Сър Алекс е печелил титлата във фитнеса, на голф игрището и гледайки снукър

12:33
Сър Алекс е печелил титлата във фитнеса, на голф игрището и гледайки снукър
Манчестър Юнайтед може да спечели титлата на Англия тази вечер пред своите собствени фенове на "Олд Трафорд". Мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън признава, че не му пука особено много как и кога трофеят ще бъде извоюван.

В миналото Фърги е научавал прекрасната вест, докато е релаксирал, тренирайки във фитнеса, играейки голф или гледайки снукър.

Червените дяволи имат преднина от 13 точки пред втория Манчестър Сити. След като вчера гражданите загубиха от Тотнъм, се очаква в Юнайтед да отворят шампанското, ако успеят да бият гостуващия тим на Астън Вила. Така пред възпитаниците на Фърги се отваря възможността да спечелят трофея пет кръга преди края на сезона.

Ситуацията е мечтана за всеки фен на тима. Домакински мач, пълен стадион, гостува един от слабаците в дивизията и е възможно титлата да бъде гарнирана с голово шоу. Прагматикът сър Алекс признава, че тези подробности много малко го интересуват.

"Аз не обръщам внимание на подобни неща. Много се радвам и в ситуации, когато ние не играем, а основният ни претендент се проваля и така ни връчва купата. Това се е случвало няколко пъти и е много приятно", спомня си Фъргюсън.

"Когато Олдъм удари Астън Вила на "Вила парк" през 1993 година, аз играех голф. Също така беше забавно през 1997 година. Тогава в една и съща вечер Нюкасъл и Ливърпул направиха равенства, докато гостуваха на лондонски отбори. По това време аз тренирах във фитнеса на Мотръм Хол. Имаше и друг подобен случай. През 1994 година Ковънтри надви Блекбърн в понеделник вечерта, докато гледах финала на световното по снукър. Не мога да забравя и едно домакинство на Арсенал срещу Лийдс (2003 година). Марк Видука заби два гола на топчиите и официално станахме шампиони", разказва сър Алекс.

Това ще е 13-та титла, която Манчестър Юнайтед печели под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Къде отива този трофей в персоналната класация на шотландеца?

"Горд съм, но не повече или по-малко от другите 12 пъти, в които съм правил този клуб шампион", простичко отвръща легендарният специалист.

"Няма такова нещо, като лесно спечелена титла. Въпреки това, най-много ценя първата, която извоювах с Юнайтед. Тя отвори вратата към величието за мен", допълва Фърги.

Критиците твърдят, че тази селекция на червените дяволи не е сред най-добрите отбори, съставяни от Фъргюсън. Какво смята мениджърът по този въпрос?

"Ако спечелим титлата, този отбор става един от големите в историята на клуба. Съществува възможността да направим пет поредни победи до края и да надминем рекорда на Челси от 95 точки. Това вече ще бъде забележително", отсича Фъргюсън.

Но възможно ли е Юнайтед наистина да счупи това постижение?

"Ако питате дали е възможно Манчестър Юнайтед да спечели пет поредни мача, спомнете си колко пъти сме го правили. Така че няма нищо нереалистично", смята сър Алекс.

"По-интересно за мен е с колко точки в актива си сме станали шампиони. През 1993 година триумфирахме с някъде около 84 точки. Печелили сме Висшата лига с 91 пункта, но със същия актив сме завършвали и втори. Това беше в сезона, в който Челси стигна до този рекорд", коментира Фъргюсън.

"Важен е начинът, по който момчетата възприемат мачовете. Например, в сряда срещу Уест Хям стигнахме до 2:2, въпреки че на два пъти изоставахме в резултата. Това се случи на труден за гостуване стадион, срещу тим, който влиза много твърдо в единоборствата. Отборът ми доказа, че е постоянен в изявите си и, че никога не се предава. Радвам се, че повечето от футболистите попиват от великата история на клуба и това им помага да се аклиматизират лесно, както и да играят на върха на възможностите си", завършва Фъргюсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petko9305
22.04.2013 20:00

Хора вие не мислите ли, че chelsea_asroma е човек, които се подиграва на футбола и не го приема сериозно тоест на него не му пука кво ще му кажете защото той това цели да ви подведе, а така на него му става интересно да ви чете без мислените коментари*nerd* осъзнайте се малко и даже малко се изнервих защо изобщо трябваше да се влияете от неговия коментар ? нали знаете, че ако не бяхте му обърнали внимание той щеше да се чувства обиден и някак си тъпо заради своя коментар*wink**confused*

sdw
22.04.2013 20:52

О това ми стана ясно днес.Просто наистина не трябва да му обръщаме внимание.Ако случайно пък наистина ги пише тези простотии,значи е доста ограничен човек...Или лапе.

ogi999
22.04.2013 19:27

Според мен Вила ще вземе точка днес.....Манчо напълно заслужено са с титлата тази година, но отбор като Вила не е за изпадане и една ценна точка срещу играещите за кеф шампиони е резонен резултат

Premierleague9
22.04.2013 19:08

Аз не знам как все най-големите идиоти и хейтъри в сайта са "фенове" на Челси. То не беше "blueflag" с 10 профила и 11 бана *lol* , не беше headhunters и сега тоя смешник. Истинските фенове на Челси се броят на пръстите на едната ръка в тоя форум.

Strraxo_1878
22.04.2013 19:11

То тоя според мене е Blueflag. Иначе истински фен тук на Челси е само Стойно *smile*

demon_levski
22.04.2013 18:27

най големия просто дано се задържи поне 2 3 години а ако може и повече честита 20 титла на всички фенове ГГМУ догодина трябва да вземем 1 2 крила и един два халфа и да спечелим шампионската лига както и 21 титла ще е супер дано съра нпарви правилните трансвери *devil**devil**devil**devil*

Cvet666
22.04.2013 18:00

*lol* еми то Вила *lol* днес ще бъде коронясването. То беше ясно още преди 5-6 кръга ама айде *lol* та честито*beer*,иначе борбата в Лондонската дивизия продължава *lol* Глупаво е да се пишат такива коментари като по-долните все пак заслужена титла на дяволите и няма как да си кривим душата. Но като фен на противници се надявам да не минете рекорда за точки ,но все пак ще е интересно да се наблюдава дали ще го сторите *smile* има цели 5 кръга още...САФ го каза.

Juan_Mata10
22.04.2013 17:59

Иначе,горе долу си заслужиха титлата Юнт(дори и да е имало съдийски аванти,не мисля,че Челси или Сити я заслужаваха тази година с тази смешна игра която показват),а САФ дори и да е изперкал не може да не му се каже,че е велик

TotHamFan
22.04.2013 17:48

Абе каквото и да си говорим САФ си остава един от най-добрите треньори!

sdw
22.04.2013 17:37

Ми то тоя го виж кво написа,кво му се връзваш.В една друга тема написа "Кой беше Роналдо(за дебелия говорим),че да пише неща за Меси и Кр. Роналдо".Виж го и сега кви ги пише,аз честно казано се смях на коментара му вместо да го хейтвам *lol* Той си е смешен деа.

ryangiggs1000
22.04.2013 16:24

Смешното в случая е,че доста хора,които преди 1 година плюеха Фъргюсън за решенията му(конкретно за случая "Бербатов") сега първи целуват задници.Същите ония,които 2011 скачаха от кеф,когато бихме Блекпул и след това плюеха ли,плюеха след финала на "Уембли".Ей това поведение,не мога да го разбера.Титлата стана ясна още след загубата на Сити от Сотон.

asc_
22.04.2013 16:05

А иначе по темата освен да честитим титлата на Юнайтед друго не можем да направим. Продължавам да смятам, че този отбор на Юнайтед не е толкова силен, колкото предишните, но фактите са си факти - станаха шампиони заслужено. И по принцип Фърги ме дразни в доста интервюта, понякога наистина говори уникални глупости, но това тук е много хубаво. Говори със скромност, спокойствие, хвали футболистите, не иска да акцентира върху никоя титла за да не омаловажава труда на никого през годините. Не отличава даден футболист, изобщо едно прекрасно интервю наистина. И при положение, че по принцип когато говори глупости и обижда останалите не му пестя критики, то тук в това няма и да му пестя похвали ! Браво ! Отлично !
А иначе довечера предвиждам резултат между 2:0 и 6:0 и печелене на титлата, като тайно се надявам да запишете още един Х в оставащите мачове, за да не загубим рекорда си *wink*

thundersoul
22.04.2013 14:46

Тази вечер е за празнуване!!! Честито на всички дяволи *smile*))

adr
22.04.2013 13:53

Каза фена на изкуствения отбор, играчка на руски мафиот, който ако си тръгне ще скитате в средата на таблицата както сте го правили винаги преди да ви купи... жалка история. Аман от недоразвити деца 97 набор претендиращи, че разбират от футбол...

Juan_Mata10
22.04.2013 17:57

Преди тебе пак попитах един идиот,аре ако можеш да споделиш какво трябва да е тва ''изкуствен отбор''

chelsea_asroma
22.04.2013 13:47

Дъвка,дъвка син нос,син нос дъртак,дъртак ако не са съдиите последните 10 титли нямаше да ги видите бе момичета а дъртия син нос може да си среже вените че да има един боклук по малко на земята.

sdw
22.04.2013 19:39

Къде написах,че съм против?Просто констатирах,грешно си ме разбрал.

thc_bbc_666
22.04.2013 19:37

You have to excuse me, good Sir, for I was provoked! *smile* На 29г. съм ако има значение за теб. Човече, разбери ме правилно, не искам да се карам и да обиждам никого. Но понякога с удоволствие го правя. Мисля, че sdw ме е разбрал правилно. Пацифизмът тука не е вариант, не знам как е "по белия свят".... Извини ме, но ти живееш на острова (изглежда си доволен), и все пак си в шибания winner и проповядваш морал (както разбирам, редовно) Малко е лицемерно според мен. Когато аз бях малък имах респект и уважение към по- големите и по-възрастните (още е така) Но днешните келеши не са така. Повярвай ми, ама наистина ми повярвай, ти искаш да има повече хора като мен, а не като chelsea_asroma , когато се върнеш в BG. Благодаря на swd, приемам коментара му като подкрепа на моето мнение, с удоволствие ще обменям мнение с тебе, като се засечем из темите, братле. "Подобни думи към дете...", дано не съм го засегнал малкия имбецил. Да не пиша повече, че много спам.... НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ФЕНОВЕ, ПО СВЕТА И У НАС! НАЗДРАВЕ ЗА СТЕНЛИ- ИСТИНСКИ КАПИТАН! *devil*GLORY, GLORY, MANCHESTER UNITED!!!*devil* *cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup**cup* Гледай 'кво става, не можем да си съберем титлите на един ред *lol* Бройте и дерзайте......

jimidim
22.04.2013 18:15

От 1990 година съм на Острова..Сам сметни колко години са това.А морала си няма нищо общо с обществения строй,а с възпитание.И ако си мислиш,че ще спреш някого да бълва простотии ,като го копираш,значи няма нужда да разговаряме.Много народ преди теб се е пробвал, и се е доказало,че няма ефект.Поне в белия свят го знаят. П.П..И да,на 51 съм...нещо против??

sdw
22.04.2013 17:49

Не,аз те разбирам,че си по сдържан и улегнал човек,ако наистина си на 51.Но има някои келеши,които си заслужават грубия език...Най-малкото е,че ако никой не спира пътя на такива хора,те ще станат точно такива,каквито казваш,че сме ние.

sdw
22.04.2013 17:47

А ти във всяка тема вкарваш морал на някой,който е наредил по-тежки думи към другиго.Наскоро и аз бях потърпевш от твоята социалистическа уста,само защото се възпротивих на един от най-грубите коментатори в този сайт.

jimidim
22.04.2013 17:38

Прочети си пак поста,и ми кажи по какво се различаваш от малчугана.(израза е твой).Дали ти прилича на 36 години, подобни думи към дете.Ако той трябва да го д...ха,ти какво трябва да направиш.Според мен в твоята тиква има по-малко акъл и от неговата.

gang_related
22.04.2013 16:41

Еми пич евала на такива като теб, защото са рядкост в сайта! Повечето от феновете ви са хипер дразнещи като тоя цървул по-долу! Нямаше да имам нищо против отбора ви ако не беше постоянно мрънкане на дрисльвци като този!

sdw
22.04.2013 16:14

И аз не смятам,че заради недорасли пикльовци фенове на Челси,трябва веднага баламари от други отбори да говорят против Челси.

asc_
22.04.2013 15:57

Не е правилно така да говориш. Първо - този сезон не гледахме ШЛ по ТВ, а участвахме като Шампион на Европа, какъвто впрочем все още сме. Второ - отпаднахме в груповата фаза, точно както вие миналата година, а и вие не останахте дълго след нас тази. И трето - това със съдиите също е глупаво, при положение, че тази година са само резачки за нас. Вчера беше поредната такава - три спестени червени картона за пуулци и гол, вкаран в 7-мата минута на продължението (което изобщо не трябваше да е такова) точно от комбинация от хората, които отдавна не трябваше да са на терена. Знам, че повечето фенове на Челси са дразнещи, но това не е оправдание да се говорят такива неща по адрес на отбора *wink*

kaizerabg
22.04.2013 15:20

Тебе няма какво да те топли явно хейтър изгнил ! Днеска стваме шампиони ! ГГМУ

MrJosepe
22.04.2013 15:11

Не те ли е срам бе гнида позеленяла от яд. Скрии се някъде хубаво , че да няма кой да ти се смее , кавал смачкан като постигнеш 1/20 от неговите постижения тогава го критикувай .. А и да имаш повече пак не ти дава правото да го критикуваш и умаловажаваш постиженията му. Иначе честито на всички Дяволи които ще гледат довечера *cigarette* Glory Glory

sdw
22.04.2013 14:30

Тоя chelsea_asroma ни е ясен,само като му видяхме коментара за дебелия Роналдо...Ама и ти не си по-различен,даже сега като му се връзваш се убеждавам,че си същия. Иначе,честито на Манчестър,то и стана навик премиерата.

thc_bbc_666
22.04.2013 14:30

Мухльо, мухльо, п...о, п...о.... Момиче ще викаш на баща си. Ти си бахти злия ултрас, като станеш пълнолетен ш ги скъсаш. Ама дотогава ходи до детския щанд да си вземеш маска като на Торес и вземи се скрии и замлъкни. Едва ли ти е мястото тук, да коментираш статии за Юнайтед и да се опитваш да дразниш хората с малоумни коментари. Всеки път опитвам да не се нервя, ама с такива катилчета като теб е много трудно. Извинявам се, че не мога да остана на нивото на колегите и прибягвам до лични нападки. *smile* И накрая ще кажа само- ДА ГО Д...Ш , малчуган. *smile*

gang_related
22.04.2013 14:20

Умираш ли от яд гнидо :Д 7 турнира и от 7-те сте аут! Такъв анти рекорд няма да подобри никой в близкия 1 век! Само изкуствения ти отбор е способен да изложи цяла Англия и да падне от всякакви анонимници! ХАХАХАХ! Може да гледаш тази вечер коронясването ни, а после като играем на Театъра с вас може да гледаш как смешниците от Ch$lsea ни правят шампионски шпалир! ХАХАХА! Моли се до тогава да ви бутнат съдиите и да си осигурите топ 4, иначе ще гледате ШЛ по телевизора както и през този сезон!

Messifan10
22.04.2013 14:19

За такива като тебе има само една дума "retard", иначе честита титла още от сега.

manutd_forlife
22.04.2013 13:54

Намери се кой да го каже. Ти май не осъзнаваш, че всички ти се смеят, а? А и защо коментираш нашата тема? Това е тема за победители, не за фенове на отбори, които от 6-7 опита за титла за 1 година не могат да вземат нито една. Даже и топ4 не ви е сигурно, особено след като ви бием, може и да кажете чао на Шл отново. Ама не се тревожете, по-класни отбори ще ви заместят както си му е реда *wink*

petko9305
22.04.2013 12:51

Каквото и да кажем САФ си е велик човек и ще остане в историята като най-добрия треньор и мениджър в историята на футбола

Strraxo_1878
22.04.2013 12:47

Велики Юнайтед велик САФ честито дяволи това беше титла с стил ! *smile*

Chelsea_4_life
22.04.2013 18:11

пише се със стил господин вечно компетентен