Убедителни домакински победи за Байерн, Шалке, Хофе, Фортуна и Леверкузен

01:06
Убедителни домакински победи за Байерн, Шалке, Хофе, Фортуна и Леверкузен
В миналия кръг балансът беше седем от десет, като единствената прогноза, останала далеч от истината беше за Хановер 96 Майнц 05, макар че и там ако домакините не бяха останали с човек по-малко, можеше да излезе. Иначе най-силните прогнози бяха за победата на Шалке 04 в Гладбах, гол/гол на Борусия Дортмунд Байерн Мюнхен, гол/гол и над 3.5 гола на Вердер Бремен Хофенхайм, двойката на Байер Леверкузен и успехът на Фрайбург.

Събота, 11 май
16:30 часа: Байерн - Аугсбург

Аугсбург със сигурност е искал друг съперник в предпоследния кръг. И не само защото е баварско дерби, а защото лидерът в класирането ще получи своята титла след двубоя. А това не означава, че тимът на Юп Хайнкес ще е ентусиазиран да се издъни (още повече треньорът ще заложи на титулярите). Факт е, че гостите играят с много желание, но както се видя и в миналия кръг, един гол в тяхната врата е достатъчен да наруши крехката увереност в състава на Маркус Вайнцирл. В последния кръг Аугсбург посреща Фюрт и този мач със сигурност ще е много по-важен за тима, отколкото сблъсъкът на „Алианц Арена”. И макар че досега тимът създаде огромни проблеми на Байерн и в четирите сблъсъка помежду им, сега едва ли ще е така.
Прогноза: Байерн (-1)

16:30 часа: Шалке - Щутгарт

Кралскосините се нуждаят от още три точки, за да си осигурят класиране на четвърто място. През седмицата Юлиан Дракслер и треньорът Йенс Келер удължиха договорите си с клуба, което говори, че и те, и в Гелзенкирхен са сигурни във въпросната позиция. И има защо – Щутгарт чака финала за купата на 1 юни, а и срещу Гройтер Фюрт в миналия кръг футболистите изглеждаха леко незаинтересовани от случващото се на терена. Швабите имат и проблеми в защита – Сакай и Рюдигер са наказани, но пък Ибишевич и Нидермайер се връщат след санкции. Все пак Шалке е големият фаворит и има защо. Фарфан се връща в игра, също както и Фухс, което със сигурност компенсира наказанието на Дракслер.
Прогноза: 1, Шалке (-1)

16:30 часа: Байер Леверкузен - Хановер

В миналия кръг Леверкузен постигна голямата си цел за сезона – третото място и съответно участие в групите на Шампионската лига наесен. Хановер пък остана извън Европа, което може би е по-добре за отбора на Мирко Сломка, защото през следващия сезон ще може да се концентрира върху Бундеслигата. Предвид доброто настроение на домакините и слабата защита на северняците, може да се очаква голова фиеста. Хановер спечели последната си визита с 3:2, но успехът във Фюрт е рядко изключение на фона на 11 загуби в 16 визити досега.Байер е в отлична серия – четири победи и две ремита в шест кръга – не би трябвало да се затрудни особено.
Прогноза: Леверкузен (-1), над 2.5 гола

16:30 часа: Волфсбург – Борусия Дортмунд

Начело на вълците Дитер Хекинг вече спечели повече точки, отколкото тимът събра през първата половина от сезона, а и Волсфбург няма поражение в осем срещи в Бундеслигата. Борусия със сигурност ще мисли повече за финала на Шампионската лига и за това да помогне на Левандовски да стане голмайстор на елита. Предвид факта, че зелените играят по-слабо като домакин (една победа в седем срещи на свой терен), има доста предпоставки за резултатен двубой на „Фолксваген Арена”. А и в последните четири срещи между съперниците паднаха 18 гола.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

16:30 часа: Вердер - Айнтрахт

В миналия кръг бременци изпуснаха отлична възможност да не треперят до края, след като пропиляха два гола аванс срещу Хофенхайм. Сега те приемат Айнтрахт, който е на победа от Европа, но и на победа от четвъртото място. Ясно е, че на „Везерщадион” най-много ще се чакат новини от другите стадиони – и от Гелзенкирхен, а и от Зинсхайм и Мюнхен. Факт е, че орлите взеха седем точки от девет възможни, като за периода допуснаха само един гол. Вердер няма победа вече три месеца, така че е очевидно, кой е в по-добра форма. Слабата защита на бременци е гаранция за гол в тяхната врата, тоест опцията за попадения е по-добрият избор от знак. Макар че изглежда доста вероятно Вердер да не загуби.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хофенхайм - Хамбургер

Хофе се нуждае от победа, за да запази реален шанс в битката за оцеляване, но с Хамбургер през този сезон е доста сложно, да се търси логика. Още повече южняците редуват са в серия от загуба/победи/реми в последните девет кръга и ако тенденцията се запази, то те трябва да паднат. Това обаче изглежда съмнително на фона на ентусиазма на домакините и липсата на такъв от страна на северняците. Още повече, в четири визити тук HSV е стигнал само до един гол.
Прогноза: 1

16:30 часа: Майнц – Борусия Мьонхенгладбах

Майнц вече няма шанс да се класира за Европа, докато надеждите на Гладбах са по-скоро илюзорни. И двата тима не са в кой знае колко добра форма – червените не са печелили в седем кръга, Борусия има две победи с по 1:0 като домакин за същия период. Майнц има колосален брой хиксове след паузата – девет - и още един няма да е учудващ. От друга страна реми между съперниците няма вече шест години и половина, като Гладбах спечели последните три срещи без да допусне гол. Не изглежда вероятно това да се случи за четвърти път.
Прогноза: X, гол/гол

16:30 часа: Гройтер Фюрт - Фрайбург

Фюрт има последна възможност да спечели домакинска победа този сезон, докато Фрайбург е наясно, че при победа си осигурява участие в Европа. От една страна стилът на гостите със сигурност ще създаде огромни проблеми на баварците, но от друга – вече девет срещу тимът на Кристиан Щрайх няма равенство. За Фюрт този период е от шест двубоя, така че ремито трябва да влиза в прогнозите ви. Още повече седем от 13-те срещи между опонентите в историята им завършиха наравно. Аз обаче ще избера двойката.
Прогноза: 2

16:30 часа: Фортуна - Нюрнберг

В Дюселдорф са наясно, че това е най-добрият шанс на клуба да избегне, ако не друго, то поне директното изпадане, така че трите точки тук са задължително. Още повече франките, след като си осигуриха оцеляването, загубиха форма и наредиха четири поредни загуби. Фортуна обаче няма победа от 16 февруари насам, така че ако спечели, ще го направи заради по-голямото си желание, а не заради някакви кой знае какви качества. Положителен за домакините обаче е и фактът, че Нюрнберг просто не може да вкарва голове – само 34, тоест това наистина е златният шанс за Фортуна. Още повече гостите са без трима защитници – Щарк, Нилсон и Платенхард. И тимът на Норберт Майер няма да го изпусне.
Прогноза: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

herakov
11.05.2013 18:25

Да, в миналия кръг 7 от 10, сега 8 от 13 *smile*

Bayern85_
11.05.2013 19:18

Най-завързаните мачове не си познал,то там е цаката.

Deco_Sneijder
11.05.2013 16:59

нищо не познавате уинър,добре че не се водя по вашите прогнози,играйте на изненада малко,не винаги всичко е логика и статистика.