Победи за гостите в неделните дербита в Англия

00:45
Победи за гостите в неделните дербита в Англия
Сметките по отношение на точките, необходими на Манчестър Юнайтед да спечели титлата, се променят с всеки изминал кръг. Сега на теория те са четири, но може да се окаже, че и три срещу Астън Вила в понеделник ще са достатъчни – условието е Манчестър Сити да загуби от Тотнъм. Гостуването на „гражданите” на „Уайт Харт Лейн” има и директно отношение към разпределението на позициите в Топ 4.
Всъщност, неделята ще е денят, който може да поразплете малко възела за зона „Шампионска лига”. Челси отива на „Анфилд” срещу Ливърпул и няма да му е лесно да грабне трит точки...в крайна сметка може да се окаже така, че след уикенда Арсенал отново е на трета позиция. Но вариантът със загуби и на Челси, и на Тотнъм е изключен. Така че обмислете внимателно своите стратегии за кръга.


20 април, събота
17:00 часа: Фулъм – Арсенал

Арсенал отново е сочен като по-солиден претендент за попадане в топ 4 в сравнение с Тотнъм, но пък фактите продължават да сочат, че „шпорите” са изпуснали по-малко точки в първенството до момента. Сега „артилеристите” се отправят към стадион, на които буксуват в последните си четири идвания, в които се поздравиха само с една победа. Нулевото равенство с Евертън бе сериозна битка за Арсенал, а няма как след нея Арсен Венгер да не направи промени в стартовата единайсеторка. Джак Уилшър изигра 2 мача за 4 дни и трудно ще събере сили за трето поредно появяване сред титулярите. Срещу Челси пък Фулъм също изглеждаше като тим, на който са необходими свежи сили. „Котиджърс” нямат много силни изяви в изминалите няколко двубоя, ако не броим първото полувреме срещу КПР. Това, че гостите в този мач са със само 1 загуба за 11 кръга, накланя везните в тяхна полза, поне до известна степен.
Прогноза: 2

17:00 часа: Норич – Рединг
Норич има само 1 победа в последните 16 шампионатни срещи и не е много мъдро да му се има пълно доверие дори и срещу последния в таблицата. Рединг измъкна 0:0 от Ливърпул, за да приключи със серията от осем поредни загуби, но продължава да изглежда обречен на изпадане. В интерес на истината, „канарчетата” са трудни за пречупване на своя „Кяроу Роуд”, където пораженията им са три.
Прогноза: под 2,5 гола

17:00 часа: Куинс Парк Рейнджърс – Стоук Сити
Стоук Сити отчаяно се нуждае от точки след безобразното си представяне през 2013 година, а ето, че сега гостува на тим, който е дори в още по-голяма безизходица. Равенството с Уигън в последното домакинство, комбинирано с 0:2 срещу Евертън остави КПР дълбоко в зоната на изпадащите, на 10 точки от спасението. Лондончани не са състав, изпъкващ с кой знае какъв характер, а дори самият Хари Реднап е готов да хвърли бялата кърпа. Стоук има 6 равенства навън, а КПР е с осем у дома. „Грънчарите” са на път за втори пореден сезон да приключат с най-малко отбелязани голове в лигата. Пет от техните седем победи пък са с гол разлика, включително и тази над Стоук на „Британия Стейдиъм”.
Прогноза: под 2,5 гола, 2

17:00 часа: Съндърланд – Евертън
Евертън може да получи само адмирации за това, че е отборът с най-малко загуби в дивизията след двата манчестърски гранда. Многото равенства обаче (14) попречиха на „карамелите” да бъдат в идеална позиция в зона Шампионска лига, а също така те не са убедителни при визитите си – успехите им са точно 4. Паоло ди Канио ще изведе Съндърланд за първи път на „Стейдиъм ъф Лайт”, след като на два пъти гостува. Победата в местното дерби с Нюкасъл изкара на преден план харизмата и лудостта на италианеца, но не бива да забравяме, че „черните котки” продължават да са без трима основни футболисти – Стивън Флетчър, Лий Кетърмол и Крейг Гарднър.
Прогноза: X, гол/гол

17:00 часа: Суонси - Саутхямптън
Откакто спечели Купата на лигата, Суонси взе 4 точки от 15 възможни. Добавете към това и серията на Саутхямптън от пет поредни мача без загуба, за да разберете защо двойката тук е толкова търсена. Ала има едно голямо „но”! Загубите на Суонси от Арсенал, Тотнъм и Уест Бромич не бяха след слабо представяне, а също така „лебедите” се вкопчиха в здрава битка с Норич, за да вземат точка. Уелският тим е по-добре окомплектован от своя съперник, а пък и от влизането си във Висшата лига е регистрирал едва 8 загуби на „Либърти Стейдиъм”.
Прогноза: 1, над 2,5 гола

17:00 часа: Уест Бромич – Нюкасъл
Вярно е, че Нюкасъл изигра своя мач със Съндърланд много скоро след участието си в Лига Европа. Но също така е вярно, че „свраките” заслужаваха да загубят, независимо, че и някои съдийски отсъждания бяха в тяхна вреда. Очакванията, че Нюкасъл бързо ще навакса изгубените точки от дербито на севера обаче са пресилени. Все пак този отбор има 10 загуби навън и 1 победа, постигната срещу Астън Вила в период, в който бирмигамци просто не бяха на себе си. Уест Бромич пък има девет успеха вкъщи. 6 от въпросните победи са с гол разлика; 6 от последните 8 загуби на Нюкасъл навън също са с гол разлика; така че не търсете изразителен успех за някой от двата тима.
Прогноза: 1

17:00 часа: Уест Хям – Уигън
Формата на Анди Каръл е едно от нещата, които до известна степен дават предимство на Уест Хям преди този сблъсък. Той вкара пет гола в последните си осем мача, а сега със сигурност ще тормози една от най-слабите защити в лигата. Уигън обаче стабилизира изявите си в отбрана, допускайки два гола в рамките на пет срещи във всички турнири. „Чуковете” са с една загуба за шест двубоя; докато „Латикс” е отбор, който демонстрира различна физиономия всяка седмица.
Прогноза: X, гол/гол

21 април, неделя
15:30 часа: Тотнъм – Манчестър Сити
Манчестър Сити отдавна загуби битката за титлата, но въпреки това не загуби концентрацията си и влиза в това гостуване в чудесна форма – с осем победи в последните девет срещи във всички турнири. Тотнъм е на противоположния полюс, като е с един успех за седем двубоя, а и отпадна от Европа. Хубавото за „шпорите” е, че Гарет Бейл и Джърмейн Дефоу се завръщат в игра, но въпросът е дали този ход не е предизвикан от нуждата на лондончани да трупат точки. И до каква степен двамата, и особено Бейл, са напълно възстановени? Сити е в серия от четири поредни победи над този опонент, включително 5:1 тук миналия сезон.
Прогноза: гол/гол, 2

18:00 часа: ЛивърпулЧелси
Разликата в точки между Ливърпул и Челси е 11 в полза на „сините”, които имат и мач по-малко. Нормално е при това положение да очакваме, че лондончани ще се присъединят към компанията на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Уест Бромич и Астън Вила, които вече спечелиха на „Анфилд”. Челси има осем победи в своите гостувания, което е далече от най-силните му постижения във Висшата лига. Ливърпул направи две поредни нулеви равенства, а Луис Суарес е в най-сериозната си голова суша, откакто пристигна в Англия. Сигурно е, че Рафа Бенитес ще получи бурни овации при завръщането си на този стадион, а това е нещо, което испанецът не е изпитвал като емоция на „Стамфорд Бридж” именно заради миналото си при „червените”. Рафа знае как се водят мачове на „Анфилд” и това е съвсем добра причина да се търси победа за Челси.
Прогноза: 2

22 април, понеделник
22:00 часа: Манчестър ЮнайтедАстън Вила
След този мач Юнайтед може да ликува с 20-та си титла в английския футбол. Има две условия това да се случи – Сити да загуби от Тотнъм и, разбира се, „червените дяволи” да се разправят с Астън Вила. Бъдете сигурни, че ако три точки на „Олд Трафорд” са достатъчни за спечелване на короната, Юнайтед ще ги грабне с лекота. Вила продължава да е замесен в битката за оцеляване, а в последното си гостуване спечели с 3:1 срещу Стоук. Нека не забравяме, че през първата част от сезона бирмингамци поведоха с 2:0 срещу лидера, но допуснаха пълен обрат за крайното 2:3. „Виланите” си остават последният тим в лигата, запазил суха мрежа в гостуване тук – това се случи през декември 2009. Миналия сезон обаче бяха смачкани с 4:0.
Прогноза: Манчестър Юнайтед (-1)

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvanIR
20.04.2013 16:06

Според мен много трудно прогнозируем кръг. *erm* . По-категорични ми се виждат Фулъм - Арсенал 2 и дедо и Вила 1 , другите Тото 2 *lol*....първо и второ теглене *wink*

rusanovhr
20.04.2013 12:33

Фулъм – Арсенал 2-2
Норич – Рединг 2-0
КПР – Стоук Сити 1-0
Съндърланд – Евертън 1-1
Суонси - Саутхямптън 2-1
Уест Бромич – Нюкасъл 2-1
Уест Хям – Уигън 1-2
Тотнъм – Манчестър Сити 1-3
Ливърпул – Челси 1-1
Манчестър Юнайтед – Астън Вила 2-0

gQg
20.04.2013 11:37

Челси няма да бият Ливърпул.

mladen12
20.04.2013 11:26

Аз бих потърсил изненадата на Уест Хям - Уигън, на Уигън им трябват спешно точки, а и те винаги са силни в края на сезона, може да се пробва 2ка.

fena_1998
20.04.2013 11:19

Фулъм – Арсенал 1-2
Норич – Рединг 2-0
КПР – Стоук Сити 1-2
Съндърланд – Евертън 1-1
Суонси - Саутхямптън 2-1
Уест Бромич – Нюкасъл 1-1
Уест Хям – Уигън 3-1
Тотнъм – Манчестър Сити 2-2
Ливърпул – Челси 2-1
Манчестър Юнайтед – Астън Вила 4 -1\0 *smile* Това са моите прогнози които са без капка пристрастие !