Голове във вратите на Байерн и Борусия, Шалке ще бие Айнтрахт

19:08
Голове във вратите на Байерн и Борусия, Шалке ще бие Айнтрахт
В миналия кръг – 6 познати от 10 прогнози. Най-добрите попадения бяха единицата на Фрайбург срещу Хановер 96, ниската резултатност на Щутгарт Борусия Мьонхенгладбах и победата на Аугсбург срещу Айнтрахт Франкфурт.

Петък, 19 април
21:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Аугсбург
Домакините са на седмо място, но само на пет точки от четвъртата позиция, докато гостите са на 16-о място, но само една победа ги дели от спасителното 15-о. Освен това баварците взеха шест точки от предишните си три визити, а преди седмица надиграха тотално Айнтрахт, за да спечелят с 2:0. Борусия пък не е в добра форма – две минамални победи в предишните две домакинства и две загуби навън, при това без отбелязан гол. В елита Гладбах още няма пълен успех над този съперник, а по-рано от сезона се нуждаеше от късен гол на Патрик Херман, за да измъкне точка във визитата си на Аугсбург. Нордвайт продължава да е под въпрос за домакините заради контузия, но поне Щранцъл е на линия. За баварците ще отсъства наказаният Рагнар Клаван, който ще бъде заместен в центъра на отбраната от Кевин Фогт.
Прогноза: гол/гол

Събота, 20 април
16:30 часа: Борусия Дортмунд - Майнц
Жълто-черните взеха четири победи след поражението в дербито на Рур, но предвид полуфинала с Реал Мадрид в Шампионската лига, Юрген Клоп със сигурност ще заложи на доста резерви в състава си. А това може да помогне на Майнц в битката за Европа. Тимът на Томас Тухел е на три точки от шестото място, но като че ли загуби скорост – само една победа в 11 срещи и две поредни загуби с по 1:2. Борусия обаче е един от най-непредпочитаните опоненти на Майнц в Бундеслигата – жълто-черните имат едва две поражения в 13 сблъсъка, като спечелиха последните три с 2:1. Кел със сигурност няма да играе за отбора на Юрген Клоп, докато за гостите аут е контузеният Кирхоф, а пък Свенсон, Калиджиури, Иваншиц и Сото са под въпрос.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Байер Леверкузен – Хофенхайм
В миналия кръг домакините изпуснаха аванс от два гола срещу Шалке 04, а ако бяха спечелили онзи мач, щяха да откажат кралскосините от битката за третото място. Хофе измъкна точка срещу Волсфбург и събра четири след назначаването на Маркус Гисдол, но все още е предпоследен в класирането. И въпреки подема, на сините ще им е много трудно на „Бай Арена”. Райнарц и Бьониш се връщат за Байер, което е добре дошло предвид наказанието на Топрак. За гостите под въпрос са Уилямс, Вайс и Абрахам, а това означава проблеми в дефанзивен план. Факт е, че все някога Хофе трябва да победи Леверкузен (балансът е 0-1-8), но това едва ли ще се случи сега.
Прогноза: 1, над 2,5 гола

16:30 часа: Хановер - Байерн
Байерн не може да побеждава до края на сезона, а и програмата е доста сложна – следващата седмица е първият мач с Барселона. Хановер обаче не успя да вкара гол в две поредни домакинства, а и спечели само веднъж в шест срещи. Факт е, че северняците надвиха баварците в последните два мача на „АВД Арена”, а и ако отборът на Мирко Сломка иска да играе отново в Европа, трябва да започне да трупа точки. Което предвид очакваните ротации в Байерн, определено дава шанс на Хановер. Струва си да се пробват две неща – че Байерн няма да спечели и че домакините ще вкарат гол.
Прогноза: 1X, гол/гол

16:30 часа: Хамбургер - Фортуна
Гостите са все по-близо до опасната зона, което не е учудващо на фона на слабата им форма – седем кръга без победа и едва три спечелени точки в периода. Хамбургер обаче продължава да е отчайващо непостоянен, но поне късметът се обърка с новия капитан Рафаел Ван дер Ваарт – миналата седмица тимът победи Майнц с 2:1, макар че домакините удариха две греди. Северняците все още са много близо до зона Европа и победа срещу червените от Дюселдорф ще увеличи сериозно шансовете това да се случи, защото до края на сезона HSV се изправя срещу преки съперници като Шалке 04 и Леверкузен и победи и в тези срещи, би трябвало да означават евротурнири. Фортуна пък до края играе все срещу отбори близо или в зона Европа, така че ще трябва да се постарае максимално, ако не иска да трепери до последния кръг. Теше се връща в халфовата линия на отбора на Норберт Майер, докато Торстен Финк трябва да реши дали да остави Сон на върха на атаката или да пусне Рудневс и да използва двама нападатели.
Прогноза: X

16:30 часа: Айнтрахт – Шалке 04
Домакините все още са много близо до четвъртата позиция, но с играта си не показват, че имат сили да стигнат до нея. Шалке от друга страна е в по-добра форма, а и със сигурност равенството 2:2 в миналия кръг срещу Леверкузен от почти невъзможна ситуация, че се отрази позитивно на кралскосините. Орлите имат сериозно проблеми със състава – аут са капитанът Швеглер, Майер и Юнг, поради което ще играе 17-годишният младок Щендера. За Шалке се завръщат Джоунс и Нойщетер, но Фарфан все още не е напълно възстановен. Въпреки това гостите са фаворит, още повече в последните 15 мача между опонентите Айнтрахт има само една победа. И то за купата.
Прогноза: 2

19:30 часа: Вердер - Волсфбург
Вълците имат две точки повече в класирането и се нуждаят от още две победи, за да си гарантират още един сезон в елита. През седмицата отборът бе разгромен от Байерн с 1:6 и със сигурност няма да е добро настроение за гостуването си на „Везерщадион”. Бременци обаче нямат победа вече в осем кръга, макар че в четири от последните пет срещи завършиха наравно. Което важи с пълна сила и за Волфсбург. Дербито е още по-специално, защото Клаус Алофс се завръща в Бремен. Вълците са без наказания Мадлунг, но проблемите за Вердер са по-сериозни – аут са голмайсторът Петерсен и Игньовски, а Акпала и Фюлкруг още не са напълно възстановени.
Прогноза: X

Неделя, 21 април
16:30 часа: Щутгарт - Фрайбург
Повторение на полуфинала за купата, който тимът на Бруно Лабадия спечели с 2:1. С този успех и класирането за Европа домакините спасиха сезона, но гостите все още се борят да постигнат същото. За тази цел съставът на Кристиан Щрайх трябва да спечели поне още три победи и ако го направи, в последния кръг, приемайки Шалке 04, ще може да мечтае дори за място в четворката. А Фрайбург влезе в добра форма в точния момент от сезона – в Бундеслигата тимът има три поредни победи. Щутгарт взе предишното си домакинство в елита – 2:0 над Гладбах, възползвайки се максимално от грешките на съперника. Щрайх обаче е треньор, който знае как да използва неуспехите, така че едва ли резултатът от сряда ще се повтори.
Прогноза: 2

18:30 часа: Нюрнберг – Гройтер Фюрт

Загуба на гостите може да означава официално изпадане, а и скорошните резултати на двата отбора не говорят, че може да се случи нещо по-различно. Нюрнберг има само една загуба в 9 кръга – от Байерн (другата през 2013-а е от Борусия Дортмунд), докато Фюрт взе само една точка в последните си пет срещи. И в миналия кръг падна с 1:6 от Борусия Дортмунд на свой терен. По-рано през сезона съперниците завършиха 0:0, но сега победа ще означава, че червените ще минат спасителната граница от 40 точки, а и ще се доближат до битката за местата в Европа. Домакините са без наказаният Пинола, а Клозе е под въпрос, което означава известни проблеми в отбрана за Михаел Вайзингер. Предвид значението на сблъсъка Франк Крамер едва ли ще експериментира със състава, а той прави точно това след назначението си, явно готвейки се за следващия сезон във Втора Бундеслига. Шмитгал със сигурност няма да играе заради контузия, докато Сарърер е под въпрос.
Прогноза: 1

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация