Заплашват играчи на Лацио преди финала

11:56
Заплашват играчи на Лацио преди финала
Футболисти на Лацио са получили телефонни заплахи за живота си, преди финала за купата на Италия срещу Рома, който е тази вечер от 19:00 часа българско време. Според „Gazzetta dello sport” няколко играчи на орлите са били заплашени, че ако не загубят  въпросната среща, ще бъдат разстреляни. Със случая вече се занимават органите на реда, но напрежението преди римското дерби отново е огромно. 

Рома преследва десета Купа и уникален рекорд

Довечера Рома ще търси десетата си Купа на Италия, с която да заслужи сребърна звезда на екипа си – първата във футбола на Апенините. За последно римските орли триумфираха в турнира през сезон 2007/2008, след като на финала се наложиха над Интер с 2:1.

Отборът на Рома е рекордьор по участия на финал за Купата. Предстоящото 140-о издание на дербито се явява финал №17 за възпитаниците на Аурелио Андреацоли.

Лацио от своя страна е достигал до решителния мач за трофея 7 пъти, като има 5 триумфа, последният от които датира от сезон 2008/2009.

Само победителят ще играе в Лига Европа

Цената на този финал е двойна, тъй като само победителят ще играе в турнира Лига Европа. Рома завърши на шесто място в класирането, докато Лацио остана седми.

„Нашата цел е тройна. Да спечелим трофея, да играем в Европа и да вземем дербито”, казва наставникът на Лацио Владимир Петкович. 

„На 8 април, дербито имаше друга стойност, защото тогава играехме за три точки. Сега залогът е наистина голям. Но, ние сме спокойни, тъй като вярваме в нашите възможности. Последното дерби беше еталон за фейърплей на терена и мисля, че това е пътят от тук нататък”, казва наставникът на Рома Андреацоли.

Един срещу друг

Двата отбора се срещнаха два пъти през този сезон в Серия А. Лацио спечели първият мач с 3:2, а другият завърши 1:1.

Вероятни състави:

Рома: Лобонц – Маркиньос, Бурдисо, Кастан, Балдзарети, Де Роси, Брадлей, Ламела, Тоти, Маркиньо, Дестро

Лацио: Маркети, Конко, Биава, Кана, Раду, Ледесма, Кандрева, Гонсалес, Ернанес, Лулич, Клозе

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари