Много голове, проблеми за Шалке и достойна раздяла с Юп Хайнкес

00:28
Много голове, проблеми за Шалке и достойна раздяла с Юп Хайнкес
В миналия кръг балансът беше осем познати от 12 прогнози, като издънките бяха в домакински знаци за Шалке 04, Фортуна и Хофенхайм, които обаче не се получиха според очакванията. Иначе най-силните прогнози бяха за убедителните победи на Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, двойката за Фрайбург срещу Гройтер Фюрт и високата резултатност между Волфсбург и Борусия Дортмунд.

Събота, 18 май
16:30 часа: Борусия Дортмунд - Хофенхайм

Хофе има изключително сложна задача, тимът има две точки по-малко от Фортуна и Аусбург в битката за оцеляване, а ще трябва да вземе участие в генералната репетиция на Борусия преди финала в Шампионската лига. „Реалистично погледнато с единия крак сме във Втора Бундеслига”, призна Тобиас Вайс. А което е по-лошо, Роберт Левандовски се закани, че в този мач ще спечели голмайсторския приз за сезона. Головете изглеждат гарантирани
Прогноза: над 3.5 гола, Борусия (-1)

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн
В чисто спортен план, сблъсъкът не е от особено значение. Байерн е шампион, а Гладбах има три точки по-малко и шест гола за наваксване, за да изпревари Айнтрахт. Но това е класика в Бундеслигата, а сега има и още добавена стойност – последният мач в кариерата на Юп Хайнкес в първенството. При това срещу старата му любов. За която той записа голяма част от 1011-те си срещи в Бундеслигата като футболист и треньор. Баварците вече мислят за „Уембли” – всички в лагера на клуба го признаха – така че Гладбнах има шанс да измъкне нещо. Но максимумът ще е реми. А то би било наистина перфектната раздяла за Хайнкес с Бундеслигата. Струва си да се пробва.
Прогноза: X

16:30 часа: Щутгарт - Майнц

Двата отбора спорят за „Златния ананас” – тоест за нищо, освен няколко хиляди евро повече от телевизионните права в зависимост от класирането. Предвид абсолютната непредвидимост на Щутгарт обаче ще е прекалено смело да се подкрепи тимът на Бруно Лабадия. Същото важи и за Майнц, още повече самият Томас Тухел изглежда капитулирал: „Това, което става е напълно нормално – не можем да компенсираме отсъстващите”. Тоест – по-добре е да се избягва знак.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хановер - Фортуна

„Ако не бием ни чака ковчег”, може би не съвсем метафорично коментира полузащитникът на Фортуна Оливер Финк. И двата отбора са в слаба форма – Хановер има една победа в шест кръга, червените от Дюселдорф не са печелили от 12. И не случайно Норберт Майер взе отбора на лагер още от сряда. Капитанът Ламберц продължава да е под въпрос, но големите проблеми са в защита - Балогун и Латка са контузени, а Левелс наказан. За Хановер на линия са Шулц и Джуру, а и Я Конан е възстановен от травмата си. Колосалните липси в защита, съчетани със слабата форма на Фортуна не дават много сериозни шансове на тима да измъкне нещо.
Прогноза: 1, гол/гол

16:30 часа: Нюрнберг - Вердер

През седмицата Томас Шааф и Вердер се разделиха след 14 години съвместна работа – нещо, което изглеждаше невъзможно само преди половин година. Сега обаче бременци са без Шааф и е съмнително, че това ще им се отрази позитивно. Още повече Хънт, Йълдъръм и Сократис са контузени, а Баргфреде – наказан. От друга страна Нюрнберг загуби предишните си две домакинства, а и има да си връща за първия мач от сезона, когато Вердер изравни от засада. Домакинската победа изглежда по-вероятна. Още повече с нея франките могат дори да завършат в горната половина на класирането. А и червените нямат победа на свой терен над този съперник от вече седем години - време е за такава.
Прогноза: 1

16:30 часа: ФрайбургШалке 04

Южняците са пети, с точка по-малко от своя съперник от Гелзенкирхен, а най-забавното, от неутрална гледна точка, е че равенстово не върши работа на Шалке 04, защото тогава тимът може да бъде изпреварен от Айнтрахт. Тоест, това ще е напрегнат и интензивен сблъсък, напълно в традициите на Бундеслигата. А и ремитата напоследък отсъстват в резултатите и на двата отбора – Фрайбург няма такова от 11 срещи, кралскосините са с едно в 12 двубоя. В миналия кръг на „Фелтинс Арена” тимът на Йенс Келер изпусна отлична възможност да си осигури четвъртата позиция кръг преди края, като падна от Щутгарт за втори път този сезон. В последния кръг преди паузата Фрайбург спечели в Гелзенкирхен, при това напълно заслужено с 3:1, и сега ще опита да запише трети пореден успех над този съперник – нещо, което не се е случвало досега в историята. Шалке редува победи със загуби в предишните си пет визити и ако спази тенденцията, би трябвало да падне, което обаче ще е катастрофално за клуба. Треньорът на домакините Кристиан Щрайх не може да използва наказания Даниел Калиджиури, а Муйджа е под въпрос заради травма. За гостите след наказание се връща Дракслер, което означава, че Бастос ще остане на пейката.
Прогноза: 1, гол/гол

16:30 часа: Аугсбург – Гройтер Фюрт

Аугсбург поне на хартия е фаворит да се спаси, защото приема последния Фюрт, но зелено-белите взеха четири победи навън и спечелиха последните си две визити без да допуснат гол. „Фюрт е брутално труден съперник. Всеки, който си мисли, че това са сигурни три точки, си няма идея от футбол”, откровен бе треньорът на домакините Маркус Вайнцирл. За домакините след наказание се връща Калсен-Бракер, а и Коо вече е възстановен от травмата си. Гостите нямат нови проблеми със състава, но не е изключено треньорът Крамер да експериментира.
Прогноза: 1

16:30 часа: Хамбургер – Байер Леверкузен

Хамбургер все още има шанс да играе в Европа, но за тази цел трябва да се случат две неща – Волфсбург да бие Айнтрахт и HSV да се справи с Леверкузен. Не е невъзможно, но наистина изглежда малко вероятно. А и няма да е заслужено. Леверкузен вече не играе за нищо като отбор, но пък Щефан Кийслинг се бори за голмайсторския приз в елита, а и това ще е последен мач за Саша Левандовски – ко-треньорът от следващия сезон няма да бъде до Сами Хюпия. Вече седем срещи Хамбургер няма победа над този съперник и е малко вероятно да я постигне точно сега.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Айнтрахт - Волфсбург

Във Франкфурт ще следят с половин ухо какво се случва в Шварцвалд, защото равенство ще даде шанс на орлите да излетят до четвърто място. За тази цел обаче Лакич ще трябва да изведе Айнтрахт до победа срещу отбора, който държи правата му. Точка пък ще гарантира на домакините шестото място и участие в Лига Европа. А това би било най-малката награда за тима, който макар че е новак, не е падал под шестото място в класирането цял сезон. Швеглер и Майер са на линия за състава на Армин Фее, докато гостите са без Виейриня и Хелмес. Вълците не са падали в девет кръга, а последното поражение навън (и единствено след паузата) бе на 26 януари в Хановер
Прогноза: X
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация