Само за победа!

15:04
Само за победа!
СЪДБАТА НА ДВЕТЕ СВЕТОВНИ СИЛИ НЕ Е В ТЕХНИ РЪЦЕ.
 
Франция и Италия ще излязат тази вечер на "Летцигрунд Щадион" единствено и само за победа, която би съхранила шансовете на един от двата отбора за класиране на четвъртфиналите.


След пестеливото начало срещу Румъния и постигнатото 0:0, последвано от фиаското срещу развихрилите се "лалета" и загубата с 1:4, Анри и компания усложниха неимоверно положението си в групата. Сега пред момчетата на разкъсвания от критика Раймон Доменек нямат друга алтернатива освен победата. Положението в лагера на италианците е идентично, след като световните шампиони имат само една точка в актива си, спечелена от срещата с нашите съседи. Двата отбора се познават отлично и едва ли можем да очакваме някакво чудо от тяхното представяне в мача, но за първи път ще им се наложи да играят за задължителна победа, което може да вкара необходимата "подправка" в срещата. Все пак има няколко сблъсъка, които могат да предрешат изхода на срещата и ние ще им обърнем внимание.

В лагера на Франция нещата изглеждат малко по-позитивно след завръщането на "Крал Анри" и разбирателството на бившият "артилерист" с Франк Рибери в предни позиции. Двамата показаха доста добри изпълнения срещу холандската защита и сега ще са гаранция за неприятности на Донадони и компания. Халфът на Байерн М. е може би единствения играч от френския лагер, към когото трябва да се спестят упреците за представянето след сърцатата игра в двата мача и заради простата причина, че всички опасни атаки за "петлите" са дело на крилото. Сега, срещу себе си той ще има не лека задача да срещне защитник от калибъра на Фабио Гросо, но ако успее да надделее в битката на фланга и да ограничи пробивите на защитника на Лион, ще помогне изключително много на своя тим и в дефанзивен план.

Липсата на Патрик Виейра определено оказва своето негативно въздействие върху състава на Доменек, и ако играчът на Интер не успее да се възстанови за срещата това ще очертае интересен сблъсък между Клод Макелеле и Симоне Перота в центъра на терена. Дефанзивният полузащитник на Челси разполага с нужният опит и класа да даде спокойствието, на което ще се надяват Галас и Тюрам след "оранжевия" кошмар. На 35 години дребничкия халф ще има за цел да спира и пробивите на енергичния Симоне Перота, който по всяка вероятност ще заеме позиция зад единствения нападател Лука Тони, и ще има за цел да намира празните пространства в дефанса на "петлите", което ще даде предпоставки за задочен спор между двамата.

Без съмнение нападението на Франция ще бъде водено от Тиери Анри, а за Джорджо Киелини предстои тежката задача да се противопостави на играча на Барселона. В този сблъсък нападателят има предимство, предвид малкия стаж на защитника с националната фланелка и цялостното представяне на дефанса в срещите до момента. Отказването на Неста и контузията на Канаваро пратиха в историята мита за желязната защита на Италия, и сега националните цветове се защитават от играчи преминали своя зенит на кариерата (Панучи, Матераци, Дзамброта) или доста по неопитни в лицето на Бардзали и Киелини.

В другия край на игрището битката между Уйлям Галас и Лука Тони при всички положения ще бъде доста интересна и заслужаваща внимание. Защитника на Арсенал разполага с нужния опит, за да противодейства на тарана в определени ситуации, но ще изпитва доста трудности при борбата на "втория етаж". Една от слабостите в играта на Галас може да бъде използвана от нападателя на Байерн М. стига той да получава нужните топки и необходимата подкрепа от своите съотборници.

При всички положения ни очаква един от най-големите сблъсъци на това европейско първенство, който не е за пропускане и дано феърплеят в "оранжево" също бъде на очакваното ниво, като отборите на Франция и Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kal_mitov
17.06.2008 21:07

Както ни прецакаха нас румънци и холандци, така ше се случи и с франция и италия!!! Соро за тези отбори, но реално погледнато те не заслужават да продължат!!!!

eye_
17.06.2008 16:31

Румъния излиза победител това е истината!!

Pirlo21
17.06.2008 14:00

Оо ще става меле.Аз лично съм за Италия.но тази година просто са много слаби в сравнение с Французите,но нищо не се знае.А да и да добавя,че се води още една война и тя е между двата основни спортни конкурента АДИДАС & ПУМА *tongue*