"Кого искат грандовете в Европа и с колко разполагат " - втора част

14:21
"Кого искат грандовете в Европа и с колко разполагат " - втора част
Сезонът в големите европейски първенства приключи. Идва времето на подготовката за новата кампания. Приготовленията стартират с покупката на нови попълнения, които да увеличат класата и конкуренцията в отборите. Също така всеки клуб ще опита да се освободи от ненужните състезатели в състава си. Започва вълнуващият летен трансферен прозорец. Вижте кои са целите на големите европейски клубове, както и финансовите им възможности.

Интер

Трансферен бюджет: "Финансовото ни състояние не позволява да харчим луди пари за нови футболисти", сподели наскоро един от директорите на нерадзурите Марко Фасоне. Както е известно, миланският гранд за втора поредна година се провали в опитите си да се класира в Шампионската лига. Това със сигурност ще навреди на приходите, които ще постъпят в касата на клуба.

Кой ще харчи парите? Техническият директор на Интер Марко Бранка движи трансферните операции. Възможно е той да се вслушва в изискванията на новия треньор Валтер Мадзари, който постигна чудесни резултати в Наполи. Разбира се, централната фигура беше, е и си остава собственикът Масимо Морати. Ако петролният бос поиска някой играч, той ще акостира на "Сан Сиро", независимо какво е мнението на останалите фигури от ръководството на Интер.

Кои играчи са желани от Интер? Още от зимата се говори, че нерадзурите желаят нападателя на Сампдория Мауро Икарди. Защитникът Уго Кампаняро пък идва от Наполи на свободен трансфер. Флоран Малуда, Матийо Фламини и Том Инс са други от целите на миланския гранд.

Кои футболисти напускат? Медиите в Италия очакват Валтер Самуел да напусне през лятото. Легендарният защитник и капитан на тима Хавиер Санети пък най-вероятно ще обяви пенсионирането си. Това ще стане, когато аржентинецът се възстанови от тежката контузия, която лекува.

Милан

Трансферен бюджет: През миналото лято се наложи росонерите да затегнат коланите и бяха продадени двете звезди Тиаго Силва и Златан Ибрахимович. През тази година състоянието на финансите на росонерите е по-стабилно. Жизненоважно беше отборът да завърши в топ три на Серия А и да участва в Шампионската лига. След като това се случи, е възможно Милан да похарчи немалка сума за подсилване на състава си.

Кой ще харчи парите?
Както обикновено, вицепрезидентът Адриано Галиани движи трансферните операции в Милан. Гологлавият бос пък получава благословия от собственика Силвио Берлускони. И през следващия сезон треньорът Масимилиано Алегри ще се съобразява с играчите, които му бъдат предоставени от шефовете.

Кои играчи са желани от Милан? Защитникът Кристиан Запата, който през миналия сезон игра като преотстъпен в Милан, вече бе привлечен с постоянен договор. Твърди се също така, че росонерите желаят да купят Един Джеко или Карлос Тевес.

Кои футболисти напускат? Масимо Амброзини и Матийо Фламини ще бъдат освободени в края на месеца, след като договорите им изтекат.

Монако

Трансферен бюджет: Неограничен. Тимът спечели промоция през миналата кампания. Сега собственикът Дмитрий Руболовлев иска монеаските да се борят за титлата. Милиардерът вече доказа, че е готов да похарчи маса пари, за да направи мощна селекция.

Кой харчи парите? Спортният директор Вадим Василев и вицепрезидентът Жеан-Луис Кампора се съветват с треньора Клаудио Раниери. Разбира се, всички получават зелена светлина от боса Руболовлев.

Кои играчи са желани от Монако? Жоао Моутиньо, Хамес Родригес, Радамел Фалкао, Рикардо Карвальо - всички те вече са част от тима. Очаква се в близките дни Виктор Валдес също да стане част от монегаските. Бранителят на Олимпик Марсилия Николас Н`Колу също е сред целите на Монако. Медиите във Франция наскоро пък съобщиха, че монегаските са отправили предложение от 25 милиона евро за халфа на Ювентус Клаудио Маркизио.

Кои футболисти напускат? Всички основни играчи ще бъдат задържани. Целта на клуба е да купува, а не да продава.

Пари Сен Жермен

Трансферен бюджет:
Огромен. Катарските собственици на парижани продължават със задачата си да направят ПСЖ световна марка във футбола. Беше спечелена титлата на Франция, сега целта е Шампионската лига.

Кой харчи парите? Спортният директор Леонардо доскоро движеше трансферите, но след като бразилецът бе наказан за девет месеца от Френската федерация, нещата може и да се променят. Треньорът Карло Анчелоти също е пред напускане. Тепърва предстои да се види какви ще са ходовете на президента Насер Ал-Хелайфи.

Кои играчи са желани от ПСЖ?
За подсилване на защитата ще бъдат търсени двама крайни бранители. Колкото до нападението, там желанията на парижани са свързани със звезди като Кристиано Роналдо, Карлос Тевес, Анхел Ди Мария, Уейн Рууни и Пабло Освалдо. Специалистите предполагат, че поне двама от тези играчи ще станат част от Пари Сен Жермен през лятото.

Кои футболисти напускат?
Младото острие Кевин Гамейро ще си тръгне. Нападателят остана в сянката на Златан Ибрахимович и вече му е напълно ясно, че няма място на "Парк Де Пренс". Останалите важни играчи на клуба няма да бъдат продавани.

Реал Мадрид

Трансферен бюджет: Президентът Флорентино Перес винаги е бил известен с щедростта си, когато стане въпрос за трансфери. Факт е, че Реал е един от най-богатите клубове в света и е нормално да бъдат похарчени много пари за нови попълнения. Наскоро бе подписан спонсорски договор с компанията "Емирейтс" на стойност 100 милиона паунда за четири години. Това също е позитив за белия балет, който ще се почувства по време на трансферния прозорец.

Кой ще харчи парите? Флорентино Перес е човекът, който ще избира кой да бъде привлечен. Босът ще бъде съветван от клубната легенда Зинедин Зидан. Разбира се, думата ще има и новият треньор на Кралския клуб.

Кои играчи са желани от Реал? Гарет Бейл е цел номер 1. Това наскоро бе потвърдено от Зидан. Друг футболист, който е близо до "Бернабеу", е Луис Суарес. За дуото се очаква да бъдат платени над 100 милиона евро.

Кои футболисти напускат? Гонсало Игуаин наскоро обяви, че ще си търси нов клуб. Рикардо Карвальо пък подписа с Монако. Кака, Пепе и Марсело също са близо до изхода.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Argentina8
05.06.2013 00:59

Тва за Санети най-голямата глупост, която съм чел. Нормално уинър .....

ivanrealmadrid1
04.06.2013 20:43

дано Суарез дойде, трябва ни 1 луда глава в нападение

SweeT_DG7
15.06.2013 11:35

Според мен Кавани не е по-добър от Луис Суарез, но както и да е.

sdw
05.06.2013 02:21

Или пък някой по-класен като неговия сънародник Единсон.

Messi9818
04.06.2013 19:45

от Реал се излагат,как може дапуснат Марсело да си тръгне,а пък и Ди Мария те имат финанси защо да го продавад доста добър е и той..доколкото Монако те нямат спирка,дано Маркизио НЕ подпише с тях..за ПСЖ-Освалдо,добър игарч,но му е рано трябва да поиграе още в Рома,ако привлечат Роналдо няма да ударят 6та а направо... привлекът ли го пак са шампиони каито и трансфери да правят от ''княжеството'' отбор който има в атака Роналдо,Ибра и примерно Ди Мария или Лавеци е задължен да стане шампион...но мисля че Роналдо е невъзможна цел за ''парижани''*smile*

dancho350
04.06.2013 18:04

Супер статия продължавайте в същия дух. *wink*

Highbury
04.06.2013 17:05

Много хубаво написали за тия Монако, защото ги купиха и имат сумати пари ала бала а за Арсенал братче няма и 1 ред супер смешни сте еййй. Но това е без значение когато в края на трансф. прозорец купим Игуаин, Гремио и още няколко добри футболисти тогава ще пишете за Арсенал !

miro_slavcho
04.06.2013 16:44

Смятам, че Коентрао, не Марсело, ще напусне Мадрид, но да видим..

ComsteR
04.06.2013 16:44

Марсело *lol**lol* това вече беше върха на простотията

simeon_1994
04.06.2013 15:49

Монако:"Трансферен бюджет:Неограничен" ееее не,това ме счупи от смях *lol**joking**lol*

gang_related
04.06.2013 15:50

мдаааа *lol* Мен ми е чудно само защо за ПСЖ не са написали същото за бюджета ами са написали ОГРОМЕН. Според мен Катарците имат даже повече пари от Руснака *smile*

RAFKATA
04.06.2013 15:25

Браво уинър само в същия дух.Дано да продължАвате с добрите статии.*beer*