Топ 10 на головете вкарани от вратари (видео)

12:29
Топ 10 на головете вкарани от вратари (видео)
Преди около седмица вратарят на мексиканския Америка Мойсес Муньос се превърна в герой, след като донесе титлата на своя тим с гол в края на сблъсъка с Крус Асул. Това ни дава повод да погледнем назад, и да ви припомним някои от най-забележителните моменти в които вратарите са се превръщали в голмайстори. Насладете се!

Хосе Луис Чилаверт
Парагваецът ще остане в историята като един от най-великите вратари – голмайстори. Чилаверт е играл за Гуарани, Сан Лоренсо, Реал Сарагоса, Велес Сарсфийлд, Страсбург и Пенярол, а в кариерата си на клубно ниво има 46 гола в официални срещи. С националния си отбор Чилаверт има 8 гола, което и до ден днешен остава рекордна резултатност за вратар.
Незабравим е голът му във вратата на Ривър Плейт с екипа на Велес през 1996 година, когато се разписва от половината на своя отбор. Като добавка вижте и всичките му голове с екипа на Парагвай. 




Рожерио Сени
Легендата на Сао Паоло е вратарят с най-много голове в историята на футбола, като през 2006 година изпреварва Чилаверт. Кариерата му с екипа на Сао Паоло започва през 1992 година и все още продължава. За този период вече 40 годишният вратар има цели 111 гола! Стражът няма голове за националиня отбор на Бразилия, с който е бил на две световни първенства и има общо 16 мача. Но постижението му от отбелязани голове едва ли ще бъде надминато скоро.
Насладете се на попадението му от пряк свободен удар срещу Коринтианс. Голът е под номер 100 в неговата колекция.



Питър Шмайхел   
Легендата на Манчестър Юнайтед има само един отбелязан гол в дългодишната си кариера в Премиершип и той е с екипа на Астън Вила. Общо головете му са девет, като пет от тях са отбелязани с фланелката на датския Хвидовре, където играе между 1984 и 1987. Има и един гол за Брьондби. 
Вижте попадението на Шмайхел за Вила във вратата на Евертън:



Брад Фридъл
Американецът Брад Фридъл може да се похвали само с един гол в дългогодишната си блестяща кариера. Фридъл вкарва за Блекбърн в 90-тата минута на двубоя с Чарлтън за да изравни резултата – 2:2. Проблемът е, че минута по-късно съперникът се разписва и печели мача с 3:2.



Пол Робинсън
Може би периодът му с Лийдс Юнайтед не е най-успешния  в неговата кариера защото с екипа на йоркширци изпадна, но голът му в мача за Купата на Лигата (2003-04) срещу Суиндън Таун ще се помни дълго от феновете на „Еланд Роуд”. След това Робинсън спасява и дузпа и се превръща в абсолютен герой. Предлагаме ви и единствения друг гол на Робинсън в професионалната му кариера. Той е с Тотнъм във вратата на Уотфорд. Какво попадение! 



Рикардо
Вратарят на Португалия Рикардо изпълни точно дузпата във вратата на Англия и донесе класирането на своя отбор на полуфинал на Евро 2004 и респективно отпадането на англичаните от турнира. Освен този гол, Рикардо има само още един в своята кариера. Той е отбелязан с фланелката на Боависта.



Тим Хауърд
Вратарят на Евертън Тим Хауърд се разписа във вратата на Болтън от повече от 100 ярда. Американският страж, обаче не отпразнува своя гол, в знак на солидарност с вратаря на съперника Адам Богдан. Въпросното попадение все още държи рекорда за гол отбелязан от най-далечна дистанция според статистиката във Висшата лига. Това единствения гол в кариерата на Хауърд.

Оскар "Ел Конехо" Перес
Мексиканските вратари, очевидно се справят добре и като нападатели. Оскар Перес с прозвището „заяка”, има три гола на своята сметка, като един от тях е за младежкия национален тим на Мексико в мач срещу Южна Корея. Голът му за Крус Асул срещу Текос, обаче остава завинаги в сърцата на феновете.



Ханс Йорг-Бут
Германският вратар, който е играл за Хамбургер, Леверкузен и Байерн Мюнхен е известен като специалист при изпълненията на дузпи. Йорг-Бут остава зад гърба си 32 гола в официални срещи!  Ето изпълнението му срещу Шалке като състезател  на Леверкузен. 



Джими Глас
Този гол има огромна цена, тъй като вратарят на Карлайл Джими Глас спасява отбора от изпадане в аматьорския футбол. Карлайл трябваше да спечели мача срещу Плимут от сезон 1998-99 за да запази професионалния си статут. Резлутатът е 1:1 и в 94-тата минуга на сцената се появява вратарят Глас, който играе под наем в Карлайл от  Суиндън. Глас бележи, Карлайл остава, а към Конференцията поема Скарбъро. Исторически гол!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messi9818
05.06.2013 21:40

има и един гол на Палоп срещу Шахтъор в 90 мин който спаси Севиля ама не помня през коя година беше*smile*

football952
05.06.2013 14:27

Хора извинявам се , че не пиша по темата , но искам да попитам дали по ТВ дават Европейското по футбол до 21 години ? И ако не поне по нета знаете ли някакъв линк , защото ми е интересно да гледам младежите и има наистина страхотни таланти ? Днес например има дерби Англия-Италия и ще е доста интересно . Благодаря предварително !!! *smile*

LiverpoolFen20
05.06.2013 15:05

Виж си пощата ,там съм написал сайтовете ,в които би трябвало да има линк за мача

extol
05.06.2013 13:33

Мале като гледах видеото на Джими Глас само за секунда си помислих какво ли е чувството да си вратар и да отбележиш толкова важен гол.... умопомрачително!

MaLkO_LuD94
05.06.2013 12:49

Сени е много голям скъсва се да вкарва *thumb_up*