансферни спекулации.Няма ли да пуснете статия за Виляреал пфффф

DavidSilva9888
08.06.2013 21:46

Пичове пуснете БТВ и гледайте Предай Нататък,там са истинските борци и спортисти *smile*

battRado
08.06.2013 19:16

" Индикациите са, че и през това
лято феновете на червените няма да видят лудости от
любимия си клуб на пазара. "

хаха купиха Керъл и Хендерсън за 50млн .. тва ако не е лудост *lol*

Written
08.06.2013 18:51

Интересно е как автора на статията се отнася рязко със Сити, а за Челси спомена меко-меко, че едва ли щели да се впишат във финансовия фейрплей. Явно феновете на Челси са една и съща сган, независимо дали са на 12 или "успешни журналисти".

Kings_5
08.06.2013 18:14

Играчите които си тръгват от Сити заслужават да играят в топ отбор от голямо първенство. Дано успеят да си намерят отбор в който ще са титуляри. *smile*

toya.stava
08.06.2013 18:09

Има много добри свободни футболисти тая година по малките клубове имат страшна оферта да земат доказани футболисти без пари.

21LVA
08.06.2013 16:59

Трансферен бюджет? Финансовият феърплей на УЕФА? Да, да! В Сити не се интересуват от подобни правила. И през този прозорец собствениците ще осигурят над 100 милиона паунда за купуване на нови звезди.

*joking**joking*

ами добре де сити харчи много пари а Челси ??

Juan_Mata10
08.06.2013 23:18

Ей тея Челси как ти ровят в задника *joking*

RAFKATA
08.06.2013 19:14

*lol**lol**lol*.Талибаните*lol**lol*

ComsteR
08.06.2013 18:10

Само да не им взривът кладенеца че става лошо *lol*

RAFKATA
08.06.2013 17:10

Нафта брат, нафта.Ако колите варяха на орина, а хората да не се топлят с природен газ а с нещо друго(ако ме разбираш)*joking*.Всички клубове по - света щяха да не се интересуват от правилата за финнасов феърплей на УЕФА

Deco_Sneijder
08.06.2013 16:58

Много са симпатични тия статии *smile*.Жалко за Ливърпул че продават Коатес,само губят от това...

LaMagia
08.06.2013 16:45

Голема чистка при Сити.

RAFKATA
08.06.2013 17:07

Да наистина.Прекалено много играчи на един пост и доста от тях не се справят на ниво.