Топизборът на уикенда

14:47
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (01 юни):

Събота, 01 юни:

Унгария - Първа лига




Хонвед спечели последните си пет срещи при голова разлика 14:2 и това го изкачи на трето място във временното класиране и направи така, че тимът да се нуждае от само още една точка (в този последен кръг), за да бъде непоклатим на третата позиция. Шомбатели, въпреки че се намира в средата на таблицата и играе без реална мотивация, загуби само един от последните си седем мача, а спечели трите си най-скорошни. Той притежава домакински показатели до момента 6-6-2, което ясно показва неговия афинитет към ремитата. Хонвед е един от двата най-добре играещи отбори като гости с показатели 8-1-5 и днес не би следвало да има сериозни затруднения да заслужи една точка, която ще го прати в квалификациите на Лига Европа. Този мач на теория изглежда с доста сериозни шансове да завърши с общоизгодно реми, а и статистиката подсказва точно това. Три от последни четири визити на Хонвед тук приключиха наравно, при една победа за него. Като се има предвид, че тук евентуално равенството е оценено с коефициент малко над 3.00, то опитът изглежда определено си струва.
Прогноза: Х, сигурност: 5/10

Латвия - Висша лига



Вече два сезона Сконто не успя да стане шампион на страната, но представянето до момента през настоящата кампания загатва за готовност от негова страна да върне шампионската титла в своята витрина. Той е единственият клуб в Латвия, който след седем кръга все още не е допуснал да бъде победен. Освен това той спечели и по-голямата част от срещите. Спартакс Юрмала е далеч от класата на гостите от Рига и отново ще се задоволи със скромно пребиваване в средата на таблицата и набиране на точки в срещите му със съперници от сходна на неговата класа. Сконто демонстрира до сега най-силната атака и най-здравата отбрана и не би следвало да има проблеми срещу съперник, който загуби половината от домакинските си срещи.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Швеция - Първа дивизия, Юг




Това е сблъсък между първия и втория във временното класиране, но в него има ясно изразен фаворит и причината това бъде Хускварна не се крие само във факта, че отборът е домакин днес. Хускварна е най-заможният и амбициозен клуб в тази дивизия и трудно ще бъде спрян в начинанието си да финишира първи. Той притежава много добра селекция и финансови възможности, на които могат да завидният дори тимове подвизаващи се по-горен ешелон. До момента той спечели шест от седемте си официални срещи, а като домакин показа 100%-ова успеваемост (3 от 3) без да инкасира нито един гол. Трелеборг е непостоянен от началото на кампанията, но той вероятно е по-добър от повече си съперници, но не и от фаворита Хускварна. Коефициентът тук определено си струва при тези обстоятелства.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Полша - Първа лига




Остават само два кръга заедно с този до края на кампанията и в дивизията под елита в Полша. Слуховете твърдят, че нито един от двата тима, които в момента се подвизават на първите две места даващи право на промоция, не се стремят към нея. Причините са различни, но преобладават финансовите. Краковия е на трета позиция на едва една точка от тях и ще се опита да се възползва от тези обстоятелства по най-добрия начин. Тимът притежава добър стадион (за тези стандарти), стабилно финансиране, а и вече беше част от елита и е един от малкото клубове в Първа лига, който желае да мери сили с най-добрите. Тимът от Краков е най-силният домакин с показатели 11-4-1. Тихи 71 е типичен средняк, който се представи добре навън по време на сезона, но днес ще бъде лишен от каквато и да било мотивация и вероятно ваканционното настроение на играчите няма да позволи на отбора да окаже адекватна съпротива срещу съперник, целещ се в участие в елита.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Испания - Примера дивисион


 
Ясно е, че когато става дума за срещи на Барселона в Примера няма как да се търси стойност в коефициента. Една от малкото опции, които обаче не са напълно лишени и от стойност и от резон, а и те реализират сравнително често, е опцията за попадения и в двете врати. Малага е много подходящ съперник точно за предложената развръзка. Осем от последните девет визити на Малага приключиха с попадения и в двете мрежи и днес те имат всички шансове да се разпишат поне веднъж срещу немотивираният си съперник, който обаче ще се стреми да гони рекорда от 100 точки, спечелени в един сезон.
Прогноза: Гол/Гол, сигурност: 8/10

Швейцария - Супер лига




Въпреки, че преди кръг Базел загуби визитата си на прекия конкурент Грасхопърс, може да се каже, че той вече е шампион. Дори Базел и Грасхопърс да финишират с еднакъв актив, то головата разлика на Базел е много по-добра от тази на скакалците и няма да има поводи за притеснение. Днес предстои награждаването на тима и всички билети за този мач бяха продадени още преди края на работната седмица. Санкт Гален е без мотивация, като той е твърдо на третото място и има гарантирано участие на международно сцена и няма причина да разваля празника на хилядите привърженици на Базел. Домакините се изявяват повече от стабилно на своя стадион, а Санкт Гален загуби седем от последните си осем визити тук.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
01.06.2013 23:21

Предлагам ти най - вече да даваш информация и някаква нагласа за най - важните и най - интересни мачове за даден ден или седмица , както пускаш прогнозите , без значение дали ще има ясно изразена прогноза или не !! Просто им обръщай повече внимание , сега след уикенда като завършат и последните интересни мачове , може да обърнеш внимание на скандинавските първенства и японското . Давам ти го като съвет от някой , който се е занимавал с форуми за футболни срещи !

joro_sotirov
01.06.2013 22:06

Приятели,


ако имате предложения или забележки относно рубриката е добре да ги споделяте за да може тя да бъде максимално полезна и в следващите й издания. Опитвам се в иначе не толкова богатия тираж да извадя мачове, които или си струват като инфо или като коефициент или като мотивация на един от двата тима. Всички идеи и предложения са добре дошли. И тук и в Залог за деня можем спокойно да обсъждаме ежедневния тираж и да ви помагам с конкретно инфо и нагласи на пазара, ако имате нужда от това.

catalan
01.06.2013 15:53

Барса ако бият изравняват рекорда на Реал.

teenage_head
01.06.2013 15:48

Току що ЦСКА Москва постигна дубъл, спечелвайки купата на Русия чрез дузпи срещу Анжи, като играеше с човек по-малко повече от 40 минути! Моля да бъде отразена тази новина и честито на московските армейци *smile*

sksw
01.06.2013 15:02

Малко не е по темата, но искам да споделя. Не е ли срамота, днес е ФИНАЛА за Купата на Германия по футбол между Европейски клубен шампион Байерн и отборана Щутгарт. Има още 6 часа до мача, а нито има някаква новина, нито дори е отразен мача в секция "мачове" на Байерн. Нямат ли малко срам редакторите и админите ? А тук някакви мачлета отразяват, половината от отборите дори не сме ги чували. Ама нали Барса и тя играе, много ясно че ще има новина хаха

El_Fenomeno_9
01.06.2013 19:39

И само защото Барса играе нищо и никакъв мач , в който няма интрига за нищо и е просто протоколен и този мач е по - важен от ФИНАЛА за Купата на Германия , та дори той да е между Вакер Бургхаузен и Гройтер Фюрт ???

Abramovichcfc
01.06.2013 17:44

В опита си да се подмажеш на Георги Сотиров излизаш глупак.

Messi9818
01.06.2013 17:38

какво веднага замесваш и Басра и търси повод за заяждане бе пич..''ама нали Барса играе и трябва да се отрази този мач''*nerd* само търсиш повод за заяждане..ииначе по темата,Добро статия Жоре*smile*

Abramovichcfc
01.06.2013 15:33

няма да ти избяга отборчето не се плаши

joro_sotirov
01.06.2013 15:09

skwk погрижили сме се и за това! Днес Залогът за деня ще засяга точно мача между Байерн и Щутгарт. Успех!