Предпазлив Юнайтед, проблеми за Арсенал и Челси

19:05
Предпазлив Юнайтед, проблеми за Арсенал и Челси
Лидерът в Англия Манчестър Юнайтед ще има възможност за няколко часа да увеличи аванса си на върха в таблицата на 18 точки. Но е много вероятно в предстоящия 31 кръг на Висшата лига да видим предпазливо представяне от „червените дяволи”, на които в понеделник предстои и преиграването за ФА Къп с Челси.
Намираме се в такъв етап от сезона, в който никой няма право на грешки, но ще видим такива и от борещите се за топ 4, и от тези на дъното.


30 март, събота
14:45 часа: Съндърланд – Манчестър Юнайтед

Съндърланд изгуби за дълго време двама от лидерите си – Стивън Флетчър и Лий Кетърмол, а това, комбинирано с лошата форма на отбора, накара букмейкърите да свалят коефициентите за изпадане на северняците. След този мач на „черните котки” им предстоят и битки с Нюкасъл и Челси. Това, от което те се нуждаят, е позитивен резултат, но едва двете победи за 2013 година показват, че такъв би бил постигнат трудно. Добавете към всичко написано дотук и статистиката, която ни показва, че Съндърланд няма успех в шампионата над Манчестър Юнайтед от 1997 година. Има обаче нещо, което е трудно за предвиждане, и то е стартовата единайсеторка на „червените дяволи”, на които 48 часа по-късно предстои преиграване срещу Челси за ФА Къп. Пет от последните шест сблъсъка на тези съперници завърпиха под 2,5 гола, а сега това изглежда подходяща ставка.
Прогноза: под 2,5 гола

17:00 часа: Арсенал - Рединг
Обикновено покрай паузите за мачове на националните отбори се случва така, че силните отбори във Висшата лига изпитват затруднения при подновяването на първенството. След прекъсването през октомври Арсенал загуби от Норич с 0:1, като показа вяла игра; тогава двата гранда от Манчестър започнаха летаргично срещу Стоук и Уест Бромич и трябваше да обръщат резултата. През септември пък Сити и Челси също изгубиха точки. Това е причината да подхождам предпазливо към домакинството на Арсенал срещу Рединг. Да, налице е един от тези двубои, които „артилеристите” задължително трябва да спечелят. Гостите обаче идват с нов мениджър в лицето на Найджъл Адкинс, а той се слави като човек, който обича да рискува. Домакините са без контузените Джак Уилшър, Тио Уолкът и Абу Диаби. Факт е, че през сезона Арсенал вкара 12 гола в мрежата на Рединг в две срещи. Но няма да е изненада, ако „Краслките поданици” поведат на „Емиратс”, а след това допуснат обрат – така или иначе през сезона те изпуснаха 23 точки от водеща позиция.
Прогноза: гол/гол и X (хендикап 0:1)

17:00 часа: Манчестър Сити - Нюкасъл
На практика Сити сдаде титлата със загубата от Евертън в предишния кръг. Но формата у дома на „небесносините” си остава на ниво с 10 победи от 14 опита. Същевременно Нюкасъл е с един успех навън, като за 15 излизания е инкасирал 31 попадения. 6 от постигнатите победи на собствен терен за Сити бяха с поне два гола разлика, включително срещу „съседите” на Нюкасъл в таблицата – Съндърланд, Стоук и Фулъм. Залог за единица от хендикап 0:1 е примамлив, но по-сигурен изглежда този с чиста единица.
Прогноза: 1

17:00 часа: Саутхямптън - Челси
Програмата на Челси в следващите дни е доста наситена – гостуване на Саутхямптън, преиграване за ФА Къп с Манчестър Юнайтед в понеделник и двубой в Лига Европа в четвъртък. Но „сините” нямат право да си позволят отпускане, тъй като продължават да не са сигурни в позицията си в топ 4 в края на сезона. „Светците” само веднъж дотук направиха поредни победи на „Сейнт Мери’с”, така че ще им е трудно да повторят убедителното представяне от триумфа над Ливърпул вкъщи. Челси спечели с 5:1 тук за ФА Къп, а Демба Ба създаде много грижи за южняците.
Прогноза: гол/гол

17:00 часа: Суонси - Тотнъм
Тотнъм допусна три поредни загуби, а освен това може да пристигне на „Либърти” без контузените Майкъл Доусън и Аарън Ленън. Хубавото за „шпорите” е, че Гарет Бейл пренесе страхотната си форма и в мачовете на Уелс в квалификациите. Само Манчестър Юнайтед е по-силен гост от Тотнъм, докато Суонси е с шест победи за своите 15 домакинства. Най-високо намиращият се в таблицата тим, тръгнал си с поражение от Уелс, пък е осмият Уест Бромич.
Прогноза: 2

17:00 часа: Уигън - Норич
Уигън е най-слабият домакин във Висшата лига, а парадоксът в представянето на „Латикс” вероятно обърква и феновете, и мениджъра Роберто Мартинес – няма как да е различно, след като поражение с 0:4 от Ливърпул вкъщи е последвано от шумно 3:0 над Евертън. Норич обаче определено не е от тези отбори, на които смело може да се залага за триумф навън. „Канарчетата” са с един успех извън „Кяроу Роуд”, а и имат някои грижи около окомплектоването на състава. Като цяло това е мач, на който е по-добре да не възлагате много надежди.
Прогноза: над 2,5 гола

17:00 часа: Уест Хям – Уест Бромич Албиън
Още две победи ще стигнат на Уест Хям да си подпечата оставането в елита. В последното си домакинство „чуковете” пострадаха от класата на Гарет Бейл, но после компенсираха с победа в гостуването на Стоук. Уест Бромич идва с 10 спечелени точки от последните 15 възможни, а и с апетит да влезе в топ 6. Предишните четири двубоя между тези съперници завършиха при равенства, но ако все пак се търси леко предимство, то сякаш ще бъде за „дроздовете”.
Прогноза: 2 първо полувреме/X краен

19:30 часа: Евертън – Стоук Сити
Евертън е категоричен фаворит в срещата, имайки предвид победата му над Манчестър Сити, както и слабата форма на Стоук като гост. „Грънчарите” могат да се похвалят със само два успеха за предишните 24 излизания в лигат. Но задължително трябва да имате едно наум! Да, Евертън надигра манчестърските клубове на свой терен и загуби само веднъж за целия сезон. Но с точки от тук си тръгнаха Астън Вила, Норич и Нюкасъл. На практика Дейвид Мойс е без половината си ключови титуляри – Маруан Фелайни, Стивън Пиенар, Тим Хауърд и Фил Джагиелка, както и Тони Хибърт. „Карамелите” също така са с един успех от скорошните седем двубоя срещу Стоук. Двата тима имат общо 25 равенства през настоящия сезон!
Прогноза: X и под 2,5 гола

31 март, неделя
15:30 часа: Астън Вила – Ливърпул
Ако Ливърпул играе така, както срещу Саутхямптън в 30-ия кръг, то нищо добро не очаква тима и на „Вила Парк”. Астън Вила се чувства значително по-комфортно след добрата серия напоследък, а и може да почерпи допълнително вдъхновение от разгромното 3:0, с което си тръгна от „Анфилд” по-рано през сезона. Ясно е, че срещата ще бъде решена най-вече от представянето на звездите в нападение за двата съперника – Кристиан Бентеке и Луис Суарес. В редиците на Вила обаче след травма се завръща Дарън Бент, който също може да блесне. Готови за Ливърпул пък са Пепе Рейна и Джеми Карагър. Точката би била ОК като изход и за двата тима.
Прогноза: X и гол/гол

1 април, понеделник
22:00 часа: Фулъм – Куинс Парк Рейнджърс
Само два отбора в историята на Висшата лига – Уигън (сезон 2010/11) и Саутхямптън (1996/97) са се намирали на последно място след 30 мача и са успявали да оцелеят във формат от 20 елитни отбора. Куинс Парк Рейнджърс ще се опита да се присъедини към тази компания, но поражението срещу прекия конкурент Астън Вила със сигурност е разтърсило солидно отбора на Хари Реднап. Фулъм в никакъв случай няма да е настроен благосклонно към съседите, след като именно срещу „Котиджърс” взе първата си победа изобщо за настоящия сезон. Сега хората на Мартин Йол се радват на отлична форма, намират се на 9 точки от опасната зона, паднали са два пъти за 2013 година, а Димитър Бербатов ниже гол след гол. Напрежението ще бъде изцяло върху гостите, а от това как ще се справят зависи изхода на срещата.
Прогноза: под 2,5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ryangiggs1000
30.03.2013 09:48

Ох котьооо днес състава ще е убиец.Дръвбек и Чичарито титуляри,зад тях вечните надежди Андерсон и Келвърли пък в защита не ми се мисли.Само дано и Де Хеа играе,че нещо взе да влиза в час и няма да е добре да го вадят.Мъката ще е пълна.

krasi233
30.03.2013 00:21

Kagawa утре отивам и ги пускам на точен резултат всичките система 2 от колкото си прогнозирал ако лапна ще почерпя*cool**beer*

SAYONARA888
29.03.2013 22:32

Kagawa_26 тук да не ти е литературния кръжок, че да пишеш коментари с 1000 000 символа, ари малко. Колкото до прогнозите, наистина трудни мачове за Челси, Тотнъм и У.Б.А., но въпреки това мисля, че и трите отбора ще бият минимално (1-0, 2-1).

Kagawa_26
29.03.2013 21:42

Съндърланд-Манчестър Юнайтед 0:4 - Време е да запишем една по-разгромна победа. До сега през тази година (не през този сезон, а през тази година) единствено срещу Норич (домакин) и Уигън (гост) спечелихме така по-убедително.
Арсенал-Рединг 3:0 - Без проблеми за домакините. Рединг се борят за оцеляване и им трябва на всяка цена точки, но според мен нямат нужната класа да се противопоставят на Арсенал.
Манчестър Сити-Нюкасъл 2:1 - Трудна победа за отборът домакин в тази среща - Манчестър Сити. Смятам, че Нюкасъл ще даде много зор в този мач на шампионите, но смятам, че дори и с точка няма да си тръгнат от ,,Етихад Стейдиъм".
Саутхемптън-Челси 0:2/0:3 - Безпроблемен успех за гостите. Челси биха на този стадион за ФА Къп по-рано през сезона с 5:1. Смятам, че отново ,,сините" нямат да имат проблеми и дори и с резервите ще вземат трите точки от ,,Сейнт Мери'с Стейдиъм".
Суонзи-Тотнъм 2:2 - Смятам, че Суонзи ще помогне много на Арсенал, на Челси, както и на другите отбори, борещи се за място в топ 4 след края на сезона, като спре Тотнъм в борбата им за тези места. Причината, че този резултат го давам като прогноза в мача е, че ,,шпорите" натрупаха две поредни загуби и не се намират никак в добра форма.
Уигън-Норич 3:2 - Непредвидим сблъсък с много голове очаквам. Единия отбор се бори за своето оцеляване, а другия - също не е далеч от опасната зона. Според мен Уигън ще вземат своето, макар и трудно и ще направят важна крачка към оцеляването в елита.
Уест Хям-Уест Бромич 1:1 - Очаквам равенство с по един гол в този мач. И двата отбора са сравнително далеч от опасната зона, особено това важи за Уест Бромич. Мисля че и двата тима ще играят без особено голямо напрежение и ще направят един качествен двубой без много попадения. Смятам да си сложа Лукаку в състава ми, понеже играя Мениджър Нова, понеже вкарва доста попадения напоследък и се надявам да ми донесе точки в играта.
Евертън-Стоук Сити 2:0 - Предвиждам изразителна победа за Евертън в този мач, въпреки че се изправят срещу корав съперник, какъвто е отборът на Стоук. Не смятам обаче, че ,,карамелите" ще допуснат грешка в битката си за място в европейските клубни турнири и по-специално в Лига Европа, поради причината, че ,,грънчарите" играят много трудно като гости този сезон, а и в последните сезони визитите им на ,,Гудисън Парк" не са никак у спешни за тях.
Астън Вила-Ливърпул 0:1 - Астън Вила нанесе шокиращо поражение на Ливърпул по-рано през сезона, когато двата отбора се изправиха на ,,Анфийлд". Тогава двубоя завърши 3:1 в полза на Вила, но този път очаквам Пуул да им си го върне с труден успех на "Вила Парк" срещу бирмингамци.
Фулъм-Куинс Парк Рейнджърс 0:0 - Мисля че това ще е един от най-скучните мачове за сезона. По принцип във всеки кръг от Висшата лига (е не баш във всеки кръг, но в повечето кръгова) се получават безлични двубои, като този мисля че ще е поредния и, че в него няма да се насладим на попадения. КПР има добри спомени срещу този съперник. Точно срещу ,,котиджърс", Рейнджърс записаха първата си победа този сезон, но прогнозирам, че това няма да се повтори и, че Куинс Парк няма да имат възможността да запишат дубъл срещу този съперник. Все пак Бербатов и компания напоследък печелят много трудно, както като гост, така и като домакин и това ме кара този път да смятам, че няма да мине номера за Фулъм и те да се измъкнат, както го направиха например срещу Стоук Сити, когато биха само с 1:0 на ,,Крейвън Котидж".

sdw
31.03.2013 17:07

Само за изразителната победа на МЮ не познах.

sdw
30.03.2013 14:59

Освен този мач,Съндърланд играят много слабо срещу юнайтед и ще паднат с повече от 2 гола,а Тотнъм и е време да бият и ще ударят суонси на 100%,дори и първите да са добри домакини.Евертън ще разнищят стоук,Фелайни не прави отбор. Ти ако играеш ЕФ ще си загубиш всичките парички.

sdw
30.03.2013 14:58

Само за Арсенал - Рединг не съм съгласен.Винаги над 2.5.

tishowinner2
30.03.2013 12:52

не са ти ясни нещата .. съндърланд - мю 1-1/1-2 арсенал рединг 1-0 арсенал имат навика да вземат измъчени победи суонси тотнъм 1-0/ 2-1 суонси мисля че ще изненадат шпорите сити - нюкасъл тук ясно изразена победа за гражданите - те играят без напрежение вече 3-0/4-0 евертън стоук тук очаквам стоук да поднесат изненада - пиенаар и фелайни няма да играят вила ливърпул тук ливърпъл вече са длъжни да печелят лесно 0-2/0-3 уигън норич - тук очаквам норич да спечели и да си гарантира оставане в елита 1-2

sdw
30.03.2013 09:17

Лелеееее човек ти си луд.Смислени неща пишеш,но не знам кой луд и без работа ще прочете фермана ти.

luis_nani17
29.03.2013 23:56

Ти да не си rafael_da_silva???Само той пише такива романи!? :Д:Д

fl0rida
29.03.2013 22:25

Пич ти даваш прогнози за Челси срещу светците но сините ще играят с резервите си както и вие срещу Съндърланд какви са тези големи резултати?И вие и ние ще се пазим за мачът в понеделник не ми се вярва толкова лесно Челси и Юнайтед да си вземат мачовете по вероятно е с минимален успех дори и Х !