Победи за Байер и Шалке, голове във Франкфурт и Дортмунд

19:20
Победи за Байер и Шалке, голове във Франкфурт и Дортмунд
В миналия кръг – 5 познати от 9 прогнози, като най-големите удари бяха хиксът на Волсфбург – Нюрнберг, това, че Шалке 04 победи с разлика Хофенхайм, гол/гол на Байерн Мюнхен Хамбургер и Фортуна – Байер Леверкузен. Издънката – Щутгарт загуби от Борусия Дортмунд, което отложи със седмица празненствата за триумфа на Байерн.

Петък, 5 април,
21:30 часа: Хофенхайм – Фортуна

Разликата между съперниците е девет точки и ако сините не спечелят, шансовете им да се доберат до спасителното 15-о място ще са илюзорни. Още повече те имат много сложна програма до края. Южняците нямат победа на свой терен в последните два месеца, а в миналия кръг паднаха с 0:3 в Гелзенкирхен. Но Фортуна също не е в добра форма – пет поредни кръга без пълен успех, 12 визити без победа и само две спечели точки навън от септември насам. Двубоят ще е дебют за новия треньор на Хофе Марк Гисдол и мениджърът Александер Розен, а за тяхно щастие в отбора се връщат Делпиер и Полански. Предвид важността на сблъсъка едва ли ще има много голове.
Прогноза: под 2,5 гола

Събота, 6 април
16:30 часа: Айнтрахт – Байерн

Баварците взеха с лекота своето от Ювентус през седмицата в Шампионската лига, печелейки с 2:0, а сега могат да си осигурят и 22-ата титла. За тази цел СуперБайерн просто трябва да спечели. Но преди седмица орлите сложиха край на негативната си серия, взимайки гостуването във Фюрт с 3:2, като Алекс Майер се разписа след 800 сухи минути. А и в първия двубой от сезона Айнтрахт затрудни сериозно тимът на Юп Хайнкес на „Алианц Арена”. Байерн не успя да спечели предишните си две визити на „Комерцбанк Арена”, а сега идва без контузения Кроос. Най-вероятно Юп Хайнкес ще използва отново доста резерви – би трябвало Рафиня, Контенто, Тимошчук, Хави Мартинес и Шакири да започнат срещу Айнтрахт.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Борусия Дортмунд – Аугсбург

Предвид реванша с Малага шампионът едва ли ще подходи на 100 процента в двубоя. Аугсбург пък спечели предишните си две визити с по 0:1 и е съмнително че ще успее в трети пореден мач като гост да завърши със суха мрежа. А пък Левандовски ще търси гол в 10-и пореден двубой. Тоест опцията гол/гол би трябвало да бъде предпочетена пред всички останали. Още повече баварците отчаяно се нуждаят от точки, така че няма да се дадат лесно. Хумелс и Блашчиковски са на линия за Борусия, след като се възстановиха от травмите си, но ще останат резерви. За гостите се завръща Вернер, който в миналия кръг изтърпяваше наказание.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Гройтер Фюрт

Фюрт явно вече се примири с отпадането, така че не би трябвало да създаде проблеми на Гладбах. От друга страна обаче баварците са по-силен гост, защото не им се налага да опитват да организират играта. Борусия няма поражение в седем домакинства и предвид жестоката битка за местата в Европа, не може да си позволи да допусне грешка срещу този съперник. Още повече Аранго се завръща. Гостите пак ще играят 4-1-4-1, но това означава, че няма да създадат кой знае колко много проблеми на Гладбах. До този момент в три домакинства на този съперник Борусия неизменно печели с поне два гола разлика, но сега може и да не успее.
Прогноза: 1

16:30 часа: Байер Леверкузен Волфсбург

Вълците изглеждат достатъчно далеч от опасната зона, но от отбора се иска много повече. А и зелените играят по-силно като гост напоследък. Леверкузен продължава да е трети, което си остава и голяма цел за отбора до края на сезона. И предвид факта, че след седмица Байер гостува на четвъртия Шалке 04, този мач влиза в графата задължителни. Около червено-черните има твърде много спекулации в последно време – за позицията на ко-треньора Левандовски, за трансфери на Шюрле и Бендер и това със сигурност се отразява на играчите. Тоест – евентуална победа едва ли ще дойде лесно. Но пък Леверкузен има да си връща за последните три мача – всичките във Волфсбург и всичките загубени. А и вълците в 15 визити на „Бай Арена” имат само три ремита и 12 поражения.
Прогноза: 1, гол/гол

16:30 часа: Вердер – Шалке 04

Бременци измъкват точки от най-неочаквани места, за да се задържат далеч от опасната зона, но това не означава, че играта им върви. Или че проблемите в отбрана са решени. Но пък Вердер записа три поредни ремита, което леко успокои обстановката в клуба. Шалке е силен домакин, но при визитите има проблеми, както доказа и последната – загуба с 0:3 в Нюрнберг, макар че кралскосините удариха две греди. Вердер е специалист в това отношение, така че залог за греда би бил най-логичен. Иначе – отборът, който вкара първи гол ще има сериозно предимство, защото контрите и на два тима са много сериозно оръжие. Фриц и Юнузович продължат да отсъстват за домакините, а за гостите аут са Обаси и Джоунс (извън трайно контузените Хунтелаар и Афелай). Вердер няма победа над този съперник на свой терен вече пет години и е съмнително, че ще я постигне сега.
Прогноза: 2, гол/гол

19:30 часа: Хамбургер – Фрайбург

Жертвата на Байерн от миналия кръг се изправя срещу друг отбор от южната част на страната в опит да си върне нараненото самочувствие и да покаже, че няма да се откаже от битката за Европа. Фрайбург обаче спечели с 2:0 срещу Гладбах преди седмица и се реваншира за тежките поражения от Волсфбург и Борусия Дортмунд. И остана на само три точки от зона Шампионска лига. Северняците загубиха последните си две домакинства на този съперник, но Торстен Финк е убеден, че това няма да се потрети. „Направих това, което смятам за правилно през седмицата. Нещата са наред”, обясни треньорът. Ирачек може да се върне в халфовата линия, което ще прати Сон в атака до Рудневс. Що се отнася до Фрайбург – Кристиан Щрайх ще заложи на тези 11, които започнаха срещу Гладбах преди седмица.
Прогноза: X2

Неделя, 7 април
16:30 часа: Нюрнберг – Майнц

Франките са в серия от осем поредни срещи без загуба – изравнен клубен рекорд. Гостите пък са вече седем кръга без поражение, но направиха в тях шест ремита. Въпреки това тимът на Томас Тухел е на три точки от четвъртата позиция, но и на само четири пред Нюрнберг. Франките имат само две победи в последните 14 срещи с Майнц, но и двете са през април – през 2006-а и 2010-а. Пекхарт ще се върне на върха на атаката на домакините, което означава, че Есвайн ще играе отляво, а пък Франц ще остане резерва. Гостите нямат проблеми със състава – само Диас е под въпрос и ако не се възстанови, ще бъде заместен от Забавник.
Прогноза: X

18:30 часа: Хановер - Щутгарт

Домакините са на две точки от шестата позиция и ново участие в Европа, а гостите – на пет точки зад Хановер и на осем пред 16-я Аугсбург. Бруно Лабадия обаче има сериозни проблеми – Харник и Нидермайер са наказани. Северняците са четвъртият най-силен домакин и нямат загуба в осем срещи на „АВД Арена”, докато южняците са четвъртият най-силен гост и взеха шест точки в предишните си три визити. Маме Диуф се връща в атаката на домакините след като изтърпя наказание и това би трябвало да гарантира голове. Още повече по-рано през сезона Хановер обърна Щутгарт от 0:2, за да спечели с 4:2, а в последните пет сблъсъка между съперниците има общо 21 гола.
Прогноза: 1, над 2.5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация