Въпрос на време ли е Байерн'13 да стане най-великият?

11:16
Въпрос на време ли е  Байерн'13 да стане най-великият?
Настоящият Байерн Мюнхен чупи рекорд след рекорд в Бундеслигата и в същото време е почти сигурен финалист в Шампионската лига, след феноменална победа срещу Барселона в първия полуфинал с 4:0. Това представяне на баварците даде повод за сравнение с най-великия отбор в клубната история, онзи от 1974. През въпросната година Байерн печели сребърната салатиера и първата от трите си поредни купи на европейските шампиони. След това през лятото на знаковата година, голяма част от онези играчи на баварците триумфират със Западна Германия на финала на световното. Още този сезон ще покаже, има ли сили настоящият Байерн н Юп Хайнкес (а и този на Гуардиола след това)да се мери с емблематичния Байерн на Бекенбауер и Герд Мюлер. Байерн`13 срещу Байерн'74....насладете се на този виртуален сблъсък на миналото с бъдещето....  

Мануел Нойер - Сеп Майер
Майер е много пред настоящия вратар на баварците. Не само заради трите купи на европейските шампиони и световната титла с националния отбор. Но и заради това, че Майер допускаше по-малко грешки в сравнение със сегашния страж. Може би заради самата разлика във футбола, Нойер е по-добър в играта с крака, но това не е достатъчно за да му дадем точка.  
Байерн'13 – Байерн'74 0:1

Давид Алаба - Паул Брайтнер
Алаба не спира да се развива и е само на 20 години. Все още, не е постигнал нищо за да се сравнява с легендата Брайтнер - може би първият ярко изразен атакуващ ляв краен защитник във футбола. Брайтнер бе и един от най-добрите футболисти на Германия на световното през 1974 и отбеляза дузпата на финала срещу Холандия изравнявайки резултата.
Байерн'13 – Байерн'74 0:2

Джером Боатенг - Георг Шварценберг
Боатенг доказа своите качества, като напредна доста в разиграването на топката и нейното изнасяне. Шварценберг беше железен. Винаги концентриран на 100 процента, той вършеше черната работа в защита, за да даде възможност на Бекенбауер да блести с включвания напред. В историята остава изравнителният му гол в 119-тата минута на продълженията на финала за КЕШ през 1974 г. срещу Атлетико Мадрид, който осигури преиграването на мача. След това дойде и триумфът на баварците с 4:0.
Байерн'13 - Байерн'74 0:3 

Данте Коща – Франц Бекенбауер
Няма нормален човек на планетата, който да оспори качествата на един от най-великите футболисти не само на германския, но и на световния футбол. С невероятна техника и визия за един централен защитник, а също и голов усет, Кайзерът наложи нова мода в играта. Той бе капитан на световните шампиони от 1974, а след това спечели титлата през 1990 и като треньор на Бундестима. Данте е на 29 години и има доста път да извърви за да стигне великия Франц.   
Байерн'13 - Байерн'74 0-4

Филип Лам – Джони Хансен
Датчанинът Джони Хансен бе здрав и силен бранител, но Филип Лам го превъзхожда в играта в офанзивен план. Благодарение на неговите прекрасни центрирания Лам често дава асистенции и е истински вдъхновител на своя отбор. Капитанът носи първата точка за Байерн `13
Байерн'13 – Байерн'74 1:4

Хавиер Мартинес – Франц Рот
На пръв поглед би трябвало играчът, който струва €40 милиона да спечели задочния спор. В интерес на истината нито един от двамата не е титуляр в националния отбор на своята страна. Но, макар и опорен халф Рот имаше умението да излиза напред и да бележи голове. Отбеляза цели 72 в 322 мача в Бундеслигата. Вкара на финала за КНК през 1967 и също така се разписа на финалите за КЕШ през 1975 и 1976. Затова избираме него.
Байерн'13 – Байерн'74 1:5

Бастиан Швайнщайгер – Юп Капелман
За съперниците на Байерн винаги, когато "Швайни" е на терена настъпват тежки времена. Лидерът на сегашния Байерн превъзхожда във всеки един аспект Капелман. Швайнщайгер диктува темпото на игра, знае как да сменя ритъма в средата на терена. Може би единственият му недостатък е липсата на голям трофей с националния отбор.
Байерн'13 – Байерн'74 2:5



Тони Кроос – Райнер Зобел
Зобел беше черноработник и просто бе част от онзи велик Байерн. Кроос е е като машина в средата на терена, подава топката точно, владее положението и е много креативен. И една малка подробност– той е само на 23 години.
Байерн'13 – Байерн'74 3:5

Франк Рибери – Тони Торстенсон
Това не е лесно сравнение, ако щете и заради факта, че французинът играе с розови бутонки, а Торстенсон бе един от първите започнали да играят с червени обувки. Рибери е великолепен дрибльор и много техничен. Неговото представяне в Бундеслигата е направо блестящо. Торстенсон, обаче има 10 гола в 21 мача за КЕШ, повечето от които важни и решаващи. Заради цялостното влияние, което Франк има върху стила на Байерн избираме именно него.
Байерн'13 – Байерн'74 4:5

Томас Мюлер – Ули Хьонес
И двамата са бързи и много технични и имат роля, която определя облика на отбора. И двамата са се разписвали на финали за КЕШ. Мюлер е по-универсален като качества, но пък Хьонес има световна титла и е истинска легенда на баварците. С малка преднина точката печели Хьонес.
Байерн'13 4-6 Байерн'74

Марио Манджукич – Герд Мюлер
Манджукич се вписа идеално в състава и има огромен принос за успехите през този сезон. Но, тук на помощ при това сравнение идва статистика и тя е категорична. Манжукич има средно по 0.45 гола на мач в Бундеслигата, а Мюлер 0.88. Манджукич е с 0.32 гола на мач в Европа, докато Мюлер с 0.87; Хърватинът има 0.26 гола за своя национален отбор, а чудовището Мюлер е с 1.1. Все още доста работа ви предстои г-н Манджукич.....
Байерн'13 4-7 Байерн'74

На финала

Байерн'74 побеждава с 7-4. Но, е наистина трудно да се направи сравнение между два от отбора от две различни епохи и от две различни школи. Футболът е различен, животът е различен. Байерн'74 е изграден от световни легенди спечелили всичко и това натежава, но бъдещето е пред настоящия състав на баварците. Остава да бъдат спечелени титлите и купите, които стария Байерн е донесъл в клубната витрина. Само времето ще покаже, може ли този Байерн да се превърне в най-великия в историята на баварския Колос....

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
01.05.2013 20:00

Данте щеше да е много по - ценен в мачовете с Реал , по - скоро разликата е , че миналия сезон и почти целия този имахме един БЕЗОБРАЗЕН Робен , Рибери не игра на финала , Алаба беше прекалено зелен , той още не е много на ясно със задачите си ако Рибери не е на терена , защото и за най - отдалечените от Байерн хора е ясно , че французина му е тотален ментор ... УНИКАЛНО голяма разлика се вижда в представянето този сезон и Кроос и на Мюлер , който ми се слабост още като го гледах на едно Ауди Къп , тогава играха двамата с Хосе Ернесто Соуза на една ФЕНОМЕНАЛНО ниво , просто Мюлер продължи да се развива ... Това като цяло са факторите Байерн в момента да изглежда като отбор , на който не 4 , ами не се вижда как и 1 ще вкара съперника му , който и да е той !

pesholudiq
01.05.2013 13:35

Байерн са адски машини, чак не мога да разбера как Челси успяха да устискат 120 минути и накрая да победят *confused*

Duhcheto_messi
01.05.2013 16:17

Офф извинявай пиша глупости. Сега ставам и още не мисля трезво. Имах предвид, че го нямаше Данте тогава, а не Манджукич. Още веднъж моя грешка!

Duhcheto_messi
01.05.2013 16:17

Тогава го нямаше Манджукич *wink*. Затова и паднаха от Дортмунд с 5:2 миналият сезон, заради слабата си защита.

RAFKATA
01.05.2013 13:21

Winner пускайте по - често такива статии.Интаресна е

ceco06
01.05.2013 12:59

не знам за вас, но предвид това, че догодина е Мондиала, а Испания и Германия са фаворити за спечелването му и Пеп /испанец/ ще наследи Юп начело на Байерн /немският вариант на Барса, погледато откъм национали в отбора и не само/, то ми се струва, че немците могат да се прецакат...иначе казано-няма да се изненадам, ако Германия не се представи достатъчно добре на Мондиала, иначе по темата-3те КЕШ делят този Байерн от най-великият им отбор до сега

Johan_Cruyff_14
01.05.2013 12:27

Няма място за сравнение. Онзи отбор спечели 3 поредни КЕШ, този още няма нито една.

flyboy
01.05.2013 12:16

Почти всички, на които дават точка са немци - правете си изводите *smile*

bavareca_BM
01.05.2013 11:45

Интересна статия.Вие ли сте я писали или сте я взели от някъде на готово.Колкото до сравненията Манджукич трябва още да се развива за да стигне Герд Мюлер,а в Томас Мюлер виждам огромно и бляскаво бъдеще.Още когато го видях как играе на Мондиал 2010 разбрах,че го чака голямо бъдеще.Алаба също се развива и може да стане най-добрия на неговия пост,като тръгнат с Рибери в атака е страшно.Данте е един от най-стабилните защитници,хубаво е,че го взехме,същото се отнася и за Хави.Кроос е много добър в средата на терена,а за Швайни има само една дума - легенда.