Вижте най-големите прояви на \"отборен дух\" в английския футбол (видео)

20:28
Вижте най-големите прояви на \"отборен дух\" в английския футбол (видео)
Вчерашния скандал между Алваро Арбелоа и Джейми Карагър не беше изолиран случай в историята на английския и световен футбол, въобще, когато съотборници са избухвали един срещу друг по време на официален мач или на тренировка.

Често подобни изцепки са обяснявани с неистовото желание за победа, но в крайна сметка едва ли някой мениджър или фен на даден отбор има нужда да вижда подобни избухвания, които често разбиват атмосферата в отбора.

Британският "Дейли Мейл" представя някои от най-шокиращите прояви на "отборен дух" в историята на Висшата лига. Както сами можем да се убедим, крясъците между Арбелоа и Карагър не са нищо в сравнение с ритника на Джон Хартсън в главата на Еял Беркович.


Емануел Адебайор срещу Никлас Бендтнер, Арсенал, 2008 година

"Топчиите" падаха с 1:4 от Тотнъм в мач от Карлинг Къп. Резервата Адебайор се развика на Бендтнер: "Заради некадърници като теб, сега аз пак трябва да спасявам положението!"
След това тогоанецът удари една глава на своя съотборник. После двамата бяха успокоени от другите "артилеристите". Реакцията на Арсен Венгер? Не е видял случая, разбира се...

\"\"

Киърън Дайър срещу Лий Бойър, Нюкасъл, 2005 година

Астън Вила водеше на "Сейнт Джеймсис Парк" с 3:0, когато двете звезди в полузащитата на "свраките" започнаха да си разменят крошета. Те бяха разтървани от.. капитанът на бирмингамци Гарет Бари. След двубоя Греъм Сунес, тогава мениджър на Нюкасъл, накара двамата да се извинят на феновете. Явно от Уест Хям харесаха бойните умения на дуото, защото след време и Бойър и Дайър заиграха на "Ъптън Парк".




Дейвид Бати срещу Греъм Льо Со,
Блекбърн, 1995 година

Мачът на Роувърс е от Шампионската лига срещу Спартак Москва. Льо Со безцеремонно взима топката от краката на Бати, после изгубва контрол и проваля атаката на тима си. След това следва здрав скандал между двамата. Скоро скандалджията Бати е продаден на Нюкасъл.

\"\"

Брус Гробелар срещу Стив Макманамън, Ливърпул, 1993 година

Странно, разконцентрирано изчистване на младия халф е пресечено от играч на Евертън и "карамелите" повеждат в мърсисайдското дерби. Ветеранът на вратата на "червените" буквално се побърква и скача на своя съотборник. В крайна сметка, скоро след това легендата Гробелар е даден под наем на Сток Сити.




Джон Хартсън срещу Еял Беркович, Уест Хям ( на тренировка)


Понякога скандалите между играчи от един отбор избухват на тренировка, но това не ги прави по-малко срамни. Позитивното в ситуацията е точността на Хартсън. Не толкова позитивното е фактът, че нападателят рита не топката, а главата на Беркович. Убедете се сами...



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
19.05.2009 18:12

Я вижте тоя на първата снимка от Ливърпул,не ви ли прилича на актьор от кеч-мания или както там беше! *joking*

lainovoz
18.05.2009 22:41

Medivh пише че това е само в английския футбол за това го няма оня шамар на подолски.Това е отговора на въпроса ти *wink*

PoIoGaVo
18.05.2009 21:35

супер яка анкета изкефи ме много *wink* *joking*

goshandar
18.05.2009 20:47

супер е мноо ме изкефи оня ритник напрао му откърти челюста *joking*

Heksi
18.05.2009 20:44

Абе тия Нюкасъл с 9 човека ли са останали тогава
Голям смях *joking*

joko62
18.05.2009 20:31

браво winner *wink* само така продължавайте