Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - първа част

15:11
Трансферните планове на клубовете от Висшата лига - първа част
Сезонът във Висшата лига приключи. Идва времето на подготовката за новата кампания. Приготовленията стартират с покупката на нови попълнения, които да увеличат класата и конкуренцията в отборите. Също така всеки клуб ще опита да се освободи от ненужните състезатели в състава си. Започва вълнуващият летен трансферен прозорец. Вижте кои са целите на елитните английски клубове, както и финансовите им възможности.

Арсенал

Трансферен бюджет: От ръководството на клуба обявиха, че мениджърът Арсен Венгер ще разполага със 70 милиона паунда, за да подсили тима. Финансовото състояние на топчиите е стабилно. Логично е феновете да очакват вълнуващи нови попълнения.

Кой харчи парите?
Арсен Венгер. Специалистът има тотален контрол върху трансферните операции на артилеристите.

Кои играчи са искани от Арсенал? Отборът има нужда от нов вратар, дефанзивен халф и централен нападател. Стражът на КПР Жулио Сезар е футболист, искан от Венгер. Възможно е до края на август бразилският ветеран да подпише с топчиите. Лондончани вече договориха привличането на младия нападател Яя Саного от Оксер. Най-вероятно той няма да е единственият атакуващ играч, който ще се присъедини към Арсенал през летния прозорец.

Кои напускат? Андрей Аршавин и Себастиен Скилачи са с изтичащи договори. И двамата със сигурност си тръгват от клуба.

Астън Вила

Трансферен бюджет:
Ограничен. Собственикът Ранди Лърнър има намерение да спазва финансова дисциплина. Не очаквайте луди и вълнуващи действия на пазара от бирмингамци през летния прозорец.

Кой харчи парите? Мениджърът Пол Ламбърт ще трябва да се съобразява с рестрикциите, наложени от боса Лърнър. Изпълнителният директор Пол Фоулкнър също има думата, когато става въпрос за покупка на футболисти.

Кои играчи са искани от Астън Вила? Двама български национали - Александър Тонев и Ивелин Попов са на път да се присъединят към отбора. Левият бек на Ипсуич Аарън Кресуел и халфът на Крю Люк Мърфи също са в списъка на Пол Ламбърт.

Кои напускат? Шей Гивън е близо до това да подпише с Хъл Сити. Дарън Бент също на 99% е аут от "Вила парк".

Кардиф


Трансферен бюджет: Собственикът на клуба Винсънт Тан разкри, че е приготвил 25 милиона паунда за нови футболисти. Целта е тимът да бъде подсилен с опитни играчи, които да запазят елитния статут на Кардиф.

Кой харчи парите? Наставникът Малки Макай носи основната отговорност при трансферите. Въпреки това, специалистът е длъжен да се съобразява с мнението на собственика. Наскоро Винсънт Тан говореше за нуждата от мъдра стратегия по време на летния прозорец.

Кои играчи са искани от Кардиф? Нито един от настоящите футболисти не вкара повече от осем гола в Чемпиъншип през миналия сезон. Наложително е да вземе нов нападател. Клубът се интересува от Бафетемби Гомис и Кенуайн Джоунс.

Кои напускат? Никой от играчите не е поставен в трансферната листа. Кардиф спечели Чемпиъншип през миналия сезон и едва ли от ръководството ще искат да се разделят, с който и да е от шампионския си състав.

Челси

Трансферен бюджет: Собственикът Роман Абрамович със сигурност ще похарчи значителна сума за нови попълнения. Единственият проблем е, че с подобна политика сините никога няма да могат да се вместят в рамките на финансовия феърплей. Факт е, обаче, че до момента Абрамович не показва каквото и да е притеснение от тези правила.

Кой харчи парите? Техническият директор Микаел Ерменало е близък до собственика и е ясно, че ще съветва мениджъра Жозе Моуриньо. Ще е интересно да се види как ще работят двамата.

Кои играчи са искани от Челси? Приоритет е закупуването на вътрешен халф и централен нападател. Също така е възможно Специалния да подсили и защитата на отбора.

Кои напускат? Флоран Малуда и Йоси Бенаюн със сигурност са аут. Интересно ще е да се види как ще реагира Моуриньо, ако в офиса на клуба постъпят оферти за Давид Луис, Фернандо Торес и Рамирес.

Кристъл Палас


Трансферен бюджет:
Собствениците са клуба са решили половината от средствата, спечелени от промоцията, да бъдат похарчени за подсилване на състава. Ясно е, че основната цел пред лондончани е да се спасят от изпадане.

Кой харчи парите? Мениджърът Иън Холоуей е основната фигура при трансферните операции. Специалистът ще трябва да се консултира и с президента Стив Периш, когато става въпрос за сериозна покупка.

Кои играчи са искани от Кристъл Палас?
Тимът има нужда от няколко нови попълнения. Специалистите на Острова очакват Холоуей да вземе поне шестима футболисти, за да увеличи конкуренцията в състава си.

Кои напускат?
Звездата Уилфред Заха отдавна подписа договор с Манчестър Юнайтед. Ще бъде направен опит да се запазят останалите основни футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

21LVA
06.06.2013 21:46

Официално Фернандинио в Ман Сити!!

Cvet666
06.06.2013 19:57

Чакам уелското дерби, а и за следващия сезон всичко се размести по цяла Европа...сега трябва да видим кой мениджър как ще се приспособи към новия си отбор...но и аз се надявам да вземем титлата догодина или поне ФА къп.

abadjiev
06.06.2013 17:50

Oчаквам силен сезон за Челси , и се надявам на дубъл *smile*

overdrive
06.06.2013 17:32

Очаквам Кардиф да направят сравнително добър сезон.

Abramovichcfc
06.06.2013 17:07

Нищо чудно Моу да продаде някой много важен играч на Челси.

Abramovichcfc
06.06.2013 18:46

И аз какво да направя?Искай си ги но Моу едва ли ще пусне играч на Челси в Реал Мадрид//

ComsteR
06.06.2013 18:29

Искам Рамирес в Реал ако не се купи Верати или Гюндоган *smile* защото Рамирес е един от най-добрите на тази позиция уникално разбива атаките а и доста често се втурва в атаки *smile*

RVP_Reus
06.06.2013 15:16

Нищо чудно да видим Матей Видра в някой от новаците.