Болоня и Лече в люта битка за оцеляване, \"биковете\" търсят пълен успех в Неапол

23:25
Болоня и Лече в люта битка за оцеляване, \"биковете\" търсят пълен успех в Неапол
Футболният сезон в Европа е на финалната права. Този уикенд най-вероятно ще бъдат коронясани шампионите в трите най-големи първенства на Стария континент. Финалистите в Шампионската лига Барса и Ман. Юнайтед се нуждаят само от точка за да им бъдат връчени титлите съответно в Испания и Англия. Интер пък се нуждае от 3 т. на "Джузепе Меаца" срещу слабака Сиена за да грабне и на теория четвъртото си поредно Скудето. Продължава и битката за четвъртата позиция, към която все повече се приближава изпадналият в тотална криза Ювентус. Интрига има и около шестото място, а на дъното е по-напечено от всякога. Между впрочем другата купа в Калчото вече бе връчена през седмицата. Лацио спечели за пети път Копа Италия, след като на финала пред своя публика в Рим излъга Сампдория след драма с дузпи.


Събота, 16 май

19:00 часа: Рома - Катания

Едва ли ще открием топлата вода като кажем, че Рома е в криза и неучастието й в европейските клубни турнири догодина е сериозно застрашено. От два месеца и половина насам "вълците" имат едва една победа и са спечелили скромните 11 точки. Това логично ги засили извън зона Европа, но все още всичко е в техни ръце. Ако в оставащите 3 кръга вземат 3 победи, те със сигурност ще участват в Лига Европа през есента. Мачът с Катания е най-лесен от трите, тъй като сицилианци отдавна доиграват сезона, а и са сред най-слабите гости. Сисиньо, Акуилани, Жуан, Дони и Баптища няма да могат да помагат на съотборниците си до края на сезона. Карбони, Биаджанти, Ледесма и Потенца пък са аут за гостите.


21:30 часа: Удинезе - Милан

Милан се нуждае от задължителна победа срещу Удинезе, ако иска да съхрани илюзорните си шансове за Скудетото поне за 24 часа. Освен титлата обаче, "росонерите" трябва да бранят и сребърните си медали, които до голяма степен спечелиха миналата седмица, когато завършиха наравно в супердербито на Италия срещу Юве. Тоага Фавали получи червен, а Бекъм пети пореден жълт картон. Двамата са наказани за този двубой и се присъединяват към трайно контузените Бориело, Неста, Каладзе и Абиати. Любимецът на тифозите Дженаро Гатузо вече тренира наравно с останалите и дори игра в контролата с албанският национален отбор във вторник, която завърши наравно - 3:3. Рино обаче още не е във форма и едва ли ще започне титуляр срещу Удинезе. И като стана въпрос за Удине, "фриуланите" вече са осми и сякаш от нищото им се отвори шанс да атакуват зона Европа. За целта те трябва да стопят една точка на Палермо и три на Рома в оставащите 3 кръга до края, но без трайно контузените Феронети, Фелипе и Ди Натале. Така че този двубой безспорно е дербито на кръга.



Неделя, 17 май


16:00 часа: Ювентус - Аталанта

Колкото сезонът върви към своя край, толкова повече се задълбочава кризата в Ювентус. Равенството срещу Милан на "Сан Сиро" обаче изглежда е замъглило съзнанието на ръководството и треньорът Клаудио Раниери, които след него съобщиха, че отборът вече е излязъл от кризата. Нищо че има опасност да остане без медал и дори да не играе в Шампионската лига догодина. Юве е трети, на 4 точки от втория Милан и на три от четвъртия Фиорентина. Програмата до края изглежда лесна, но играта на "бианконерите" не кара тифозите да са спокойни. Във вторник, след почти 10 часово заседание на борда на директорите стана ясно, че Раниери остава поне до края на сезона, след който ще бъде обсъждано дали да бъде уволнен. Изглежда, че за разлика от феновете, ръководителите на "Старата госпожа" са с далеч по-ниски претенции и нищо чудно евентуалното трето място да бъде прието като успех и Раниери да остане и догодина. Това ще означава почти сигурно напускане на Давид Трезеге, който е в открит конфликт с наставника. Другите тартори, както и тифозите също недолюбват специалиста. Феновете обаче няма да могат да изразят недоволството си на стадиона срещу Аталанта, тъй като Италианският олимпийски комитет потвърди наказанието на Юве да играе един мач пред празни трибуни заради расистките обиди по адрес на Марио Балотели. Първоначално "бианконерите" трябваше да изтърпят санкцията в мача срещу Лече преди 2 седмици, но тогава клубът обжалва решението на комитета. Освен без публика, "зебрите" ще бъдат и без трайно контузените Сисоко, Салихамиджич, Кнежевич, Екдал, Молинаро и Маркизио, както и без наказания Джорджо Киелини. Доиграващата сезона Аталанта пък пристига без почти цялата си титулярна халфова линия. Гуаленте и Падуин са наказани, а Ферейра Пинто е с травма. Другите контузени са Копола, Флокари, Пелусо и Таламонти.


16:00 часа: Реджина - Каляри

Реджина е истинска късметлийка този сезон. Тимът отдавна трябваше да е изпаднал, но ситуацията на дъното се разви така, че калабрийците все още имат шанс за спасение. За целта те се нуждаят от поне 7 точки до края в не особено тежката си програма и добро стечение на обстоятелствата в останалите срещи, което с оглед на късмета им до момента, най-вероятно ще се случи. Така че общо взето всичко си зависи от тях. Лошото в случая е, че тимът на Каляри все още не е загубил надежда за зона Европа, въпреки че е на девета позиция, на 4 точки от шестия Рома. Де Дженаро, Сантос и Сесто са контузени, а Валдез е наказан за домакините. Гостите пристигат без наказаните Конти и Косу.


16:00 часа: Дженоа - Киево

Домакините продължават да мечтаят за Шампионската лига. Те са пети, само на 3 точки от четвъртия Фиорентина. Излишно е да казвам, че се нуждаят от задължителна победа срещу коравия тим на Киево, който с престижното равенство срещу Интер миналата седмица почти си осигури оставането и на теория. Миналия кръг Дженоа постигна скъпоценно равенство при гостуването си на Аталанта, след като изоставаше с 0:1 до последната 90-а минута, когато защитникът на Юве Доменико Кришито бе най-съобразителен в едно меле и донесе точката. Той обаче получи пети жълт картон и ще пропусне неделната среща. Неговата съдба последваха още Место и Папастатопулос. С контузии пък са Скарпи и Биава. За Киево аут са контузените Макинва, Скардина и Колучи, както и наказания Мореро.


16:00 часа: Палермо - Лацио

Палермо е седми, само на 2 точки зад шестия Рома. Това означава, че оставащите 3 мача до края ще бъдат като финали за "розовите". Програмата хич не е лека, но пък и формата не е слаба. За разлика от своя съперник, Лацио вече си осигури участие в европейските клубни турнири, но не благодарение на добро класиране в Серия "А", а благодарение на спечелването на Копа Италия в сряда. "Орлите" вече спокойно могат да доиграят сезона без притеснения. Те пристигат без контузения Горан Пандев, който въпреки травмата си игра 78 мин. във финала, но от съображения за сигурност най-вероятно няма да се появи в игра до края на сезона. Аут са още наказаните Броки и Сивиля. Домакините пък ще са без звездата си Фабрицио Миколи и полузащитникът Джовани Тедеско.


16:00 часа: Болоня - Лече

Ситуацията на дъното е такава, че няма как да минем и без традиционното дерби за оцеляване. Болоня получава втори шанс, след като миналата седмица се измъкна срещу друг пряк конкурент Торино (1:1) изравнявайки в 86-ата минута благодарение на водачът в голмайсторската листа на Серия "А" Марко Ди Вайо. Лече също постигна равенство 1:1 на свой терен срещу Наполи и така статуквото на дъното се запази. Торино, Болоня и Лече са съответно на 17-а, 18-а и 19-а позиция с 31, 30 и 29 точки. Последният Реджина пък е с 27. По всичко изглежда, че борбата ще е до последно, като 3-те точки в този двубой ще са от огромно значение. Домакините изпитват сериозни проблеми с контузени футболисти. Почти цял един отбор е аут поради различни травми - Лавекиа, Бомбардини, Бритос, Лана, Белери, Адаилтон, Родригез и Цезар. Гостите пристигат единствено без контузените Антунес и Анджело и наказания Андреа Дзанкета.


16:00 часа: Фиорентина - Сампдория

Сезонът за Фиорентина се развива по план. 3 кръга преди края "виолетовите" са на желаната четвърта позиция с 3 точки преднина пред петия Дженоа. На всичкото отгоре и програмата до края не е от най-тежките. Не така стоят нещата за Сампдория. Играчите на Валтер Мадзари бяха само на една дузпа от участие в Европа, но в крайна сметка я пропуснаха и ще трябва да се примирят със суровата истина. А тя е класиране в долната половина на таблицата и все пак финал за Купата. Сантана, Муту и Бонацоли са с травми за Фиорентина, а Комото е наказан. Самп пристига без контузения Белучи и наказания Станкевичус.


16:00 часа: Наполи - Торино

Точките от този двубой са важни единствено за гостите. Вече споменахме каква е ситуацията около тях. До към средата на сезона Наполи имаше 8 победи от 8 мача на своя "Сан Паоло" и по всичко изглеждаше, че ще завърши поне в топ 3 в неформалното класиране на домакинското представяне. След това обаче всичко се срина и отборът постигна 5 равенства, 3 загуби и едва една победа на своя земя. Като добавим и още по-трагичното представяне в гостуванията, 13-ата позиция изглежда повече от логична. Трайно контузените Гаргано, Маджо, Йецо, Лавеци и наказания Витале са аут за неаполитанците за този протоколен за тях мач. Абрускато, Корини, Ди Лорето, Вентола, Дзанети и Натали са с травми за Торо в този изключително важен за тях мач.


21:30 часа: Интер - Сиена

Интер не успя да си осигури титлата миналия кръг във Верона, но някои конспиратори могат да съзрат нарочно полягане срещу Киево за да може триумфът да е на "Джузепе Меаца" пред своя публика. За целта старият и вероятно нов шампион се нуждае от 3 точки срещу доиграващата сезона Сиена. "Нерадзурите" обаче са майстори на подобни издънки, но пък вероятността да не се нуждаят и от точка в този двубой не е никак малка, защото Милан може и да не спечели в Удинезе. Ако това стане, възпитаниците на Жозе Мауриньо ще трябва просто да изиграят двубоя и да вдигнат купата накрая. За протокола: Майкон и Ривас са трайно контузени, а Круз е наказан. Сиена ще е без Гуадалупи, Елефтерополус и Манита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kura_na_qnko
16.05.2009 22:45

biznesmen Да ти обясня , че не се гледат звезди . Сравни звездите на Милан с тези на Интер и Юве .... И кво давате за заплати и трансфери 10000000 пъти повече и не правите нищо . Ама щом ти броиш кой колко звезди има кво си давам зор да ти обяснявам *joking*

biznesmen
16.05.2009 19:28

То е срамно да наричаш най-великия отбор в света МУЛЯН.Ами вие ве ПРИНТЕРИ от кога не сте печелили ШЛ а ?Никакви звезди нямате в отбора освен Ибряма който вече неиска да играе за вас.FORZA MILAN

Leader78
16.05.2009 18:45

ей tomi123 смотлио гледай си ти твойте правителствени старици (Мулян) как днеска ще паднат от Удинезе и пак ще се борите за 9тото място смешник
*joking* *sick*

tomi123
16.05.2009 18:01

еи русиа фен да ти еба маиката форза милан

RUSSIA_FAN
16.05.2009 13:11

Със 5-0 дали няма *joking* Направо ще ги сасипят те Сиена незнаят каде се намират *devil*