Осасуна ще спре серията на Сосиедад

10:52
Осасуна ще спре серията  на Сосиедад
Неделя: 18:00 часа

Депортиво – Атлетик Билбао


В миналия кръг: Депортиво записа четвъртата си поредна победа надигравайки Леванте като гост с 4:0. Головете реализираха Валерон, Пици, Нелсон Оливера и Бруно Гама.
Атлетик Билбао падна на свой терен от Реал Мадрид с 0:3.

Новини около съставите:

Депортиво: Вън до края на сезона е опитният защитник Карлос Марчена, който получи тежка травма. Колумбийският халф Абел Агилар е аут от тази среща, също с контузия. Алекс Бергантинос ще го замести, а намиращият се в добра форма млад португалец Нелсон Оливера ще продължи да води атаката.

Атлетик Билбао: Четирима титуляри се връщат след наказания – Карлос Гурпеги и Аймерик Лапорт ще са отново част от защитата, Оскар де Маркос ще подсили халфовата линия, а голмайсторът Адуриц ще води нападението.

Статистика:

В 10 от последните 12 мача на Депортиво се получиха „оувъри”.

Атлетик няма равенство в Примера от 9 поредни кръга.

Депортиво отбелязва по 3 гола при последните си 4 мача, които спечели.

Атлетик загуби 3 от последните си 4 мача в Примера.

Един срещу друг:

Депортиво спечели последните 4 мача като домакин на Атлетик във всички състезания.

Депор вкарва поне по 2 гола в последните си 4 домакинства на този съперник.

Прогноза:

Специалистите сочеха Депортиво за един от сигурните изпадащи, но след четири поредни победи, синьо-белите вече са вън от опасната зона. Тимът разполага с много креативни атакуващи футболисти, ала проблемите са в защита, където постоянните контузии не оставят възможност за изграждането на добър синхрон. Не съм сигурен, че домакините ще постигнат пета поредна победа, но пък една опция „гол-гол” е доста подходяща.

Знак: ГГ

20:00 часа

Осасуна Реал Сосиедад

В миналия кръг:

Осасуна загуби злощастно гостуването си на Малага с 0:1, допускайки гол в последните секунди на продължението. Това бе втора поредна загуба за тима от Памплона и пета от последните шест двубоя.

Реал Сосиедад продължи стабилния си поход към Шампионската лига като мина победна през визитата си на Райо Валекано. Головете за успеха с 2:0 вкара Иманол Агирече в рамките на първите 15 минути на срещата.

Новини около съставите:

Осасуна: Наказан за този мач е Марк Бертран. Националът на Гана Антъни Анан ще отсъства от халфовата линия поради контузия. Силва и Лое ще дайстват отново заедно в центъра на халфовата линия.

Реал Сосиедад: Вън от плановете остава халфът Яраменди. Горка Елустондо ще го замести, а друг полузащитник Рубен Пардо е под въпрос. Агирече ще продължи да е титуляр в атака, а по двете крила ще са Вела и Гризман.

Статистика:

Реал Сосиедад е с 1 загуба от 21 кръга насам (на 6-ти ануари при гостуването на „Бернабеу”).

В 8 от последните 10 мача на Осасуна се получиха „ьндъри”.

Осасуна загуби 5 от последните 6 мача в Примера.

В 6 от последните 7 мача Сосиедад вкарва поне по 2 гола.

Един срещу друг:

Двата отбора имат 29 мача в Памплона за първенство. 13 успеха за домакините, 6 равенства и 10 победи за тима от Сан Себастиан.

Осасуна спечели 3 от последните 6 мача с този съперник, като в този период загуби само веднъж от него.

Прогноза: Разликата във формата на двата отбора е огромна, но в същото време Осасуна се бори за оставане в Примера и едва ли се интересува от амбициите на гостите да играят в Шампионската лига. Много пъти през годините в Памплона фаворитите са губили, така че нищо чудно чувството за самосъхранение на Осасуна да надделее. Това е и нещо като регионално дерби, тъй като двата северни града са сравнително близко.

Знак: 1

22:00 часа

Севиля Атлетико Мадрид


В миналия кръг:

Севиля се изложи в градското дерби с Бетис, защото се прости с победата след като водеше с 3:0. В крайна сметка 3:3, като два пъти се разписа Иван Ракитич, а веднъж го стори Негредо.

Атлетико Мадрид разпиля Гранада с 5:0, като два гола вкара Фалкао, а по един добавиха Диего Коща, Раул Гарсия и Филипе Луис.

Новини около съставите:

Севиля: Наказани са защитникът Федерико Фасио и халфът Гари Медел. Фернандо Наваро, обаче се връща от наказие за да замести първия, а в средата на терена Хедвигес Мадуро ще оперира на мястото на наказания чилиец.

Атлетико Мадрид: Арда Туран и Тиаго няма да играят и в този мач. Не се очакват промени в сравнение Със срещата с Гранада. В средата на терена Раул Гарсия, Коке, Габи и Кристиян Родригес ще продължат своето сътрудничество, а Фалкао и Диего Коща ще си партнират в атака.


Статистика:

Севиля е в серия от 7 поредни домакински победи в Примера.

В 10 от последните 11 мача на севилци се получиха „оувъри”.

Атлетико не допусна гол при последните си 4 гостувания.

Атлетико е с 1 загуба от 8 кръга насам.

Един срещу друг:

Атлетико е с 1 победа от последните си 18 гостувания тук.

Севиля няма загуба от Атлетико от 6 мача насам във всички състезания на свой терен, като спечели 4 от тях.

Прогноза:
Севиля играе много добре пред своята публика, но навън не успява да печели и това е причината да се намира на 8 точки от зона Лига Европа. В същото време Атлетико трудно ще бъде изместен от третото място, но може да се опита да щурмува втората позиция, за да изпревари в крайното класиране големия си съперник Реал. Всъщност, това е и целта до края за хората на Симеоне. Прогнозирам поредна голеада с участието на Севиля и над „2,5” гола

Знак: „Над 2,5 гола”


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

snaksa_89
21.04.2013 14:05

Сосиедат , ще се свлече в класирането и поредицата от грешки ще почнат от този мач