Голове на Байерн - Нюрнберг и Фюрт – Дортмунд, Шалке ще бие Леверкузен

19:05
Голове на Байерн - Нюрнберг и Фюрт – Дортмунд, Шалке ще бие Леверкузен
В миналия кръг – пак 5 познати, но от 12 прогнози, което определено не е добре. Макар че имаше удари – гол/гол на Борусия Дортмунд Аугсбург, победата на Шалке 04 над Вердер Бремен, както и успехът на Фрайбург над Хамбургер.

Петък, 12 април
21:30 часа: Фрайбург - Хановер

Нетипично, Хановер има проблем с головете. И с вкарването им – два в последните четири срещи, но и с допускането – само един в същия период. При Фрайбург положението е подобно – след 10-те инкасирани преди паузата, тимът се върна на правилния път, печелейки следващите си два мача на нула. Разликата между съперниците в класирането е четири точки, което прави сблъсъка много важен от гледна точка на шансовете им за класирането в Европа. Фрайбург има само една домакинска победа в този двубой – през 2004-а, но има шанс да постигне втора такава, защото тенденцията при гостите е по-скоро негативна.
Прогноза: 1

Събота, 13 април
16:30 часа: Байерн - Нюрнберг

Байерн има още рекорди за чупене до края на сезона и предвид това, което правят дори и резервите на тима на Юп Хайнкес, на Нюрнберг ще му е доста трудно в баварското дерби. Още повече, това е първи мач след спечелването на титлата, така че домакините не могат да си позволят издънка. От друга страна обаче, Байерн има проблеми при статичните положение, а 17 от 33-те гола на Нюрнберг са след такива ситуации. А и франките ще играят, за да станат първият непобеден от Байерн отбор този сезон, което не е за подценяване. Пък и Юп Хайнкес ще трябва да мисли за мача за купата в сряда, което ще доведе до сериозни ротации. Едно е сигурно – Гомес ще води атаката.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Волфсбург - Хофенхайм

Миналата седмица новият треньор на Хофе Маркус Гисдол дебютира с 3:0 над Фортуна, но сега ще е доста по-трудно. Не само защото вълците са в по-добра форма (4 поредни срещи без загуба), а и защото сините са без двама контузени титуляри – централният защитник Абрахам и вратарят Аурелио Гомеш. А това ознавача сериозни проблеми в дефанзивен план, още повече стражът Кастеелс бе болен от грип през седмицата. Очаква се Хелмес отново да партнира на Олич в атака, а ако Волфсбург поведе, както срещу Нюрнберг при последното си домакинство, този път едва ли ще изпусне победата. А и е време зелените да спечелят на своя стадион срещу този съперник – това не се е случвало вече три години.
Прогноза: 1

16:30 часа: Майнц - Хамбургер

Със серията от три поредни загуби северняците май се отказаха от битката за Европа, но Майнц, въпреки че преди седмица падна в Нюрнберг, още не го е направил. И се нуждае от три точки. Дали ще ги постигне – преди седмица един единствен гол, дело на Фрайбург, върна HSV в ада на „Алианц Арена” и разби крехката увереност от 65-те сухи минути. А Майнц може да вкарва голове. Още повече – Иваншиц ще започне вместо Кирхоф в халфовата линия.
Прогноза: 1

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Борусия Дортмунд

От една страна Борусия едва ли ще е адски мотивиран предвид драматичното класиране за полуфиналите на Шампионската лига, но пък от друга – третият и четвърият играят един срещу друг, така че жълто-черните имат шанс да увеличат разликата пред преследвачите и да чакат по-спокойно мачовете си с Реал Мадрид. И според мен ще го направят. Още повече баварците имат сериозни проблеми със състава – Шмитгал е аут, а пък Маврай, Клаус и Пекович са под въпрос. Борусия обаче едва ли ще спечели с голяма разлика.
Прогноза: 2

16:30 часа: Фортуна - Вердер

Шест кръга без победа за домакините, седем за гостите. Няма как този сблъсък да не бъде изключително напрегнат. Още повече и двата отбора са неприятно близо до опасната зона. Но докато във Фортуна като че се успокоиха твърде рано, то във Вердер са наясно какво се случва и се борят отчаяно да не се замесят в битка за оцеляване в края на сезона. Гебре Селасие и Юнузович се връщат за зелените, но пък Хънт със сигурност отпада. Домакините са без контузения Боли, което означава, че Шахин ще започне на върха на атаката.
Прогноза: X2

19:30 часа: Шалке 04 – Байер Леверкузен

Това се очертава като мача на сезона за двата отбора. При победа на кралскосините разликата в точките в битката за третото място ще бъде сведена само до една, а и предвид традиционните издънки на Леверкузен, Шалке ще се превърне във фаворит да заеме позицията, която означава директно класиране в групите на Шампионската лига през следващия сезон. В обратния вариант обаче Байер ще направи колосална крачка към завръщане в най-престижния турнир. Тимът от Гелзенкирхен е в отлична форма – 5 победи в шест кръга, като дори и при загубата от Нюрнберг с 0:3 (само няколко дни след поражението от Галатасарай) удари две греди и имаше доста положения. Леверкузен спечели само три пъти в десет кръга и като че ли има нещо, случващото се в клуба, защото настроението е доста по-различно, отколкото в началото на сезона. Домакините са без Нойщетер и Фарфан, което означава, че Джоунс и Рафаел ще са титуляри. Но пък аут за Байер са наказаните Бьониш и Райнарц, а пък Кастро е под въпрос. Предпазливостта обаче е препоръчителна, защото Шалке спечели само веднъж в шест домакинства на този съперник.
Прогноза: 1, гол/гол

Неделя, 14 април
16:30 часа: Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах

Щутгарт изглежда достатъчно далеч от опасната зона – девет точки аванс, така че със сигурност ще мисли повече за полуфинала за купата в сряда. Гладбах обаче не игра никак добре в последните си два мача – тотално надиграване и загуба с 0:2 от Фрайбург и късметлийска победа с 1:0 над 10-те човека от Фюрт. И двата тима имат проблеми с вкарването на голове, но пък изглеждат достатъчно стабилни в отбрана. Нидермайер и Харник се завръщат след наказания за домакините. Гладбах има само една победа в последните 12 мача с Щутгарт.
Прогноза: под 2.5 гола

18:30 часа: Аугсбург - Айнтрахт

Армин Фее се завръща в родния си град и се изправя срещу клуба, където започна и като футболист, и като треньор. При това с ясна цел – орлите се нуждаят от точки, за да могат да се борят за Европа. Аугсбург обаче също се нуждае от точки – баварците са на пет точки от спасителното 15-о място и само на една пред 17-я Хофенхайм. Трите точки изглеждат задължителни за домакините, но голмайсторът Мьолдерс е под въпрос. Айнтрахт също има подобни проблеми – Швеглер и Майер, които не играха и срещу Байерн, все още не са напълно възстановени. Ентусиазмът на Аугсбург обаче може да се окаже най-важното в сблъсъка.
Прогноза: 1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация