Домакинска издънка на Наполи, Фиорентина няма да загуби от Милан

17:03
Домакинска издънка на Наполи, Фиорентина няма да загуби от Милан
В миналия кръг успях да закова на точен дербито Интер Ювентус 1:2. Това обаче бе единствената ми читава прогноза. Като цяло „представянето” ми бе разочароващо – едва 2 от 10 възможни, с което „развалих добрите впечатления” от последните два уикенда.

Предстоящият кръг също е доста „крив”. Сигурен съм единствено в победата на Удинезе и като цяло очаквам не повече от една двойка.


Ювентус Пескара

Контузени: Ювентус – Исла, Касерес, Бендтнер, Пепе, Пескара – Бокети, Вейс, Балзано, Вукушич, Заури

Наказани: Ювентус – Бардзали и Бонучи за 1 мач, Пескара – Целик за 1 мач

Ювентус се представи много слабо през седмицата и загуби с 0:2 визитата си на Байерн Мюнхен в първи мач от ШЛ. Предстои реванш, но за бианконерите ще бъде трудно да отстранят съперника. Скудетото е по-реалната цел пред старата госпожа и грандът от Торино задължително трябва да победи Пескара. Футболистите на Антонио Конте не бива да подценяват двубоя, въпреки че гостите са последни. Ювентус е без двама от тримата си основни защитници – Бардзали и Бонучи, които са наказани. Срещу делфините тройката бранители ще бъдат Бонучи, Мароне и Пелусо, а Буфон е болен от грип и отпада. Очакванията са, че бианконерите няма да експериментират и ще заложат на оптимален състав. В атака Конте разполага с равностойни футболисти, които използва на ротационен принцип. Можем само да гадаем кои двама ще започнат мача. Възможно е Маркизио да остане на пейката за сметка на Погба. Пескара е сигурен изпадащ и ще поднесе изненада само ако старата госпожа подцени много срещата. Бианконерите са спечелили и трите си двубоя с делфините до момента.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Болоня – Торино

Контузени: Болоня – Перес, Торино – Йонатас, Бриги, Бирса
Наказани: Болоня – Мота за 1 мач, Торино – Родригес за 1 мач

Болоня е една от приятните изненади на сезона, особено с представянето си у дома. Тимът имаше проблеми в началото на кампанията заради травмите на основни състезатели. От известно време насам обаче треньорът Пиоли може да разчита на почти всички свои футболисти и резултатите са на лице. Срещу Торино, Болоня ще заложи на традиционната си схема 4-2-3-1. Диаманти се завръща след наказание, а Джилардино отново ще застане на върха в атака. Биковете загубиха с 3:5 от Наполи в драматичен мач с интересни обрати. Централният бранител Родригес е наказан и на негово място ще играе Огбона. Схемата на гостите традиционно е 4-2-4. Статистиката е 2/3/0 в полза на Болоня. Домакините са фаворити и смятам, че ще победят.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Фиорентина Милан

Контузени: Фиорентина – Йоветич, Роси, Кампорезе, Хегази, Мати Фернандес, Милан – Де Йонг

Наказани: Фиорентина – Родригес за 1 мач, Милан – няма

Милан се представя много силно през втория полусезон и диша във врата на Наполи. Двата тима водят битка за директна промоция в ШЛ, а следващата седмица излизат в пряк сблъсък. Росонерите ще опитат да спечелят и срещу Фиорентина, въпреки двете загуби от виолетовите в последните два мача. Схемата на червено-черните традиционно е 4-3-3 с Боатенг, Ел Шарауи и Балотели в атака. Треньорът Макс Алегри може да разчита на почти всичките си футболисти. Домакините обаче имат доста проблеми. Звездата на отбора Йоветич пропуска мача. Очаква се Винченцо Монтела също да заложи на 4-3-3. Куадрадо, Ляич и Тони ще започнат в нападение. Статистиката е 6/5/5 в полза на Милан. Прогноза за успех на росонерите е съвсем логична, но аз смятам, че Фиорентина няма да загуби.

Прогноза: Х Точен резултат: 1:1


Катания – Каляри

Контузени: Катания – Аугустино, Сциаца, Лоди, Алмирон, Капуано, Каляри – няма

Наказани: Катания – Бариентос за 1 мач, Каляри – Косу и Муру за 1 мач

Съперниците са сигурни участници в елита и през следващия сезон. Катания се представя много добре и има 45 точки в актива си. Каляри е на приливи и отливи, но въпреки това стои стабилно в златната среда. Слоновете са силен домакин и ще търсят победата. Кастро, Бергесио и Гомес ще започнат в атака за Катания. Гостите са без плеймейкъра си Косу. Голмайсторът Саи и Пиниля вероятно ще водят нападението. Статистиката е 5/0/3 в полза на слоновете. Очаквам победа за домакините.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Удинезе – Киево

Контузени: Удинезе – Пинци, Киево – Спиропулос

Наказани: Удинезе – няма, Киево – Андреоли, Кофе,
Дайнели, Драме за 1 мач

За Удинезе сезонът отдавна е провален. Слабата игра като гост попречи на зебрите да се представят по-добре. Иначе, у дома тимът на Франческо Гуйдолин играе силно. В миналия кръг фриуланите не можаха да победят Болоня, но успехът им срещу Киево е до голяма степен сигурен. Очаква се Удинезе да започне с двама атакуващи халфове зад Ди Натале – Перейра и Муриел. Летящите магаренца вероятно ще забъркат здрав бетон с мисъл основно да не загубят. Статистиката е 5/3/3 в полза на зебрите. Не ми се вярва черно-белите да изпуснат победата във втори пореден домакински мач.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Сампдория Палермо


Контузени: Сампдория – няма, Палермо – Ернандес, Мантовани, Сорентино

Наказани: Сампдория – Поли за 1 мач, Палермо – Муньос за 1 мач

Сампдория загуби от Интер в отложен мач през седмицата, но игра много добре и заслужаваше поне равенство. Тимът на Делио Роси има трудна програма, а Палермо е наглед най-лекият съперник до края на сезона. Моряците ще заложат на 3-5-2 с Икарди и Едер в атака. Гостите съживиха надеждите си за оцеляване с победата над Рома и очакват срещата с оптимизъм. Статистиката е 4/2/4, а сицилианци не са губили от съперника цели 7 мача подред. Важни футболисти като Сорентино, Мантовани и Муньос са аут, но въпреки това Палермо има какво да противопостави. Очаква се Иличич и Миколи да започнат в нападение. Предстои много интересен сблъсък. Делио Роси, който е бивш треньор на Палермо, познава много добре съперника. Троен мач. Аз залагам на хикс.

Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Сиена – Парма

Контузени: Сиена – Терлици, Парма – Марига, Кода, Месба,
Паладино

Наказани: Сиена – Фелипе, Дела Роча за 1 мач, Парма – няма

Сиена води люта битка за оцеляване и ще търси задължителни 3 точки срещу Парма. Очаква се домакините да заложат на 3-4-2-1 с Росина и Сесту зад централния нападател Емехара. Гостите вече са по-спокойни, след като в миналия кръг взеха важна победа над Пескара. Роберто Донадони в поредица от мачове твърдо залага на 4-3-3. Биабиани, Сансоне и Амаури ще започнат в атака. Статистиката е в полза на дуковете – 3/3/1. Очаквам равенство.

Прогноза: Х Точен резултат: 1:1


Интер Аталанта

Контузени: Интер – Оби, Мудингай, Милито, Кастелаци,
Киву, Нагатомо, Станкович, Паласио, Аталанта – Белини, Будан, Моралес, Марилунго

Наказани: Интер – Гаргано за 1 мач, Аталанта – Консигли и Лучини за 1 мач

Интер се върна в битката за ЛЕ след важна победа като гост над Сампдория през седмицата. Нерадзурите обаче не играха добре. Ханданович на няколко пъти спаси отбора, а головете вкара Паласио. Двамата сякаш са единствените футболисти в тима, които се представят на ниво. Проблемите пред Андреа Страмачони нямат край. За капак и нападателят с плитката ще бъде извън игра до края на месеца. Ветеранът Роки ще застане до Касано в атака. Аталанта също се нуждае от точки, за да гарантира мястото си в елита. По-рано през сезона бергамаските победиха съперника с 3:2. Гостите ще заложат на 4-4-1-1 с Ливая зад Денис. Статистиката е 11/1/2 в полза на нерадзурите. Единица с едно на ум.

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Наполи Дженоа

Контузени: Наполи – няма, Дженоа – Роси, Бово, Феронети

Наказани: Наполи – няма, Дженоа – Манфредини за 1 мач

Наполи се движи по ръба на бръснача. Да се чуди човек как отбор в Калчото може да спечели два мача, в които допуска общо 5 гола... Валтер Мадзари няма никакви проблеми около състава, но Дженоа е застрашен от изпадане и едва ли ще се предаде без бой. Схемата на домакините е ясна – 3-4-1-2 с Хамшик зад Пандев и Кавани. Грифоните ще противопоставят 3-5-1-1 с един нападател в лицето на Бориело. Гостите нямат победа в 5 поредни мача, но все още са на точка над опасната зона. Статистиката е 5/5/3 в полза на Наполи. Защитата на тима обаче не е никак стабилна и оттам идват притесненията. Домакините са абсолютен фаворит, но аз мисля да заложа на частичната изненада.

Прогноза: Х Точен резултат: 2:2

► Прогноза за дербито Лацио – Рома очаквайте в понеделник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mancho_unt
08.04.2013 00:04

Домакинска издънка на Наполи..... домакинска издънка е тоя който е написал това... Няма твърд мач хахахахаха точно Наполи беше твърдия, защото после имат мач с Милан.

futbolista_rs
05.04.2013 21:09

Няма твърд мач! Дайте да залагаме апартаментите тогава на "твърдите"*wink*

Jurka5
06.04.2013 10:19

Истина е,че няма твърди,а и като ги знам колко са непостоянни Наполи,нищо чудно да се получи някаква издънка.

samp
05.04.2013 19:17

Наполи – Дженоа , твърда е единица. 3-4 на 0