Конте : „Милан са като нас, но не печелят нищо”

14:37
Конте : „Милан са като нас,  но не печелят нищо”
„Имаме 15 точки преднина пред Милан и това е показателно за разликата между двата отбора. Адриано Галиани е сигурен, че те играят като нас и по нищо не се различават от Ювентус. Но, аз бих изтъкнал една съществена разлика. Ние печелим титли - а те нищо” заяви наставникът на Юве Антонио Конте в навечерието на дербито с Милан. Мачът е с начален час 21:45 ч. (пряко по Тв7). Така треньорът на лидера в Серия А отговори на изказването на вицепрезидента на Милан Адриано Галиани, който по-рано през седмицата в интервю за „Gazzetta dello sport” каза, че не вижда разлика между Юве и Милан, подлагайки на съмнение по този начин водачеството на торинския гранд.

„Трябва да докажем, че заслужаваме титлата”


„Не съм си представял, че 6 кръга преди края ще имаме подобен аванс, сезонът беше тежък, ако щете и заради моето наказание. Но, въпреки това стигнахме дотук. Трябват ни трите точки, за да подпечатаме скудетото и да докажем, че то е заслужено. Не ни интресува, че Милан играе за място в Шампионската лига” продължи уверено Конте.

Алегри няма лоши чувства към Пирло


„Нямам лоши чувства към Анрдеа Пирло, той реши да продължи в Ювентус и трябваше да уважим неговия избор”, заяви треньорът на Милан Масимилиано Алегри.

Интересен факт е, че в своята автобиография Пирло сочи именно Алегри като една от главните причини да напусне Милано. Наставникът на росонерите засегна и темата за оставането на пейката на Ел Шаарауи в мача срещу Наполи от миналия кръг.

„Това бе тактическо решение, разбира се, че срещу Юве ще е титуляр”.



Киелини е на линия, Милан е без Балотели и Фламини

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини тренира нормално в последните дни, така че се чака само решението на Конте, дали ще е тилуряр. Един измежду Пелузо или Касерес ще е негов евентуален заместник.

В Милан не могат да разчитат на Марио Балотели и Матьо Фламини, които са наказани. Очаква се ветеранът Масимо Амброзини да излезе от първата минута.  Кристиан Абиати и Кевин Принс Боатенг се възстановиха от своите травми и се очаква да вземат участие в срещата.

Юве отново избира 3-5-1-1


При победата срещу Лацио в последния кръг,  Конте заложи на същата схема, като акцентира върху насищането на средната линия. Сега се очаква отново бианконерите да играят така, вместо често използваното 4-2-4. „Няма значение с колко нападатели играеш, а колко футболисти участват в атакуващата фаза”, коментира темата Антонио Конте пред журналисти.



Ел Шаарауи и Погба в дуел на бъдещето


Един от интересните аспекти на дербито е задочния спор между двама от най-бързо прогресиращите млади играчи. Двайсет годишният Ел Шаарауи прави блестящ първи пълен сезон като титуляр и свидетелство са неговите 16 гола в 31 мача. Неговият връстник Пол Погба, е на път да запише 16-тия си мач като титуляр в Серия А и общо 25-ти от началото на сезона в първенството. Без значение, че е полузащитник французинът има и 5 попадения. С изявите си през този шампионат Погба заслужи повиквателна за националния отбор на своята страна.



Факти


► В Торино от 2004-та година насам има парирет. 3 победи за Ювентус, 3 за Милан и 2 нулеви равенства.

Ювентус спечели последните си 5 мача в Серия А, като допусна само 2 гола.

Милан вкарва във всеки един от последните си 6 мача като гост в първенството. Росонерите остават и единствения отбор през календарната 2013 година без поражение в Серия А.

Ювентус има 10 гола, отбелязани от играчи влезли като резерви. Това е рекорд.

► Джанлуиджи Буфон има 13 мача без допуснат гол, което е рекорд за сезона до момента.

Вероятни състави

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fen_diego
21.04.2013 19:21

Този най - отдоло сигурно преди 2,3 години е писал, че Ювентус са били до там ... а сега пише че след 2 години отбора му какъв щял да бъде, аз ще кажа че според мен от 10 титли най - мнохо 1,2 да спечелят *smile* За Интер времето приключи отдавна *smile* FoRza JuVe *smile*

fen_diego
21.04.2013 21:14

Задават въпрос на Марадона: Кой е най - големият отбор в Италия ? И той казва: Най - големият отбор в Италия е този който е най - много мразен, защото всички други му завиждат за успехите !

spoke_1912
21.04.2013 21:04

Имаш ли 16 години ? Никога не ми е пукало и няма да ми пука за най- мразения отбор в Италия. *wink*

fena_1998
21.04.2013 18:25

Милан не са като вас ! Те са много повече ! А дано да ги опукате здраво !

bale3
21.04.2013 18:06

Ювентус бяха като нас(РЕАЛ МАДРИД) на 1/4 финал , но не стигнаха до нищо повече ! :Д

ShadowDemo0on
21.04.2013 17:43

Не заслужаваме да паднем този мач ! Дано поне 2-3 гола им вкараме !

AnTONYo
21.04.2013 17:35

Какъв отбор пък имате? Имате Монтоливо, Боатенг, Фараонът и Балотели. Другото е Абиати, Амброзини, Фламини, Пацини, Мунтари и т.н. Като се вземе предвид какъв играч/човек е Балотели може да се смята за сигурно, че повече от 2 сезона трудно ще изкара при вас. Ел Шаарауи е мн голям и току виж при една бомбастична оферта от страна на Реал или др да го продадете. така че не мечтай много за отбора ви след 2 години, защото не всичко е розово, както си ги мислиш. А дори и да си прав тогава ще видиме кой кого. А междувременно дотогава ЮВЕ ще са спечелили 4 поредни титли най вероятно .... FORZA JUVE!

spoke_1912
21.04.2013 17:22

На този посерко, след 2 години макс, същият този отбор на Милан със всички тези млади момчета ще му пере съдийското отборче с по 3- 4 парцала във вратата, така че сега е добра идея да бъде тихичък и да се радва, докато има възможност. *wink*