Бербатов вкара два на Левски, Гошо Петков с автогол

16:26
Бербатов вкара два на Левски, Гошо Петков с автогол
Третият братовчед на Димитър Бербатов, Кипрян Бербатов отбеляза два гола за отбора на шахматистите от "М-Тел Мастърс" в демонстративен мач на малки вратички със сборен отбор на Левски, който се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Срещата е традиционна и се провежда всяка година по време на шахматния турнир "М-Тел Мастърс". Отборът на Чес Юнайтед спечели с 8:7 срещу "сините" в драматичен двубой. Капитан на Левски бе спортно-техническият директор на клуба Даниел Боримиров, който направи хеттрик и показа, че въпреки, че се е отказал от активна състезателна дейност още може да вгорчава живота на противника. Начело на гостите пък беше гросмайстор Веселин Топалов, който бе изключително атрактивен и забавен, и през втората част на срещата се "просна" край страничната линия, искайки медицинска помощ. След като лекарят го прегледа, Веско влезе в игра с маска на лицето, като Зоро, имитирайки звездата на "сините" Георги Иванов - Гонзо. С маската Топалов видимо стресна противника си.

Двубоят бе изключително зрелищен, атрактивен и изпълнен с шеги, закачки и положителни емоции. Боримиров се пошегува с легендата на Левски Божидар Искренов - Гибона, като му каза, че е загубил и бързина, и форма и не може да играе. Бившият нападател на "сините" пък му отговори, че ако не ги е бил загубил сега щеше все още да участва в официални срещи. Стражът на лидера в класирането Георги Петков, който в тази среща се изявяваше, като полеви играч и си отбеляза автогол, и закачливо подхвърли към Боримиров: "Абе Дани, ти си по-добър като си спрял, отколкото когато тичаш".

След като Петков се обърка и набута топката в собствената си мрежа и показа, че е по-добър и ефективен под рамката на вратата, отколкото пред нея, спортният директор на тима от "Герена" се обърна към Велев с думите: "Ей внимавай с този вратар за събота срещу Славия, че виж го какво прави". В редовното време срещата завърши 6:6 и се стигна до изпълнение на дузпи, като попаденията за "сините", които днес играха с резервните си "жълто-сини" екипи реализираха Даниел Боримиров - хеттрик, Кокала - два и едно попадение отбеляза Гибона. От шахматистите в голмайстори се превърнаха Домингеш - два, Карлсен -два, Бербатов и Георги Петков - автогол. При изпълнението на 11-метрови удари по-точни бяха участниците в турнира "М-тел Мастърс", вкарвайки две попадения на Кипрян Бербатов и Василий Иванчук. Шефът на "сините" пък застана на вратата при изпълнението на дузпите. Едновременно с мача се игра и шахматен двубой между крилото на вицешампионите Христо Йовов и Веско Топалов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация