Последно повикване за Интер и Рома (видео)

12:44
Последно повикване за Интер и Рома (видео)
Довечера се определя съперникът на Лацио на финала
Тази вечер от 21:45 часа (пряко по ТВ7) Интер посреща Рома в полуфинален реванш от турнира за купата на Италия.

Първата среща на "Олимпико" в Рим завърши при резултат 2:1 за вълците. Головете за Рома отбелязаха Флоренци и Дестро, а за интеристите се разписа Родриго Паласио. Отборът, който продължи ще се изправи на финала срещу Лацио на 26-ти май. Решаващият мач за трофея ще се проведе в Рим за шеста поредна година.

Съперниците все още не са си осигурили участие в Европа
Двубоят е от особено значение и за двата отбора, които шест кръга преди края на първенството съвсем не са сигурни за участието си европейските турнири. Рома все пак е в по-изгодна позиция, тъй като е в зона Лига Европа с 51 точки, колкото има и Лацио. Интер е с точка по-малко и има 50. Така класирането на финала, освен шанс за трофей и спасяване на сезона ще означава и автоматична възможност, за излаз към европейските турнири. Ако разбира се Лацио завърши в зона Лига Европа.

Напрежение в Интер, спокойствие в Рома
Интер записа 12-тата си загуба за сезона като отстъпи на Каляри в последния кръг от Серия А. Почти сигурно нерадзурите няма да играят в Шампионската лига, тъй като изостават на девет точки от третото място, а пред тях са три отбора. Новините от лагера на нерадзурите касаят почти само и единствено бъдещето на младия наставник Страмачони, като журналисти и тифози унищожават с критика ръководителите заради недалновидната селекция и слабата форма на отбора.
В Рома положението е по-спокойно. Вълците взеха гостуването си на Торино и продължават да са в играта за Лига Европа. Общо взето под ръководството на Андреацоли столичани тръгнаха нагоре, но за да бъде спасен сезонът, е нужен трофей. Трябва да се отбележи, че Рома няма поражение от Интер през сезона. Вълците спечелиха с 3:1 визитата си на "Меаца" за първенство през септември, след това направиха 1:1 в другия мач от Серия А. Спечелиха и първия полуфинал.



ИнтерРома е най-честият финал за Копа Италия
Двата отбора играят полуфинал, но това е най-често срещаният финал в историята на турнира. През 2005 г. Интер печели трофей след 3:0 общ резултат от двата мача. Година по-късно интеристите отново триумфират с общ резултат 4:1. През 2007 г. Рома си отмъщава с победа в първия финал с 6:2 в Рим, а на реванша губи с 1:2. През 2008 Рома печели трофея с победа с 2:1 в единствен финал във Вечния град, а през 2010-та Интер триумфира също в един мач с 1:0.

Факти
Интер няма загуба у дома за купата от 12 декември 2002

Тогава нерадзурите губят от Бари в осминафинален реванш. От онзи момент интеристите са изиграли 29 мача у дома в турнира и имат 23 победи и 6 равенства.
Интер е без гол само в 1 от последните 20 мача на "Меаца"
Това се случи на 10 март тази година, когато Болоня спечели с 1:0. В другите 19 мача грандът от Милано вкара 39 гола.
Рома няма 4 поредни победи в турнира от 2003 година
Рома е в серия от 4 поредни успеха в турнира Аталанта (3-0), Фиорентина (1-0 след продължения) и Интер  (2-1 в първия полуфинал). За последно Рома спечели 4 поредни срещи от Копа Италия през периода януари – април 2003, когато победи два пъти Виченца (2:1 като гост и 6:3 у дома) и Лацио (2:1 и 1:0).

Видео от първата среща:


Highlights Roma-Inter 2-1 | Semifinale Coppa... by Sempre_e_soloAS_Roma

Вероятни състави
Голямата въпросителна за треньора на Интер Страмачони е дали ще може да разчита на най-важния си нападател Родриго Паласио. По всяка вероятност, обаче аржентинецът няма да успее да превъзмогне травмата с и и така бившият играч на Лацио Томазо Роки ще води нападението. Със сигурност от вън от групата остават - Милито, Касано, Гуарин, Алваро Перейра, Гаргано и Нагатомо. Под въпрос е участието на Жуан и Алварес, но по-скоро те ще бъдат на терена.  
Бурдисо и Овалдо отпадат поради наказания от тима на Рома. Пянич се контузи по време на мача с Торино в неделя. Има вероятност Матия Дестро да бъде титуляр, а това ще означава връщане на Флоренци по-назад в средата на терена и пейка за Брадли.

Интер (3-5-2) : Ханданович – Ранокия, Самуел, Жуан – Санети, Кузманович, Камбиасо, Ковачич, Скелото – Алварес, Роки.

Рома (3-4-2-1): Стекеленбург – Кастан, Маркиньос, Пирис – Торосидис, Брадли, Де Роси, Маркиньо – Флоренци, Ламела – Тоти.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sakata_97
17.04.2013 20:47

Рома-Лацио е финала за купата и червената част от Рим ликува,а синята обляна в сълзи тъгува .Forza Roma

Messi9818
17.04.2013 19:29

днеска момчета луди мачове..ако не се лъжа днес е финала за купата на Испания между Реал-Атлетико..а и мачове от ВЛ ИМА*smile**smile*

kotio84
17.04.2013 18:38

Интер, нямат състав за да стигнат до финала.По трагични никога не са били

RAFKATA
17.04.2013 20:20

За жалост е така.Преди когато Интер и Милан бяха много,много силни, се получаваха едни доста силни дербита.Ювентуса наруши традицията............в гъза

Neill_88
17.04.2013 17:12

Ехеее то днес ли е? Хайде да има римско дерби за финал.

chelsea_asroma
17.04.2013 13:46

Никога Рома и Лацио не са се срещали на финала за купата на Италия за това и ако финалът е точно между тях ще бъде много интересно също така ако Рома спечели този трофей това ще е 10-ти за купата на Италия и вече ще имат право да сложат сребърна звезда над логото си ако желаят разбира се...

herakov
17.04.2013 13:52

Но, дали ще стигнат до там?