Валенсия ще спре устрема на Еспаньол, Малага ще се върне на победния път

17:45
Валенсия ще спре устрема на Еспаньол, Малага ще се върне на победния път
Предлагаме ви прогнози за всички мачове от 31-я кръг на испанската Примера дивисион:

Петък: 23:00 часа
Бетис Севиля
В миналия кръг:

Настроението в лагера на Бетис след победата с 5:1 при гостуването на Гранада в местното дерби е великолепно. С два гола се отчете Рубен Кастро, а колумбиецът Пабон и Анхел Лопес добавиха по един. Иниго Лопес от домакините, пък си вкара автогол.
Севиля постигна поредния си отличен резултат у дома надигравайки с 2:1 Атлетик Билбао. Два гола на Алваро Негредо донесоха успеха на севилци.
Новини около съставите:
Бетис: Защитникът Марио е контузен и отпада за тази среща, но Антонио Амая се завръща за да партнира в центъра на отбраната на Паулао.
Севиля: Заради наказание мачът пропуска крайния защитник Фернандо Наваро. Вероятно негов заместник ще е Алберто Ботия. Халфовете Кампаня и Троховски са отдавна в лазарета.
Статистика:
- В 9 от последните 10 мача на Севиля се получиха „оувъра”.
- Бетис няма поражение като домакин от 6 мача подред.
- Севиля има 6 загуби от последните си 7 двубоя като гост.
- Бетис е с 3 победи от последните 11 кръга в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 42 мача на терена на Бетис в Примера. 17 победи за домакините , 13 равенства и 12 успеха за Севиля.
Севиля спечели първото дерби от този сезон с 5:1.
Бетис е с 2 победи от последните 10 дербита на Севиля.
Прогноза: Дербито на град Севиля е едно от най-ожесточените в европейския футбол и емоциите и напрежението винаги вземат връх. Тук не важи толкова моментната форма и класирането, а е въпрос на мобилизация, късмет и добро развитие на обстоятелствата. Мисля, че най-подходящата опция е „гол-гол”.
Знак: ГГ

Събота, 17:00 ч.
Валядолид Хетафе
В миналия кръг:
Валядолид  падна доста злощастно при гостуването на Валенсия с 1:2, като получи гол в последната минута на редовното време
Хетафе продължава добрата си серия от резултати, като не допусна поражение в столичното дерби с Атлетико Мадрид. Срещата завърши 0:0, а това бе второ поредно нулево равенство и трето от последните четири двубоя.
Новини около съставите:
Валядолид:
Централния бранител Енрике Серено е наказан и отпада. Така халфът Хесус Руеда е готов да се върне в защитната формация за да го замести. Германското крило Патрик Еберт все още е в лазарета, макар че се очакваше да е на линия. Друго крило, шведът Ларсон е под въпрос заради травма на глезена.
Хетафе:  Списъкът с отсъстващи е дълъг. Защитникът Мигел Торес, вратарят Мигел Анхел Моя, бранителите Рафа и Мане, както и халфовете Хуан Родригес и Педро Леон са с травми. Въпреки много проблеми Хетафе се справя добре напоследък.
Статистика:
- Хетафе не допусна гол в 5 поредни срещи от Примера, като всички те завършиха с „ьндъри”.
- Валядолид допуска поне по 2 гола от 3 двубоя насам.
- Хетафе не допусна поражение в нито един от последните 7 мача в Примера.  
- Валядолид е в серия от 3 поредни загуби.
Един срещу друг:
В първия мач от сезона Хетафе спечели с 2:1 като домакин.
Прогноза: Тимът на Валядолид е без победа от пет кръга насам, но срещу Валенсия в миналия мач наистина игра добре за своите стандарти. Ще бъде трудно за хората на Мирослав Джукич, но мисля, че те могат да спрат успешния ход на Хетафе именно в този мач.
Знак: 1

19:00 часа
Леванте Депортиво Ла Коруня
В миналия кръг:
Леванте понесе тежко поражение на терена на Реал Мадрид с 1:5, но така или иначе тази загуба влизаше в графата очаквани.
Депортиво спечели третата си поредна победа в Примера след като надигра Сарагоса с 3:2. Головете отбелязаха Бруно Гама и Марчена, а Абраам от Сарагоса си вкара автогол. 
Новини около съставите:
Леванте:
Напрактика домакините нямат кадрови проблеми. Вероятно Давид Наваро ще замести Лукас Винтра в отбрана. Робърт Акуафреска се очаква да води атаката. 
Депортиво: Проблемът е свързан с нападателя Рики, който е под въпрос. Може би Нелсон Оливера ще го замести. 
Статистика:
- В 9 от последните 11 мача на Депортиво се получиха „оувъри”.
- Леванте е с 1 победа от 9 срещи насам в Примера. 
- Депор вкарва поне по 3 гола в последните си 3 мача в Примера.
- Леванте спечели само 1 от последните си 4 домакински срещи.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 11 мача на този терен. 4 успеха за Леванте, 1 равенство и 6 победи за Депортиво.
В първия мач от сезона Леванте спечели на терена на Депортиво с 2:0.
Прогноза: Формата на Леванте спадна осезаемо и тимът от Валенсия трудно намира пътя към победата. Депортиво е в серия от три поредни победи и няма да се предаде лесно, защото всеки мач от тук нататък е под мотото „всичко или нищо”. Очаква се здрав сблъсък, като равенството съвсем не е лош вариант. 
Знак: Х

21:00 часа
ЕспаньолВаленсия
В миналия кръг:
Еспаньол спечели втората си победа от последните три кръга като надигра като гост Осасуна с 2:0. Головете бяха дело на мексиканския централен защитник Ектор Морено и на М    убарак Уакасо, като асистенцията бе на Мартин Петров.
Валенсия победи драматично като домакин отбора на Валядолид с 2:1 постигайки третата победа от четири мача. Жонас донесе важните три точки с гол с глава, секунди преди последния съдийски сигнал
Новини около съставите:
Еспаньол:
Хавиер Агире няма проблеми с изграждането на състава си, като дори има няколко дилеми. Една от тях е кой измежду Жоан Капдевия или Виктор Алварес да избере за левия фланг на защитата. Единствено Самуеле Лонго не е на разположение.
Валенсия: Само защитникът Виктор Руис е в лазарета.
Статистика:
- Еспаньол няма загуба от 8 поредни срещи като домакин в Примера.
- Валенсия е без загуба в 9 от последните 10 шампионатни мача.
- Еспаньол вкарва поне по 2 гола от 3 кръга насам.
- Валенсия е без победа навън от 3 поредни мача.
Един срещу друг:
Валенсия спечели с 2:1 първия мач от сезона.
В Барселона двата отбора имат 73 мача в Примера. 40 победи за Еспаньол, 13 равенства и 20 успеха за Валенсия в тях.    
Прогноза: Това е среща между два отбора, които може да кажем, че се намират в добро състояние. Домакините са далеч от опасната зона и вече играят спокойно, а  Валенсия гони целта си – място в Шампионската лига. Имам усещането, че мотивацията на гостите ще е по-силна и техните индивидуалности ще блеснат в тази среща.
Знак: 2

23:00 часа
МалагаОсасуна
В миналия кръг:
Малага падна на терена на Реал Сосиедад, а след това дойде огромното крушение – загубата от Борусия в Шампионската лига  с 2:3 с два гола за две минути в добавеното време.
Осасуна падна като домакин от Еспаньол с 0:2.
Новини около съставите:
Малага:
Защитникът Уелингтън и Итура се връщат в състава след като пропуснаха мача в Германия поради наказания. Серхио Санчес и Камачо ще отстъпят местата си за тях.  Очаква се Санта Крус и Савиола да водят заедно нападението.
Осасуна: Централният защитник Алехандро Арибас е наказан и така Мигел Фланьо ще го замести. Нападателя Сиси продължава лечението си.
Статистика:
- Малага е с 1 победа от 6 кръга насам.
- Осасуна загуби в 4 от последните си 5 мача в Примера.
Един срещу друг:
Мачът през този сезон в Памплона завърши 0:0.
Съперниците имат 16 мача в Малага. Домакините са с 8 победи, равенствата са 4, а също толкова са и успехите на Осасуна
Прогноза: След грандиозния удар, който понесе в Дортмунд пред отбора на Мануел Пелегрини има само една цел и тя е свързана с възстановяването на психическите сили. Домакините трябва да докажат, че имат воля да се преборят за ново участие в Шампионската лига след като стигнаха толкова далеч в това издание. Умората, напрежението и разочарованието са за сметка на домакините, ала те нямат друг избор освен победата. Осасуна няма да се даде лесно, но аргументите за тяхна победа са оскъдни. 
Знак: 1

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Автор: Йордан Грозданов, "ТВ+"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари