КПР и Рединг ще изпаднат официално, победа за Юнайтед в Лондон

23:31
КПР и Рединг ще изпаднат официално, победа за Юнайтед в Лондон
В миналия кръг Манчестър Юнайтед подпечата шампионската си титла, а в този ще видим как два отбора се прощават с елита. Куинс Парк Рейнджърс и Рединг играят помежду си, а най-лошият вариант за тях е да направят хикс – всъщност, тяхната съдба ще зависи най-вече от резултата на Астън Вила в понеделник. Ако клубът от Бирмингам надиграе Съндърланд, то изходът от срещата на „Мадейски Стейдиъм” ще е без значение.
Новият шампион Манчестър Юнайтед отива на „Емиратс”, където в никакъв случай не го очаква радушно посрещане. Това е може би най-сериозното гостуване за „червените дяволи”, откакто те бяха на „Етихад” през декември. Точно заради съперничеството между тези тимове в годините, и най-вече между Арсен Венгер и Сър Алекс Фъргюсън, вариантът Юнайтед да подходи по-лежерно към двубоя е изключен.


27 април, събота
14:45 часа: Манчестър Сити – Уест Хям

Дори и при перфектно представяне в мачовете си от тук до края на сезона, Манчестър Ситии няма да заличи разочарованието от начина, по който изгуби титлата. Реално погледнато, „небесносините” няма за какво толкова да играят в първенството – освен може би, за да подпечатат втората си позиция – така че ще има сериозни моменти на колебание в изявите им в идните седмици. Уест Хям е в серия от пет мача без загуба, а в скорошните си гостувания направи равенства с Ливърпул и Саутхямптън. Факт е, че Сити все още е доста солиден в двубоите на своя терен (гони 13-ти успех), но тук въпросът е колко сериозна мотивация ще имат играчите на Роберто Манчини. Миналогодишните шампиони записаха победи в девет от миналите си десет домакинства, като реализираха 25 гола и не получиха нито един при своите триумфи. Уест Хям пък получи първия гол в 10 от своите 12 последни гостувания.
Прогноза: 1 и Н/Г

17:00 часа: Евертън – Фулъм

Поглед към статистиката показва, че Фулъм никога не е печелил в шампионатен мач на „Гудисън Парк”. Това гостуване е 25-то за „Котиджърс” на този стадион, а търсенето на дебютна победа тук за тях продъжава 64 години. Загубите за лондончани са 20. Евертън на практика се прости с надеждите за попадане в Шампионска лига със загубата от Съндърланд, но в никакъв случай няма да доиграва сезона – все пак остава желанието „карамелите” да приключат в таблицата преди градския враг Ливърпул. В предишния мач между тези тимове в настоящия сезон, Фулъм измъкна точката с гол в добавеното време. Евертън е с три поредни сухи мрежи вкъщи, а същевременно неговият гост няма победа в четири кръга.
Прогноза: 1

17:00 часа: Саутхямптън – Уест Бромич

Саутхямптън и Арсенал са двата отбора, показващи най-стабилна форма напоследък – и двата тима не са падали в рамките на 6 поредни кръга. „Светците” започнаха тази серия с три успеха, последвани от същия брой равенства. Мениджърът Маурисио Почетино звучи все по-уверен и дори изказа предположение, че още догодина неговият клуб може да се пребори за място в Шампионската лига. Южняците паднаха веднъж за последните си осем домакинства, докато съперникът Уест Бромич е третият най-слабо представящ се в първенството за 2013 година. „Дроздовете” са с 3 победи за 16 кръга, а като гост взеха 1 точка в рамките на 3 излизания. Последният им успех в гостуване на Саутхямптън пък датира от далечната 1969 година. В предишните им седем двубоя в английските дивизии обаче хиксовете преобладават – те са пет на брой.
Прогноза: X и гол/гол

17:00 часа: Стоук Сити – Норич

Тези съперници се отдалечиха от опасната зона, взимайки победи в миналия кръг. Като цяло Норич не е от отборите, заслужаващи доверие, имайки предвид постигнатият едва един успех за 17 гостувания до момента. Стоук също не е беузпречен, но все пак спря пропадането си, взимайки трите точки на „Лофтус Роуд”. „Грънчарите” и „канарчетата” не се славят като майстори на резултатните срещи. Всъщност, 4 от последните 6 успеха на Стоук на „Британия” са били с 1:0. Този резултат изкушава и сега.
Прогноза: 1 и под 2,5 гола; точен резултат: 1:0

17:00 часа: Уигън – Тотнъм

Уигън е застрашен от споделянето на съдбата на Мидълзбро, който е последният тим, играл финал за ФА Къп и изпаднал от Висшата лига. „Латикс” игра силно в мачовете с Манчестър Сити и Уест Хям, но не само, че не взе точки, а и не се разписа. В същото време Тотнъм отново държи съдбата си в собствените си ръце, след като обърна Манчестър Сити при завръщането в игра на Гарет Бейл и Джърмейн Дефоу. Сега на разположение след контузия ще бъде и Аарън Ленън. Уигън изненанда Тотнъм насред „Уайт Харт Лейн”, печелейки с 1:0. Именно срещу силните отбори момчетата на Роберто Мартинес правят най-забележителните си мачове, но този път ще имат срещу себе си отпочинал и зареден с положителни емоции опонент.
Прогноза: 2 и над 2,5 гола

19:30 часа: Нюкасъл - Ливърпул

Нюкасъл едва ли иска да си спомня последното си домакинство и унизителното 0:3 срещу Съндърланд. Този път „свраките” излизат срещу Ливърпул. Гостите пристигат без наказания за 10 мача Луис Суарес, но това не бива да успокоява техните домакини. Мястото на уругваеца ще бъде заето от Даниел Стъридж, който влезе като резерва срещу Челси миналия уикенд и се разписа. Надеждите на Нюкасъл са в Папис Сисе, който има 5 гола в изминалите 9 мача. „Червените” са далече от желаните резултати, но от друга страна паднаха само в пет от своите 17 гостувания. „Свраките” спечелиха с 2:0 тук миналия сезон, а в края на онзи мач Хосе Енрике застана на вратата на Ливърпул. В два поредни двубоя между тези тимове има и червени картони.
Прогноза: X и гол/гол

28 април, неделя
15:30 часа: Рединг – Куинс Парк Рейнджърс

При положение, че Астън Вила се справи със Съндърланд в понеделник вечер, Рединг и Куинс Парк ще изпаднат в Чемпиъншип без значение от резултата помежду им. Формата на двата отбора, заемащи последните две места в таблицата, е такава, че трудно може да се заложи за победа на някой от тях. „Кралските поданици” са с 8 загуби за 9 кръга, докато Рейнджърс е с 4 поражение в рамките на последните 5 двубоя в шампионата. Това е едва втори сблъсък между Рединг и КПР в елита, а първият приключи при 1:1. Начело на Саутхямптън Найджъл Адкинс постигна победа над лондончани, които тогава бяха водени от Марк Хюз. Сега Хари Реднап ще опита да стигне до успех, за да може клубът му да не се изложи напълно, финиширайки последен с огромен бюджет. Неговият отбор обаче допусна осем гола в последните си три гостувания, а също така изглеждаше безнадеждо срещу Стоук преди седмица.
Прогноза: X и гол/гол

17:00 часа: Челси – Суонси

Суонси елиминира Челси по пътя си към трофея за Купата на лигата, но сега е далече от формата, която демонстрира в голяма част от сезона. Откакто завоюва купата, отборът на Михаел Лаудруп има една победа, а в изиграните шест мача вкара едва пет гола. Челси направи важна крачка към финала в Лига Европа, а Рафаел Бенитес при всички положения отново ще направи доста промени в стартовите 11. „Сините” имат 4 успеха в миналите си 5 домакинства във всички турнири. Не бива обаче да очакваме изобилие от голове, по-скоро Челси ще пробва да спечели с минимум усилия, особено при положение, че ще бъде въвлечен в реванша с Базел идната седмица.
Прогноза: 1 и под 2,5 гола

18:00 часа: АрсеналМанчестър Юнайтед

Юнайтед ще бъде посрещнат с шампионски шпалир, а Робин ван Перси – с бурни освирквания. По-важното обаче е какво ще се случи в рамките на 90-те минути. Познавайки Сър Алекс Фъргюсън, той до последно ще гони рекорда по най-много спечелени точки в един сезон от Висшата лига. „Червените дяволи” имат 12 победи като гости през сезона, а сред тях бяха и успехи на стадионите на Манчестър Сити и Челси. Арсен Венгер ще бъде изправен пред проблем, свързан с наказанието на Оливие Жиру. Той ще трябва да му намери заместник, при положение, че няма готов вариант, а Тио Уолкът или Жервиньо няма да са много полезни срещу защитата на шампионите. Реално не би следвало да очакваме зрелище, а и е твърде вероятно Арсенал да е поставен под напрежение след победи на основните конкуренти за Топ 4 Челси и Тотнъм. А когато са притиснати, „топчиите” често се огъват.
Прогноза: 2

29 април, понеделник
22:00 часа: Астън ВилаСъндърланд

Пол Ламбърт не губи вярата си, че Вила ще оцелее, но трябва да намери начин да спре слабата игра в защита – отборът му допусна голове в 18 поредни кръга! И ако в първия мач срещу Съндърланд през този сезон бирмингамци не позволиха на своя съперник да отправи точен шут във вратата, сега срещу себе си ще имат вдъхновеният от Паоло ди Канио тим на северняците. „Черните котки” са с две поредни победи, в които не допуснаха гол. На „Вила Парк” отстъпиха веднъж в скорошните пет излизания, а нанесат ли първия удар в двубоя, Вила трудно ще отвърне – в десетте домакинства, в които бирмингамци получиха първия гол в срещата, те загубиха осем пъти и спечелиха веднъж. Имайте предвид, че головете не са отличителна черта на този сблъсък в историята му във Висшата лига – за 11 двубоя на „Вила Парк” попаденията са 14.
Прогноза: X и под 2,5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kigo
28.04.2013 12:35

Спомнете си, Арсенал единствени биха Байерн Мюнхен като гости в ШЛ, и то убедително

PremierLeague54
27.04.2013 14:55

Манчестър Сити-Уест Хям 1
Евертън-Фулъм 1
Саутхемптън-Уест Бромич над 2.5
Стоук Сити-Норич 1
Уигън-Тотнъм 2 и над 2.5
Нюкасъл-Ливърпул 1X
Рединг-Куинс Парк Рейнджърс Х
Челси-Суонзи 1
Арсенал-Манчестър Юнайтед 2
Астън Вила-Съндърланд 2

selection
27.04.2013 14:40

Сега поне ще разберем до колко Ливърпул е зависим от Суарез..

Neooo_1995
27.04.2013 12:33

Светците също бият.Уигън дано измъкнат точка от Тотнъм ,а "черните котки" дано бият Вила като гости.

sa6etoo
27.04.2013 12:11

Като цяло съм съгласен с прогнозите макар и да си мисля че Уигън може да направят някой Х със Ттонъм понеже се нуждаят адски много от точки. Арсенал и Юнайтед също може да е Х зависи Фъргюсън дали ще пуска млади играчи които нямат достатъчно мачове или ще си разчита на титулярите. Нюкасъл и Ливърпул като нищо може да стане единичка след като Суарез няма да го има. Интересен кръг ще е.

Kagawa_26
27.04.2013 11:49

Манчестър Сити-Уест Хям 1
Евертън-Фулъм 1Х
Саутхемптън-Уест Бромич Х
Стоук Сити-Норич 1
Уигън-Тотнъм Х2
Нюкасъл-Ливърпул 2
Рединг-Куинс Парк Рейнджърс Х
Челси-Суонзи 1
Арсенал-Манчестър Юнайтед 1Х
Астън Вила-Съндърланд Х

selection
27.04.2013 10:06

Юнайтед играят за точков рекорд, така че няма да се дадат лесно, въпреки че титлата е спечелена..

dqmvolceto
27.04.2013 09:00

Аз искам да паднем от Арсенал и да бием Челси и класирането на края да е 3 Арсенал 4 Тотмън основната причина е че лятото челси пак ще правят големи трансфери ще се надцакват с нас за играчи като Левандовски фелайни и многи други

sapunko
27.04.2013 21:22

Кой искаш Норич , Милоу , КПР ?

ryangiggs1000
27.04.2013 15:11

Аз пък искам точно обратното.Арсенал не са отбор за ШЛ и сравнени с Тотнъм и Челси нямат място там.Писна ми да им гледам клизмите от 5 сезона насам.Единия мач е що годе приличенм,а втория задължително завършва с резил.16 сезона имаха да играят в ШЛ,време им е да починат,а пък и ми е особено противно това,че имат абсурдна статистика с/у отборите от топ6(1 победа),а са на трето място.

brilliance
27.04.2013 10:31

Е ми и аз искам да мога да летя, ама не мога...

billy_944
27.04.2013 00:35

Вие какво мислите,че Юнайтед ще се даде ей така..Първо те няма за какво да играят вече,Съра ще изпробва нови неща,но не мислете,че ще се дадат на и то на Арсенал..Това,че на Арсенал им трябват точки не значи,че ще ги вземат..

blackandwhite
27.04.2013 00:02

юнайтед ще се дадат на арсенал,много недъгава прогноза