Още рекорди от Байерн, Шалке ще се справи с Хамбургер

00:54
Още рекорди от Байерн, Шалке ще се справи с Хамбургер
Събота, 27 април
16:30 часа: Байерн Мюнхен – Фрайбург

Представянето на Байерн е толкова впечатляващо, че ще е еретично да се търси нещо различно от победа. Без значение, че Юп Хайнкес ще заложи на резервите – те се справят с лекота с всичко по пътя си – както беше срещу Хамбургер и Хановер 96. Още повече Фрайбург не игра особено впечатляващо в двата сблъсъка с Щутгарт. Тимът на Кристиан Щрайх няма гол в три поредни срещи с Байерн и не е печелил от 96-а насам срещу баварците. Това трудно ще се промени днес.
Прогноза: Байерн (-1)

16:30 часа: Байер Леверкузен – Вердер

На фона на представянето през целия сезон, а и през миналия кръг, Леверкузен би трябвало да спечели с лекота двубоя. Още повече победата е задъжителна предвид трудните мачове на преследвачите. Бременци нямат победа в девет кръга и по всичко изглежда, че най-важният мач за тях ще е в следващия кръг – срещу Хофенхайм. Пък и през седмицата имаше нов скандал – Арнаутович и Елиа бяха изхвърлени от първия тим заради нощен инцидент, а в списъка на контузените са Екичи, Трибул и Фюлкръг. За Байер след това домакинство има още едно – срещу Хановер – което ако бъде спечелено, ще означава място в следващото издание на Шампионската лига. Но и червено-черните имат проблеми – Волшайд е болен от грип, Бендер е контузен, а Кастро е под върпос. Би трябвало да има много голове.
Прогноза: Байер (-1), над 2.5 гола

16:30 часа: Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах

Въпреки че играе слабо напоследък, Гладбах продължава битката за Европа, но главно заради домакинствата си, където записа три поредни победи с по 1:0. Волфсбург също спечели в миналия кръг – 3:0 като гост на Вердер и се нуждае от още три точки, за да е сигурен в оцеляването си. Предвид отчайващата форма на Борусия във визитите – една победа и пет загуби в последните шест, вълците би трябвало да са фаворит. От друга страна обаче зелените имат само една победа на свой терен след паузата, а в последните си три домакинства завършиоха наравно. Ново реми няма да е изненада. Кяер и Полак са под въпрос за домакините, докато за гостите се завръщат Щранцл и Нордвайт.
Прогноза: X

16:30 часа: Хофенхайм - Нюрнберг

В миналия кръг и двата тима загубиха, при това болезнено – Хофе падна с 0:5 в Леверкузен, а пък Нюрнберг трябваше да преглътне поражението в дербито на франките с 0:1 от Фюрт. Сините са на три точки от 16-о място, а това изглежда като най-лесният им мач до края на сезона. Нюрнберг е на победа от границата 40 точки, но дори и с 38 изглежда сигурен за мястото си в елита. Червените имат проблеми в защита – Клозе е контузен, а Нилсон – наказан, така че Хофе може да се възползва от този факт. А и Хироши Кийотаке е под въпрос заради травма в коляното.
Прогноза: 1

16:30 часа: Аугсбург - Щутгарт

След като в последните 9 домакинства Щутгарт взе само една победа, за седмица швабите добавиха още три, с които си осигуриха участие в Европа през следващия сезон и оставане в елита. Аугсбург се бори отчаяно срещу изпадането, но се нуждае от още поне две победи до края на първенството. И предвид факта, че мачовете до края са всеки срещу отбори от юга, включително Байерн, този мач влиза в графата задължителни за печелене. В досегашните три мача между опонентите обаче Щутгарт има три победи, така че дори точка ще е добре дошла за баварците. Аугсбург е без наказания Фогт, но пък Клаван се връща в центъра на отбраната, след като изтърпя санкцията си. Бруно Лабадия няма проблеми със състава, но е сигурно, че тимът му ще има проблеми с мотивацията до финала за купата срещу Байерн.
Прогноза: 1

19:30 часа: Фортуна – Борусия Дортмунд

Няма начин жълто-черните да заложат в трети пореден мач на титулярите, още повече предстои реванш с Реал Мадрид. Факт е обаче, че дори и резервите на Борусия са по-добри от това, с което разполага Фортуна. Освен това изглежда така сякаш играчите от Дюселдорф вече са сигурни в оцеляването си, а случаят далеч не е такъв – червените имат само три точки повече от 16-я Аугсбург. И нямат победа в осем кръга. Борусия вече си осигури класиране и в следващото издание на Шампионската лига, така че ще насочи вниманието си изцяло към реванша с Реал. И може и да се издъни. Още повече в последните два сезона Фортуна на два пъти завърши наравно с тима от Дортмунд – веднъж в Бундеслигата и веднъж за купата.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 28 април
16:30 часа: Майнц – Айнтрахт

Неочаквано за слабата си форма Айнтрахт победи Шалке 04 преди седмица и върна интригата в битката за Шампионската лига. Сега е ред на дербито на Майн, а домакините са в отчайваща форма – три поредни загуби, като в тях тимът на Томас Тухел неизменно допуска по два гола. Заради тази серия червените загубиха шансове за европейските турнири, но ако има нещо, което ще ги зарадва до края на сезона, това ще е да прецакат съседите от Айнтрахт. Мюлер, Салай и Иваншиц ще са титуляри, а отбраната на орлите едва ли ще ги спре. Още повече Самбрано е наказан. В Майнц съперниците винаги си вкарват поне по един гол и сега едва ли ще е различно.
Прогноза: 1, гол/гол

18:30 часа: Шалке 04 - Хамбургер

Програмата на кралскосините до края на сезона е достатъчно сложна, за да могат да си позволят нови издънки. Това е мач срещу пряк конкурент в битката за четвъртото място,така че Шалке е длъжен да спечели трите точки. Още повече, има шансове Фарфан и Хунтелаар да играят. Гостите са толкова непостоянни в изявите си, че е трудно да се предположи какво ще направят, но Торстен Финк има проблеми със състава си – Дийкмайер и Байстер са наказани, а Бадель е контузен. Факт е, че откакто получи капитанската лента Рафаел ван дер Ваарт прави чудеса, но това не може да продължава във всеки мач. В последните седем сезона съперниците не са си разменяли по победа в едно първенство и вече е време това да се случи.
Прогноза: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация